Unde va fi înmormântat Ion Cramitru. Trupul neînsuflețit al regretatului actor nu a fost depus la Teatrul Naţional

.

Trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru nu a fost depus la Teatrul Naţional din Bucureşti, instituție pe care a condus-o, în calitate de director, timp de 16 ani. Totuși, în semn de respect și admirație, fanii și apropiații au venit să-i aducă ultimele omagii. Oamenii au venit să-și ia „rămas-bun' de la marele artist, după ce ieri, pe 5 septembrie 2021, s-a stins din viață. Iată unde va fi înmormântat Ion Caramitru.


Data de 5 septembrie 2021 va rămâne în istoria României drept o zi neagră, de doliu. În aceeași zi, două mari personalități s-au stins din viață. Este vorba despre Ion Caramitru și marele canoist Ivan Patzaichin. Amândoi și-au dat ultima suflare pe patul de spital, după ce s-au confruntat cu grave probleme de sănătate.

Citește și: Ce mare dorință avea Ion Caramitru, în ultimii ani:„Să-mi salvez onorabilitatea’

Citește și: Care a fost ultima discuție dintre Victor Rebengiuc și Ion Caramitru:„Nici el nu a știut că e bolnav’


Citește și: Cine sunt noii concurenți de la Puterea Dragostei.Imagini cu participanții din sezonul 4

Citește și: Vlad Gherman a confirmat că fosta lui parteneră, Cristina Ciobănașu, are un nou iubit:„Știam despre relația ei’

Unde va fi înmormântat Ion Caramitru

Astăzi, trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru nu a fost depus la Teatrul Naţional din Bucureşti. Totuși, cei care l-au apreciat pentru talentul lui incontestabil au putut să-i aducă un ultim omagiu în clădirea pe care a condus-o vreme de 16 ani. A fost director în cadrul instituției, funcție pe care a îndeplinit-o într-un mod demn de laudă.


Deși trupul neînsuflețit al lui Ion Caramitru nu a fost adus la Teatrul Națonal, rând pe rând, admiratorii și apropiații săi au venit pentru o ultimă „întâlnire’ cu actorul. Iubit de mii de oameni din întreaga țară, cei care au ajuns la priveghi și-au luat „rămas-bun’ într-un mod emoționant, în semn al respectului pe care i-l poartă.

Se pare că Ion Caramitru va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor: „Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor’, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru Gândul.


Ce omagii i-au fost aduse marelui actor

Fanii și apropiații lui Ion Caramitru au adus flori, care mai de care mai frumoase, la Teatrul Naţional din Bucureşti. În același timp, aceștia i-au aprins și câteva lumânări. Ele au fost așezate simbolic lângă o fotografie cu regretatul actor, în alb și negru.

Vă amintim că Ion Caramitru a murit duminică, pe 5 septembrie 2021. Potrivit Antena 3, artistul era internat de o lună la Spitalul Elias din Capitală, după ce doctorii i-ar fi depistat o infecție în sânge. Din păcate, marele actor s-a stins din viață la 79 de ani, lăsând în urmă multă suferință în sufletele apropiaților.


Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj

Zilele acestea, Ion Caramitru trebuia să fie prezent la Iași, pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor de sănătate, a fost nevoit să-și anuleze planurile. Din păcate, între timp, actorul s-a stins, lucru ce i-a șocat pe mulți.


„Domnul Caramitru, din păcate, nu vreau să cred că suntem năpăstuiţi de soartă, nu va putea face deplasarea la Iaşi. (…) Este internat la spital în acest moment, la Bucureşti. (…) E în revenire, e în investigaţii medicale.

Îi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă. El va fi internat în următoarele patru zile. Nu va putea face o deplasare la Iaşi. Toată lumea este optimistă şi bucuroasă pentru că nu este ceva grav.’, a spunea atunci Giurgia, citat de Agerpres.

Ion Caramitru a fost unul dintre cei mai apreciați actori de teatru și film din România. De asemenea, a activat și ca regizor și politician român. Începând cu anul 2005, el a îndeplinit funcția de director al Teatrului Național din București.


În total, Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj. A debutat în Pădurea spânzuraților, în regia lui Ciulei, în anul 1964, cu rolul secundar.

A interpretat roluri celebre și în alte pelicule cunoscute, cum ar fi Vive în Diminețile unui băiat cuminte, din 1966, Gheorghidiu în Între oglinzi paralele, din 1978 și Socrate în seria Liceenii, în perioada 1985-1987. După interpretarea rolului din Luchian, Ion Caramitru a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul Național al Filmului din 1984.


Sursă foto: Captură ecran & Facebook & Florin Ghioca