Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Decizia instanței este definitivă

 Radulescu Ruxandra
.

Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Tribunalul București a adimis contestația fostului selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, cu privire la revocarea controlului judiciar. Victor Pițurcă este acuzat de DNA într-un dosar de cumpărare de influență ce vizau achiziționarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie. În același dosar a mai fost implicat și fiul său, Alexandru Pițurcă.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar. Fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă a scăpat de măsura controlului judiciar, după ce Tribunalul Bucureşti i-a admis contestaţia de revocare a măsurii dispuse de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influenţă. Potrivit DNA, în același dosar mai este implicat și Gabriel Ţuţu, precum și fiul lui Victor Pițurcă, Alexandru. Alexandru Pițurcă a fost audiat la DNA, în urmă cu o săptămână și reținut pentru 24 de ore.

algerie-roumanie_-_20140604_-_victor_piturca_1algerie-roumanie_-_20140604_-_victor_piturca_1

Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar

Întorsătură de situație pentru fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență. Tribunalul Bucureşti a decis ridicarea măsurii controlului judiciar în cazul lui Victor Pițurcă. Decizia instanței este definitivă.

Citește și: Alexandru Pițurcă a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar, în dosarul măștilor neconforme pentru MApN. Primele declarații: „Instanța a decis…'

Citește și: SURSE: Alexandru Piţurcă, arestat pentru 24 de ore în dosarul în care e vizat tatăl lui. Victor Pițurcă a fost scos din arest și plasat sub control judiciar: „Nu am nicio treabă cu…'

Surse judiciare notează că pe fondul pandemiei generate de virusul COVID-19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, Gabriel Ţuţu, în calitate de director general al Romarm, cu încălcarea dispoziţiilor legale, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de Alexandru Piţurcă, două contracte de achiziţie publică ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie.

Alexandru Pițurcă și Gabriel Țuțu, acuzați de DNA

Conform DNA, în perioada 19 martie 2020 – 10 aprilie 2020, Gabriel Ţuţu a dispus livrarea și punerea la vânzare a unor măști neconforme. DNA mai susţine că Alexandru Piţurcă ar fi acceptat, în mod direct, condiţiile impuse de Gabriel Ţuţu, iar acesta din urmă ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul MApN.

„În schimbul acestor ‘servicii’, suspectul Gabriel Ţuţu ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul MApN şi că îi va determina pe aceştia să încredinţeze direct şi fără proceduri publice contractele de furnizare, dar şi să efectueze recepţia fără problemă a produselor respective şi să achite la timp facturile emise în acest sens. În contextul menţionat mai sus, suspectul Ţuţu Gabriel ar fi primit printr-un intermediar suma de 50.000 lei”, menţionează procurorii anticorupţie.

sursa FOTO: Antena 3

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton