Tudor Gheorghe gătește personal în Săptămâna Mare: „Singur mă duc după cele ce am nevoie la piață sau prin magazine” 

.

Tudor Gheorghe gătește personal în Săptămâna Mare. Artistul, în vârstă de 76 de ani, va pregăti cele mai bune preparate tradiționale pentru masa de Paște. El va face singur piața sau va merge prin magazine să-și ia materiile prime. De sărbători, alături de celebrul cântăreț, vor sta prietenii și familia, însă nu și soția sa, care s-a stins din viață anul trecut. 

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


De Paște, Tudor Gheorghe își va aștepta familia și prietenii apropiați pentru a savura cele mai bune bucate tradiționale românești. Cu atât mai mult cu cât preparatele vor fi făcute în casă, chiar de îndrăgitul artist. Acum, în Săptămâna Mare, celebrul cântăreț va face singur piața și are deja lista pregătită cu ingredientele necesare. Pe masa de sărbători, nu vor lipsi felurile principale, cozonacul și pasca. 

Tudor Gheorghe va găti personal în Săptămâna Mare, pentru masa de Paște. Într-un interviu acordat pentru Impact.ro, artistul își amintește de soția sa, Georgeta, care era principalul lui sprijin când venea vorba de treburile din bucătărie. Ea însă s-a stins din viață anul trecut, în ianuarie, din cauza infecției cu coronavirus. Pentru al doilea an consecutiv, Tudor Gheorghe se va ocupa singur de masa de Paște. 


Citește și: Când se va retrage Tudor Gheorghe de pe scenă:„Nu voi fi penibil’

Citește și: Ce pensie are Tudor Gheorghe, în prezent:'Eu nu am noțiunea banilor'

Citește și: Mihai Costea rupe tăcerea la 8 ani de când s-a despărțit de Daniela Crudu:„Aceste lucruri nu-ți fac bine, ca fotbalist’

Citește și: Ce a spus Grigore Leșe despre Florin Salam și Adi Minune:„Știți cu ce asemăn eu maneaua?’ 

Tudor Gheorghe gătește personal în Săptămâna Mare

Compozitorul poate primi și mici ajutoare, toate venite din partea familiei, însă tot greul îl va duce artistul însuși. Pasionat de gătit, Tudor Gheorghe va prelua toate responsabilitățile care îi revin când vine vorba de gătit. În plus, pe masa de Paște nu vor lipsi bucatele tradiționale, de la friptura de miel până la cozonac și pască. 


„Singur mă duc după cele ce am nevoie. La piață după verdețuri sau mai știu eu ce, pe la magazine când am nevoie de alte lucruri, ceva mai pretențioase. Mielul nu-l iau în viu niciodată. Sunt milos și nu vreau să-l văd pierind. Cu gătitul e altă treabă’, a precizat el pentru sursa citată. 


Sfatul lui Tudor Gheorghe pentru a găti cea mai bună carne de miel 

Artistul a primit cele mai bune sfaturi de gătit în ceea ce privește carnea de miel. Marinarea trebuie să fie una cât se poate de simplă, indiferent dacă este vorba despre stufat sau friptură.  

„Nu folosesc nici un fel de ierburi, nici luate de nu știu unde, nici din Noua Zeelandă, de unde am mai auzit că poate veni însăși carnea noastră de miel uneori. Pur și simplu, merg pe mâna uleiului și a sării. Și mai există ceva: mă las dus de inspirație când gătesc. Dacă vreau să fac ceva nou și simt că trebuie s-o fac, atunci aia e, inventez puțin, că n-o fi foc!’, a mai continuat Tudor Gheorghe.


Tudor Gheorghe și soția sa, peste 50 de ani de căsnicie 

Pe 26 ianuarie 2021, actriţa Georgeta Luchian Tudor, soția lui Tudor Gheorghe, a încetat din viață, în urma infectării cu Sars-Cov-2. După 56 de ani petrecuți împreună, marele artist nu a reușit nici acum să treacă peste pierderea ei.


„Am primit un mesaj Dumnezeiesc la un moment dat, apropo de câți oameni, câți prieteni am, câți dușmani am… Și am primit un mesaj când s-a făcut un an de la moartea doamnei Tudor.

Am primit un mesaj extraordinar, de la o persoană necunoscută, un om care a spus: domnule Tudor Gheorghe, alinați-vă cât mai repede suferința, să ne-o puteți alina și pe a noastră!.

Câtă nevoie au oamenii să le spui o vorbă bună, să-i liniștești…‘, a povestit Tudor Gheorghe în podcastul Altceva cu Adrian Artene.

Sursă foto: arhivă