Americanii, tot mai aproape de realizarea unui vaccin anti-COVID-19. Primele teste, finalizate cu succes: INO-4800 produce anticorpi protectori!

 Dumba Gabriela
.

O mare companie americană de imunoterapie a anunțat pe 20 mai că a obținut un vaccin pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus. Chiar dacă deocamdată este doar experimental, vaccinul Inovio a dovedit, totuși, că poate produce anticorpi protectori şi răspunsuri ale sistemului imunitar la şoareci şi porcuşori de Guineea.

62116561-462116561-4

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

„Am observat răspunsuri ale anticorpilor care îndeplinesc multe dintre lucrurile pe care am vrea să le vedem la un eventual vaccin', a precizat dr. David Weiner, directorul Centrului pentru  vaccinuri şi imunoterapie din cadrul Institutului Wistar, cu care a colaborat firma Inovio Pharmaceuticals Inc .

„Putem viza lucrurile care ar împiedica virusul de la a găsi un adăpost sigur în organism', a mai adăugat dr. Weiner, preluată de Financial Post.

Compania Inovio Pharmaceuticals Inc a început testarea pe oameni a vaccinului său încă din luna aprilie, dar încă nu a primit rezultatele preliminare. În Faza1 a studiului clinic, unui număr de 40 de voluntari sănătoși li s-a administrat două doze, la patru săptămâni distanţă, din vaccinul numit INO-4800.

Ulterior, pentru o perioadă de două săptămâni, pacienții-cobai sunt atent monitorizați, citează adevărul.ro.

„Avem deja date privind siguranţa, iar vaccinul nostru s-a dovedit benign', a explicat dr. Katherine Broderick, directorul Departamentului de cercetare şi dezvoltare al Inovio. „Unele persoane au prezentat o uşoară roşeaţă pe braţ', a subliniat ea.

După ce va avea toate rezultatele preliminare gata, Inovio pregătește o adresă către Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, urmând a solicita autorizare pentru a trece la fazele următoare ale studiului clinic, în iulie sau august.

De asemenea, autorii studiului afirmă că au detectat anticorpi protectori în plămânii animalelor vaccinate! Această descoperire i-a determinat pe cercetătorii de la Inovio să dorească testarea vaccinului pe animale mai mari, inclusiv iepuri şi maimuţe.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton