Zelenski, refuzat a doua oară să aibă un discurs în finala Eurovision: "Ar încălca regulile"

 Oana Pantazi
.

Deși a dorit să vorbească, sâmbătă, la Liverpool, președintele Volodimir Zelenski nu a primit acceptul de a trimite un mesaj video în finala Eurovision, deoarece ar încălca regulile evenimentului. De altfel, solicitările președintelui Ucrainei de a se adresa publicului au fost refuzate și la Oscar, și în finala Cupei Mondiale de Fotbal, și la Sanremo, dar și în ediția de anul trecut a Eurovision. Iată ce mesaj au transmis oficialii!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Volodimir Zelenski nu va putea trimite mesaj video în finala Eurovision 2023, așa cum a sperat, iar asta deoarece se consideră că ar fi încălcate regulile Eurovision. Liderul ucrainenilor a făcut o solicitare pentru a reda un mesaj însă aceasta nu i-a fost acceptată. La fel s-a întâmplat și anul trecut, în mai multe situații, discursul președintelui ucrainean nefiind dezirabil nici la Finala CM de Fotbal, nici la Oscar și nici la Sanremo, deoarece, în principiu, s-a considerat că s-ar putea politiza aceste manifestări.

345064353_1749746608761183_4247138303370655502_n-1345064353_1749746608761183_4247138303370655502_n-1

Zelenski, refuzat a doua oară să aibă un discurs în finala Eurovision 2023

Chiar dacă Ucraina a câștigat Eurovision 2022, dată fiind situația de acolo, anul acesta Marea Britanie a găzduit concursul. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski nu va putea trimite mesaj video în finala Eurovision 2023, așa cum și-a dorit.

Citește și: România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei n-a reușit să strângă suficiente voturi

Citește și: În ce ținută spectaculoasă s-a afișat Theodor Andrei la Liverpool, înainte de Eurovision 2023: „Tot ceea ce trăiesc acum este un vis devenit realitate’

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, poartă accesorii cumpărate de la reducere: „Nu am niciun motiv să mă ascund, nu cred în etichete / EXCLUSIV

„Solicitarea lui Zelenski de a se adresa publicului concursului Eurovision, deşi făcută cu intenţii lăudabile, nu poate fi din păcate acceptată, deoarece ar încălca regulile evenimentului. Unul dintre pilonii concursului este caracterul apolitic al evenimentului. Acest principiu interzice declaraţiile politice sau similare în timpul concursului”, a declarat Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), care organizează concursul, conform Agerpress.

Finala va include un omagiu special adus Ucrainei

Eurovision Song Contest 2023 a început marți seară în Liverpool, Marea Britanie, cu prima semifinală, în care s-au calificat Croația, Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia.

Ieri-seară, România, reprezentată de Theodor Andrei, nu s-a calificat, în schimb vor merge mai departe: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Câștigătoarea Eurovision de anul trecut, Ucraina, nu a putut găzdui Eurovision din cauza războiului. Drept urmare, Anglia a preluat această misiune. Chiar dacă Volodimir Zelensky nu va putea trimite mesaj video în finala Eurovision 2023, care va avea loc sâmbătă, seara va include și un omagiu special adus Ucrainei – pe scenă vor urca 11 artişti ucraineni, printre care şi câştigătorul de anul trecut, Kalush Orchestra, a mai comunicat EBU. De asemenea, în timpul finalei vor fi difuzate clipuri video care vor prezenta diferite locuri din această ţară. La fel ca și- în ediția de anul trecut, Rusia a fost exclusă din competiţie.

Nu în ultimul rând, la Liverpool a fost dezvelit un monument „simbol al speranţei” pentru Ucraina, o statuie din aluminiu reprezentând un bărbat care ţine în mână o carte din care zboară un porumbel cu steagul ucrainean. Monumentul va rămâne la Strawberry Field, grădina ce înconjoară orfelinatul Armatei Salvării care a dat numele faimosului cântec psihedelic al trupei Beatles. La revenirea păcii, statuia va fi trimisă în Ucraina.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton