Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital: „Totul este spre...”

 Sutiu Theodora
.

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Ivan Patzaichin s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, după ce s-a luptat cu o boală incurabilă. Cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, fostul canoist, era internat de trei luni la spitalul Elias unde și-a dat, până la urmă și ultima suflare. Jurnalistul Gabi Safta a fost unul dintre oamenii care au vorbit cu el cu puțin timp înainte ca marele sportiv să moară.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital. Chiar dacă primise de la medici cu diagnostic crunt, Ivan Patzaichin nu a încetat să spere că va fi bine.

mesahmesah

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. În urmă cu trei zile, fostul campion olimpic a transmis ultimul mesaj către presă prin intermediul lui Gabi Safta care l-a contactat pentru a îi întreba cum se mai simte.

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin: „Îmi mulțumea că îl sun'

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Jurnalistul a postat pe Facebook ultima conversație pe care a avut-o cu Ivan Patzaichin. Cei doi au vorbit pe 1 august, atunci când marele sportiv și-a cerut scuze că nu a răspuns la telefon, pentru că era în spital pentru investigații.

Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin. Alături de fotografia cu ultima conversație celor doi, Gabi Safta a scris și un text emoționant. „Ca om care iubește sportul până la epuizare, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a oferit șansă de a fi prieten cu trei dintre cei mai mari sportivi ai României, Leonard Doroftei, Gica Hagi și Ivan Patzaichin.

Sigur, sunt mulți alti uriași sportivi ai acestei țări. Chiar zilele trecute mă gândeam că Leonard, Gica și Ivan au destule în comun: bunul simț, modestia, bunătatea, sinceritatea, forță și dorință permanentă de a rămâne lângă sport. Pentru a-i ajuta pe cei care veneau din urmă și care încercau să ajungă la nivelul lor.

După fiecare interviu pe care-l realizam cu Ivan, cam odată la două sau trei luni, îmi mulțumea pentru că-l sun.

El îmi mulțumea mie…Luna trecuta, după ce l-am sunat de câteva ori și nu-mi răspundea, mi-am permis să-l deranjez cu un mesaj să-l întreb ce se întâmplă.

Nu se mai întâmplase vreodată să nu-mi răspundă. O făcea chiar dacă era în ședințe. Vorbea în șoaptă, își cerea scuze și mă ruga să aștept că mă suna el', a scris jurnalistul Gabi Safta, pe Facebook.

Citește și: Când va fi înmormântat Ivan Patzaichin

Citește și: Povestea de dragoste dintre Ivan Patzaichin și soția lui!

Citește și: Loredana Groza, mesaj sfâșietor după moartea lui Ion Caramitru

Citește și: Mihnea, fiul cel mic al lui Adrian Năstase, s-a căsătorit

Ivan Patzaichin, cel mai mare sportiv al României

Ivan a obținut 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat. Totodată, fostul sportiv a ajuns faimos după cursa care a dus la câștigarea aurului olimpic cu pagaia ruptă.

„Acesta a fost Ivan. Cel mai mare sportiv român al tuturor timpurilor. Aceasta era propoziția care deschidea interviurile cu Ivan.

Continuăm să dau și o explicație în acest sens. Pentru că în balanță am pus performanțele mondiale, dificultatea sportului practicat și sacrificiul de a fi în cantonament 11 luni pe an!!

Mai jos este o mostră a faptului că era un OM imens. Îl sâcâiam cu mesajele și telefoanele pentru a face emisiunea. Trecuseră mai mult de trei luni și mă simțeam incomod fără Ivan. Ultima oară chiar mă întrebă ce să mai vorbim, că nu avea noutăți. Am găsit însă destule subiecte', a continuat jurnalistul.

Ivan a ales România

La final, jurnalistul a vrut să amintească tututor dragostea pe care Ivan Patzaichin a avut-o pentru țara sa, pentru România.

„A ales România! Chiar și ultima perioadă a vieții a luptat pentru România. Avea un proiect de a face România mai cunoscută în lume și un altul pentru a-i ajuta pe oamenii cu dizabilități.

Vă dați seama ce făcea Ivan în fiecare zi??? Pentru ce, pentru că nu candida undeva în politica?! O făcea pentru Romania, pentru el și atât, așa cum rarisim mai găsim alții. Lumea plânge pentru IVAN PATZAICHIN!

Lumea ar fi trebuit să-i fie alaturi în toate proiectele când trăia, nu acum. Mă gândesc unde ar fi fost Ivan dacă ar fi lasat modestia deoparte. Cu noi au rămas amintirile unui om iubit de toți și cu lecțiile de viață date de el și cu…statuia din față stadionului Dinamo! Rămas bun, Ivan! Condoleanțe familiei! #IvanPatzaichin'.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton