Văduva lui Gheorghe Dinică, dezvăluiri la 13 ani de la moartea marelui actor: ”Avea bursă 1000 de lei și a fost bursier toți anii de facultate...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Văduva lui Gheorghe Dinică a făcut dezvăluiri la 13 ani de la moartea soțului ei. Celebrul actor a intrat din prima la facultate, nu dintr-a treia încercare, cum s-a afirmat, și, datorită acestui fapt, a avut o bursă, la acea vreme, cât două salarii minime în anii ’50. Valoarea ei era de 1000 de lei și a beneficiat de ea pe tot timpul facultății. Iată ce a dezvăluit Gabriela Dinică pentru viva.ro!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gabriela Dinică, văduva lui Gheorghe Dinică, mărturisește că a trecut foarte greu peste pierderea soțului ei. Recent, aceasta a rememorat lucruri mai puțin știute despre marele actor, alături de care a fost 15 ani. Din păcate, Gheorghe Dinică s-a stins din viață acum 13 ani, în urma unui stop cardiac.

1gheorghe-dinica-viva1gheorghe-dinica-viva

Citește și: Văduva lui Gheorghe Dinică se luptă cu singurătatea la 10 ani de la moartea artistului!”Au fost foarte grei primii doi-trei ani”

Citește și: Gheorghe Dinică ar fi împlinit azi 85 de ani!Maestrul și-a cunoscut marea dragoste la 60 de ani. FOTO nemaivăzute

Citește și: Ce boală are Gabriela Cristea, din cauza epuizării:„Recidivează de fiecare dată când sistemul meu imunitar scade. În momentul în care nu mai faci față, evident, și clachezi' / EXCLUSIV

Citește și: Ana Maria Pop și Daniel Pavel s-au mutat împreună. Cum fac față conviețuirii:„Deși se spune că nu duci problemele de la muncă acasă, noi…' / EXCLUSIV

Gabriela Dinică, văduva lui Gheorghe Dinică: „Soțul meu a avut bursă republicană în facultate”

Gabriela Dinică, văduva lui Gheorghe Dinică, a trecut prin momente cumplite după moartea regretatului actor. Primii ani au fost foarte grei pentru ea. La 13 ani de la decesul marelui actor, Gabriela Dinică a vrut să facă lumină după ce în presă s-a că soțul ei nu a intrat din prima la Teatru. Mai mult, aceasta a dezvăluit că actorul a avut pe timpul facultății o bursă de 1000 de lei, cât două salarii minime în comunism.

'Soțul meu a avut bursă republicană, în facultate. Două salarii minime erau atunci. Era un salariu 500 de lei și el avea bursă 1000 de lei. Și a fost bursier toți anii de facultate. Am citit, recent, că soțul meu a reușit la Teatru după ce a dat de trei ori. Și nu e adevărat. Lui i-a spus doamna Dina Cocea să dea la Teatru în anul acela, că o să ia clasa respectivă și a luat clasa lor. Și a luat examenul de admitere la Teatru din prima. Dar să spui că a dat de trei ori la facultate și nu a reușit, chiar m-am mirat… E prima dată când am citit asta', a declarat Gabriela Dinică, pentru viva.ro.

Regretatul actor prefera peștele și salatele

Pentru Gabriela Dinică sărbătorile sunt triste, chiar și acum, la 13 ani de la moartea actorului, cu atât mai mult cu cât acesta era născut de Crăciun, pe 25 decembrie. Din fericire, a avut parte de suportul familiei și al prietenilor în această perioadă, în care lipsa partenerului ei de viață a fost și mai pregnantă. Văduva actorului, a rememorat, cu această ocazie, și preferințele culinare ale soțului ei, dezvăluind că niciunul dintre ei nu se dădea în vânt după carne.

'Nici nu prea îmi plac sarmalele, dar am mâncat de poftă două de la sora mea. Iar eu, în general nu mănânc carne. De când mă știu nu prea mi-a plăcut carnea. Mănânc câteodată, dar foarte rar. Consum pește, în general nu consum carne. El era cam ca mine. Îi plăcea peștele. Ton mânca foarte mult, bucată de ton proaspăt, nu din conserve. Și el prefera salate cu brânză multă. Sunt 13 ani de când a plecat. Să îl ierte Dumnezeu! Mi-a fost foarte greu. Sărbătorile le-am petrecut în familie. De Revelion am fost cu niște prieteni la un restaurant și uite așa au trecut. S-a mai bifat un an. Trece timpul foarte repede', a mai declarat Gabriela Dinică.

Văduva actorului continuă să poarte mască

Gabriela Dinică spune că a avut și ea virusul, în pandemie, și că este vaccinată. Chiar și după ce a trecut pandemia de coronavirus, soția lui Gheorghe Dinică a continuat să poarte mască, inclusiv acum.

'Nu m-a ferit Dumnezeu nici pe mine de virus, dar mă protejez. Am fost și bolnavă, dar am trecut cu bine. Am fost vaccinată, oricum. Toată lumea cred că a trecut prin așa ceva. Eu și acum, nu că e gripa, dar și înainte de gripă, în locurile aglomerate, în autobuze îmi puneam masca. Cică acum sunt combinate…', mai spune Gabriela Dinică, văduva actorului Gheorghe Dinică.

Gheorghe Dinică și-a cunoscut soția la 60 de ani

Gabriela Dinică, văduva lui Gheorghe Dinică, a declarat cu ani în urmă, la emisiunea „Doamne de poveste că regretatul actor a fost marea iubire a vieții ei.

„Cred că așa a fost să fie, a trebuit să fie, cred că nimic nu e întåmplător. Armonia asta nu am mai simțit-o vreodată cu un alt bărbat, a mărturisit Gabriela Dinică.

Aceasta i-a fost alături omului iubit până la moarte și îi păstrează neîntinată memoria. Soția actorului crede în destin, mai ales că și-a întâlnit iubirea în București, după ce a revenit în țară după mai bine de 20 de ani.

Regretatul actor și Gabriela Dinică au fost împreună timp de 15 ani, până pe 10 noiembrie 2009, când Gheorghe Dinică s-a stins, în urma unui stop cardiac, la Spitalul de Urgență Floreasca. Actorul fusese internat cu bronhopneumonie severă şi cu o afecțiune renală. Ceva mai târziu însă, soția lui a dezvăluit că actorul suferea și de Alzheimer. Marele actor este născut pe 25 decembrie 1933, dar în acte a fost trecut pe 1 ianuarie 1934.

Foto: Arhiva VIVA!, Libertatea, captură ecran

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton