Aplicația care te anunță dacă ești infectat cu COVID-19, în doar 15 secunde. Bolnavul este depistat după sunetul tusei!

 Oana Pantazi
.

Tehnologia își face tot mai simțită prezența în viețile noastre, așadar era doar o chestiune de timp până să apară și aplicația care îți spune dacă ești infectat cu COVID-19.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

După ce aplicația care monitorizează persoanele bolnave de coronavirus și-a dovedit pe deplin utilitatea, iată că o nouă descoperire va fi foarte curând pusă în practică datorită tehnologiei mobile. Este vorba despre o aplicație care îți poate spune dacă te-ai infectat sau nu cu COVID-19, iar asta doar după modul în care tușești!

Oameni de știință din Mexic, Spania, SUA și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute, au lucrat la acest proiect menit să depisteze persoanele infectate cu ajutorul tehnologiei mobile, iar rezultatele sunt cu adevărat spectaculoase.

Citește și: Lidia Buble și momentele dificile din viața ei. Cum le-a depășit și ce îi mai lipsește acum: „Singura dorință neîmplinită e pe cale să se îndeplinească”/ EXCLUSIV

Aplicația va putea fi descărcată gratuit

Conform antena3.ro, cercetătorii au avut la dispoziție o bază de date cu mii de sunete de tuse, înregistrate de la persoane de toate vârstele, cu sau fără coronavirus. Datorită acestui algoritm au fost analizate toate sunetele, aplicația reușind să distingă diferențele dintre tusea celor confirmați cu COVID-19 și cea a persoanelor sănătoase. Conform studiilor, starea de sănătate a persoanei analizate poate fi identificată în doar 15 secunde!

Studiul a început acum două luni în mai multe spitale din Italia, spania, Mexic și SUA, în el fiind implicat un număr mare de participanți care au permis să le fie folosite vocile pentru studiu. Aplicația va fi disponibilă în scurt timp pe telefonul mobil, iar, cel mai important, descărcarea ei va fi gratuită.

Citește și: Jojo dezvăluie cum a cucerit-o Paul Ipate și motivul pentru care nu s-au căsătorit: „Eu nu îl iubesc pentru numele lui”/ EXCLUSIV

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton