Alimentul toxic din farfurie. Cauzează și agravează cancerul!

 Oana Pantazi
.

E greu de spus, aparent, care este alimentul toxic din farfurie, în condițiile în care tot ceea ce mâncăm este procesat și plin de adaosuri nocive. Iată însă că există un aliment, mai periculos ca toate, care nu lipsește din alimentația zilnică a românilor, care nu doar cauzează, ci și întreține și agravează cancerul! Din păcate, este vorba despre zahăr…

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Veste proastă pentru majoritatea românilor – zahărul este alimentul cel mai toxic din farfurie, acest aliment extrem de apreciat și de folosit în alimentația zilnică ajutând la dezvoltarea celulelor canceroase. Asta în afara faptului că duce la obezitate și este un dușman de temut al diabetului. Din nefericire, este extrem de greu de eliminat din dietă, în condițiile în care este considerat un potențiator de gust și, în afară de dulciuri, este folosit la prepararea multor alimente, începând cu humusul și mezelurile și încheind cu muștarul…

Zahărul, alimentul toxic din farfurie. Cauzează și agravează cancerul!

Dacă până acum totul era doar la nivel de speculație, iată că, în urma unui studiu elaborat, efectuat pe parcursul a 9 ani, cercetătorii au concluzionat că zahărul agravează cancerul, deoarece celulele canceroase se hrănesc cu el. În urma unui studiu elaborat, care a durat 9 ani, cercetătorii au ajuns la concluzia că zahărul este alimentul care agravează cancerul, pentru că hrănește celulele canceroase. Toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. De asemenea, celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește.

Citește și: Horoscop medical. La ce boli ești predispus în funcție de zodie și ce leacuri ți se recomandă

Citește și: Alimente care cresc speranța de viață chiar și cu 10 ani

Citește și: Ce beneficii are consumul de sweetie. Fructul-minune întărește imunitatea

Citește și: Alimentele care te ajută să scapi de insomnie. Ce să mănânci pentru a adormi mai ușor

Celulele canceroase din corp absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase, iar procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare. Cercetătorii numesc asta 'efectul Warburg' și susțin că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase, însă nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

'Studiile noastre au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă', a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia, potrivit doctorulzilei.ro. 

'Descoperirea noastră reprezintă o verigă importantă pentru viitoarele studii, care vor putea avea o țintă precisă și relevantă.'

În cadrul studiului, s-a propus tăierea de pe listă a zahărului, ca să nu mai hrănească celulele canceroase, dar, evident, nu poate fi trimisă energia doar la celulele sănătoase. Așadar, mecanismul biologic din spatele metabolismului glucozei este cel mai important. Acolo se află cheia 'înfometării' celulelor cancerigene, astfel încât cele sănătoase să funcționeze. Deocamdată, cercetătorii lucrează la asta, acesta fiind un pas important pentru studiile ulterioare.

De ce trebuie să renunțăm la zahăr

Desigur, în cantități mici, din când în când, zahărul nu este atât de nociv, însă, în afara descoperirii recente privind toxicitatea sa și legătura cu cancerul, există și alte motive pentru care ar trebui să eliminăm alimentul toxic din farfurie. După boost-ul inițial de energie pe care ți-l dă, zahărul te face să te simți letargic și obosit, așadar renunțarea la acest aliment este benefică. De asemenea, zahărul afectează memoria și capacitatea de concentrare.

Dat fiind că dulciurile nu prea conțin fibre, deci consumul lor nu aduce avantaje, renunțarea la zahăr scade senzația de foame și ajută la o digestie mult mai sănătoasă. Puțini știu că, de asemenea, consumul de zahăr duce la dureri musculare și articulare, ca să nu mai vorbim despre afectarea danturii. Mai mult, deoarece zaharul rafinat poate provoca indigestie și balonare, consumul acestuia poate fi asociat cu un somn întrerupt și de proastă calitate și, implicit, cu insomnii. În plus, renunțarea la zahărul procesat ajută la buna funcționare a ficatului, pancreasului, rinichilor și a inimii.

Nu în ultimul rând, renunțarea la alimentul cel mai toxic din farfurie te ajută să ai un ten frumos, curat și luminos, deoarece zahărul crește nivelul anumitor hormoni acneici.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton