Văduva lui Gheorghe Dinică se luptă cu singurătatea la 10 ani de la moartea artistului! "Au fost foarte grei primii doi-trei ani"

 Oana Pantazi
.

Văduva lui Gheorghe Dinică se luptă cu singurătatea, mărturisind că nu i-a fost deloc ușor după pierderea sufletului ei pereche. Iată ce a declarat Gabriela Dinică!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Văduva lui Gheorghe Dinică încă se străduiește să depășească singurătate, la aproape 11 ani de la pierderea soțului ei, însă perioada pandemiei, marcată de restricții, i-a adâncit starea de tristețe. Invitată la Vorbește lumea, soția regretatului actor a povestit cum a reușit în cele din urmă să depășească momentele grele.

'Trebuie să fii puțin puternic și sunt lucruri pe care nu le hotărâm noi și s-au întâmplat. Au fost grei primii doi-trei ani. Au fost foarte grei. Dar după aceea lucrurile merg înainte, persoana rămâne în suflet pentru totdeauna. Dacă tu cazi, nimeni nu are nevoie de tine.

'Am prieteni foarte mulți, am două cupluri cu care mă văd săptămânal, bine nu în pandemie. Când ne vedeam mergeam la restaurant, într-un grup unde sunt și soții de actori, suntem nouă. Ne vedem regulat. Povestim, ne simțim bine', a mărturisit văduva lui Gheorghe Dinică.

Citește și: Cât de mult i s-a schimbat viața Adinei Popovici, fetița de la Glina, după pictorialul din VIVA!: „Prin forțe proprii și cu ajutorul multor oameni, am ajuns azi model internațional”/ EXCLUSIV

O poveste de dragoste ca-n filme

Gheorghe Dinică a trăit intens, atât pe scenă, cât și în viața personală și, așa cum numai unui erou de roman i se poate întâmpla, și-a cunoscut marea iubire la o vârstă la care alții nici nu mai visează la așa ceva: 60 de ani!

Actorul a cunoscut-o pe Gabriela, femeia care i-a fost alături 15 ani, prin intermediul unor prieteni, în anul 1993. Absolventă de Chimie Alimentară, Gabriela părăsise România la 28 de ani și se întorsese acasă după 20 de ani. Cei doi au trăit o iubire ca-n filme, Gabriela fiind singura femeie care l-a determinat pe Dinică să renunțe la celebra sa boemie. A cerut-o de soție după doar o lună și jumătate, dar ea i-a acceptat cererea abia după alte câteva luni.


Mi-a dat prima întâlnire, după colţ, la Scala, unde se ţinea premiera de gală a filmului «Terente». Mi-a adus o floare, dar mi-a cerut s-o bag în geantă. Când am dat colţul, s-a făcut coridor. Îl ţin minte şi acum pe Fănuş Neagu, care i s-a adresat lui Gheorghe: «Ce-i, mă, Dinică, tu, care apari mereu singur la premiere, vii acum cu o doamnă aşa drăguţă?», dezvăluia Gabriela Dinică pentru adevarul.ro.

1Gheorghe-Dinica-Viva1Gheorghe-Dinica-Viva

Văduva lui Gheorghe Dinică, mărturisiri dureoase

Pentru Doamne de Poveste, Gabriela făcea mărturisiri dureroase după moartea soțului său, căruia a încercat să-i ascundă adevărul până în ultima clipă.

Până în clipa-n care a murit, Gheorghe nu a ştiut ce boală are. Foarte puţini oameni au ştiut de boala lui şi, în general, în lumea asta se află foarte repede. Am încercat să-l protejez, deci automat nu am mai ieşit decât cu el. Dacă ne întâlneam cu cineva, încercam să-i amintesc într-un fel lucruri sau figuri pe care le uita din cauza bolii. Am fost la medici şi după toate RMN-urile, tomografele, după consultări între ei, au ajuns la concluzia că are Alzheimer. Atunci am fost la neurologul lui şi am spus: «Deci, de acum să nu mai lucreze» şi mi-a spus: «Nu, doamnă Dinică, dimpotrivă, trebuie să lucreze‘, povestea Gabriela Dinică.

Gheorghe și Gabriela dinică au fost împreună 15 ani, până pe 10 noiembrie 2009, când marele actor s-a stins, în urma unui stop cardiac, la Spitalul de Urgență Floreasca. Fusese internat cu bronhopneumonie severă şi cu o afecțiune renală. Ceva mai târziu însă, soția lui a dezvăluit că actorul suferea și de Alzheimer.

Citește și: Reacția tranșantă a fiicei lui Alin Oprea, în direct la TV: „Să-ți fie rușine! Tot ce trebuia să faci era să vii acasă să vorbești cu copiii tăi”

Foto: Arhiva VIVA!, Libertatea, captură ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton