Top 3 alimente bogate în iod. De ce e important să le incluzi în dietă

 Dumitrache Laura
.

Top 3 alimente bogate în iod. Alimentele bogate în iod nu ar trebui să lipsească din dieta persoanelor care prezintă un risc de a dezvolta afecțiuni ale tiroidei. Potrivit specialiștilor, iodul este un oligoelement esențial pentru sintetizarea hormonilor tiroidei. Deficiența de iod din organism poate duce la tulburări hormonale și la boli tiroidiene cu efecte grave.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Top 3 alimente bogate în iod. Carențele de iod pot determina hipotiroidism ori hipertiroidism, atunci când iodul se regăsește într-o cantitate mare în organism. Specialiștii susțin că glanda tiroidă nu poate funcționa fără un aport de iod, iar oligoelementul ajută la producția hormonilor tiroidieni.

Procentul de iod nu este unul prea mare, dar acesta este esențial pentru sistemul hormonal și pentru buna funcționare a tiroidei. Doza zilnică recomandată de iod este de 150 mcg pe zi pentru majoritatea adulților. Află care sunt cele mai importante trei alimente bogate în iod.

Citește și: Ce alimente te ajută să scapi de celulită

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

Citește și:Nick de la N&D, primele declarații după ce s-a accidentat la Splah! Vedete la apă:”Am pățit ceva, cu puțin timp înainte de…”

Citește și:Câte kilograme are Gina Pistol și cum a slăbit:„M-au ajutat și tratamentele'

Top 3 alimente bogate în iod. Afinele proaspete sau congelate

Afinele proasptele sau congelate sunt recomandate în perioada de vară. Acestea pot fi combinate cu diverse fructe dulci și suculente în salate. Afinele se numără printre cele mai bune și sănătoase alimente bogate în iod. O cantitate de numai 10 gr de afine conține aproape 350 mcg de iod, fiind bogate în potasiu, fier, calciu și vitamina C. Procentul de antioxidanți care combat cancer, tumorile și degradarea țesuturilor este mai ridicat la afine decât la alte fructe.

Algele marine

Algele marine sunt o sursă importantă de iod, dar și de proteine, glucide și săruri minerale. Algele kelp sau arame conțin aproape de 3 ori mai mult iod decât cantitatea zilnică recomandată. În cazul în care gustul acestora nu este unul plăcut, el poate fi mascat în preparate delicioase. Algele se pot adăuga în supele de pui sau în supele de legume

Peștele și creveții

Specialiștii recomandă consumul mai des de pește și creveți. Acestea sunt bogate în iod, Peștele care conține cel mai mare procent de iod este codul, care are 170 mcg de iod la o porție de 100 gr. Macroul și tonul sunt pești sănătoși și bogați în iod. Peștele trebuie găsit din surse sigure, din ape puțin poluate sau din crescătorii.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton