Au început negocierile între Rusia și Ucraina. S-a încheiat prima rundă

 Raiciu Adriana
.

Oficialii ruși și ucraineni s-au întâlnit pentru a purta negocieri, într-un loc situat la granița dintre Ucraina și Belarus, după cum a anunțat duminică biroul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Această discuție are loc la cinci zile după ce Rusia a pornit atacul asupra Ucrainei.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În urmă cu puțin timp, oficialii ruși și ucrainieni s-au întâlnit pentru a purta negocieri, după cum a anunțat duminică, 27 februarie, biroul președintelui ucrainian. Întâlnirea a început la ora 11, ora locală a României, la granița dintre Ucraina și Belarus.

conflict-rusiaucraina-profimedia-0664631035-1024×684-2conflict-rusiaucraina-profimedia-0664631035-1024×684-2

Această discuție are loc la cinci zile după Rusia a decis să pornească atacul asupra Ucrainei. Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, spune că nu speră că această întâlnire să aibă un rezultat.

Voi spune sincer, ca întotdeauna: nu prea cred în rezultatul acestei întâlniri, dar lăsați-i să încerce. Pentru ca niciun cetățean al Ucrainei să nu se îndoiască că eu, în calitate de președinte, nu am încercat să opresc războiul când a existat chiar o șansă mică', a spus Zelenski.

Citește și: Rusia a fost exclusă de la Eurovision 2022.Organizatorii au decis după atacul asupra Ucrainei

Citește și: Rusia a atacat Ucraina cu avioane, tancuri și nave militare.Cel puțin 8 persoane au fost ucise

Citește și: În ce relații a rămas Bănel Nicoliță cu fosta soție. Cristina a spus adevărul:’Fiecare decide pentru el însuși’

Citește și: Andra, dezvăluire surprinzătoare despre Andreea Marin, la Românii au Talent:’Cântă senzațional la acordeon’

Au început primele negocieri între oficialii ruși și ucraineni

UPDATE 17.10 – Potrivit canalului Nexta, ceea ce părea finalul negocierilor s-a dovedit a fi doar o pauză. Oficialii ucraineni și ruși au reluat din nou discuțiile, tot cu ușile închise. Momentan, nu s-a făcut nicio declarație după primele trei ore de negocieri.

UPDATE 16.15. Elveţia va adopta sancţiunile Uniunii Europene împotriva cetăţenilor ruşi implicaţi în invadarea Ucrainei, îngheţându-le activele, a anunţat luni guvernul de la Berna, îndepărtându-se de la politica tradiţională de neutralitate a republicii alpine, transmite Reuters.

UPDATE- 16.00- Negocierile s-au încheiat, însă nu există prea multe detalii până la momentul actual.

UPDATE- 15.00- Ministerul Apărării din Rusia plasează forţele de descurajare în alertă de luptă, în ciuda negocierilor cu Ucraina.

UPDATE- Au apărut primele imagini de la masa negocierilor. Ministrul belarus de externe, Vladimir Makei, i-a spus delegației ucrainiene: „Sunteți în deplină siguranță'

În cea de-a cincea zi de război, în data de 28 februarie, au început negocierile între Ucraina și Rusia. Duminică, o delegație rusă a anunțat că se află în Belarus pentru a negocia cu oficialii din Ucraina. Volodmir Zelenski a spus că este dispus să discute cu oficialii ruși, însă nu pe teritoriul Belarsului.

La ora 8 dimineața, delegația ucraineană era pe teritoriul Belarusului și se îndrepta către negocieri. Totodată, Președintele Ucrainei spune că nu se așteaptă să se rezolve mare lucru astăzi.

Negocierile au început la ora 11, la granița cu Belarus, acolo unde vor avea loc discuțiile. Întâlnirea dintre cele două delegații are loc în orașul belarus Gomel, aflat la granița dintre Ucraina și Belarus, scrie Libertatea.

Oficialii din Ucraina sunt Ministrul apărării Ucrainei, Oleksii Reznikov: Liderul deputaților partidului Sluga Poporului, David Arahamia; Consilierul prezidențial Mihail Podoliak, politolog și jurnalist; Andrei Kostin, reprezentantul Ucrainei în grupului trilateral de contact din Ucraina, grup din care fac parte Ucraina, Rusia și reprezentanți OSCE;  Rustem Umerov, etnic tătar crimean, co-președinte al platformei Crimeene în parlamentul ucrainean; Mikola Tocițki, adjunctul Ministrului de Externe al Ucrainei. 

sursă foto- Profimedia, captură Video, Twitter

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton