Alertă: coronavirusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație, care îl face de 5 ori mai rezistent și mai contagios

 Dumba Gabriela
.

O echipă de geneticieni americani, care studiază de câteva luni coronavirusul SARS-CoV-2, care a generat pandemia COVID-19 pe planetă, au ajuns la o concluzie înfiorătoare: virusul a suferit o mutație care îl face de 4-5 ori mai contagios și mai rezistent.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Hyeryun Choe, principala autoare a studiului din cadrul Institutului de Cercetări Scripps din Florida, a declarat că a putut determina în celulele de cultură că prin această mutaţie „virusul devine mult mai contagios”. Denumită D614G, mutația sporeşte de între 4 şi 5 ori numărul, sau densitatea particulelor virale infecţioase (denumite virioni), care prezintă pe înveliş spicule glicoproteice proeminente, ce formează coroana virusului.

Aceste spicule glicoproteice, care dau aspectul de coroană sferică virusului, îl ajută să infecteze cu ajutorul receptorilor celulari ACE2, citează Digi24.ro.

Potrivit comunicatului Institutului de Investigaţii Scripps, cu sediu în Jupiter (sud-estul din Floridei), varianta virusului SARS-CoV-2 care a circulat în primele infecţii nu prezenta mutaţia D614G, care acum este versiunea dominantă în marea parte a lumii.

Citește și:

Vitamina care ar putea face minuni împotriva coronavirusului: este esențială în producerea de proteine ​​care protejează împotriva bolilor pulmonare. În ce alimente se găsește

În martie, mutaţia deja apărea în 4 mostre, iar în luna mai era prezentă în 70 % dintre mostre, potrivit cercetătorului american.

Choe şi Farzan, care au realizat studiul pe un virus inofensiv creat special pentru a produce proteine cheie ale coronavirusului, avertizează că va fi nevoie de studii epidemiologice suplimentare pentru a verifica dacă eficacitatea contagierii celulelor se produce şi în lumea reală.

Citește și:

Pericolul reprezentat de coronavirus pentru femeile însărcinate. Una din 10 femei gravide, infectate cu COVID-19, ajunge la terapie intensivă

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton