5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă

 Miniosu Alexandra
.

5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă. De cele mai multe ori, atunci când vrem să slăbim, apelăm fie la sport, fie la diete. Pentru a scăpa de kilogramele în plus fără a avea probleme de sănătate, trebuie ca dieta noastră să fie foarte echilibrată. Zucchini nu ar trebui să lipsească din niciun regim, deoarece are foarte multe beneficii. Iată care sunt acestea!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Zucchini, cunoscut în termeni populari și sub denumirea de dovlecel de vară, este un adevărat miracol pentru organismul uman. Este bogat în vitamine, antioxidanți și nutrienți și nu îngrașă. Astfel, nu ar trebuie să ezitați să-l includeți în dietele dumneavoastră.

Citește și: Cum să scapi ușor de grăsimea de pe abdomen.Dieta propusă de Mihaela Bilic

Citește și: Câte kilograme are Andreea Antonescu și ce dietă ține:”Am renunțat la…”

Citește și: Ioana Năstase ține o dietă drastică de slăbit:„Fac foamea'

Citește și: Ce dietă ține Sonia Argint la 39 de ani. Își face toate poftele:”Porții mici, mâncate foarte încet…”/ EXCLUSIV

5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă – Valori nutrițonale

5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă. După cum spuneam, zucchini sau dovlecelul de vară aduce mari beneficii organismului. Are o mulțime de nutrienți estențiali, fibre ce ajută tractul gastrointestinal, vitamine, dar și antioxidanți. Pe lângă faptul că este foarte sănătos, zucchini are și un gust aromat, potrivit atât pentru un antre, cât și pentru un desert servit după masa principală.

Zucchini are coaja și pulpa bogată în nutrienți, cum ar fi fibrele esențiale pentru digestie. Conține și o însemnată cantitate de calciu, ce ajută la întărirea oaselor, magneziu, dar și potasiu bun pentru musculatură. De asemenea, zucchini sau dovlecelul de vară conține polifenoli și vitamina C. Până și semințele conțin vitamine, A și C, dar și fibre.

Conform site-ului csid.ro, aproximativ 113g de zucchini conțin:

19 calorii

1 gram proteine

4 grame carbohidrați

1 gram fibre

3 grame zahăr

5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă – Beneficii

Zucchini te ajută să slăbești odată inclus în dieta ta zilnică și aduce totodată și o serie de beneficii pentru sănătate. Reglarea glicemiei și echilibrarea colesterolului sunt doar unele dintre ele.

Zucchini reduce riscul de boli cronice

Având în vedere că zucchini conține antioxidanți, beta-caroten, luteină și zeaxantină, ajută la combaterea radicalilor liberi. Dacă vei apela la o dietă ce conține mulți antioxidanți, tge va ajuta să reduci riscul de boli cronice și să stai la distanță de stresul oxidativ, mai arată sursa menționată.

Îmbunătățește sănătatea digestivă

Un alt beneficiu pe care zucchini îl aduce organismului este că îmbunătățește sănătătea digestivă, deoarece este bogat atât în fibre solubile, dar și insolubile. Cele dintâi funcționează precum prebioticele și ajută la hrănirea bacteriilor bune aflate în tractul gastrointestinal. În acest fel, nutrienții vor fi absorbiți imediat, iar funcțiile digestive vor rămâne sănătoase.

Ajută la reglarea glicemia

De asemenea, Zucchini sau dovlecelul de vară ajută și la reglarea glicemiei. Fibrele pe care le conțin vă ajută să mențineți la un nivel normal glicemia.

Ajută și la reglarea colesterolului

5 motive pentru care să folosești zucchini în dietă. Fibrele pe care le conține zucchini sau dovlecelul de vară au un rol esențial pentru sănătatea omului. Ele ajută la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului. În acest mod, vă veți putea proteja și inima, ținând cont de faptul că un colesterol LDL crescut poate însemna un risc mărit de boli cardiovasculare, notează CDC.

Este benefic și pentru vedere

Zucchini reprezintă o sursă bogată de vitamina A. Acesta e un nutrient important pentru vedere, în special atunci când înaintăm în vârstă. Consumul de dovlecel de vară ajută astfel și la reducerea riscului de orbire și de senzație de ochi uscați.

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton