Avem voie să facem plajă și pe prosop, fără să fim obligați să închiriem șezlong! Ce reguli trebuie să respectăm când mergem la mare

 Dumba Gabriela
.

A fost modificată Hotărârea de Guvern 394/2020, pentru a permite accesul pe plajă şi în cazul persoanelor care nu folosesc şezlonguri. Astfel, autoritățile ne vor permite să mergem la mare și cu cearșaful sau prosopul, dacă dorim asta, fără să fim obligați să închiriem șezlong.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce priveşte plajele amenajate cu şezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri', a spus şeful Cancelariei, Ionel Dancă.

Dancă a explicat că şi aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri.

„Se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Se deschide posibilitatea ca, în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii, pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu', a declarat Ionel Dancă.

Două dintre aceste ţări ar putea fi Grecia sau Bulgaria, ţări care au un număr mai scăzut de bolnavi COVID şi care deja au renunţat la anumite restricţii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton