"Cred că a ridica tonul e echivalent cu o palmă. De fiecare dată îmi cer scuze". Tudor Chirilă, despre greșelile pe care le fac părinții în educația copiilor

.

Tudor Chirilă a vorbit recent, în cadrul podcastului DA BRAVO!, găzduit de Mihai Bobonete, despre copilăria sa și despre relația cu părinții și cu fratele său mai mare, dar și despre modul în care se străduiește să-și educe copiii. Actorul a mărturisit că face eforturi constante pentru a fi un părinte mai bun pentru cei doi băieți ai săi.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Cu umorul autoironic care-l caracterizează, Tudor Chirilă a povestit în podcastul lui Mihai Bobonete că în copilărie a mâncat multă bătaie, cu atât mai mult cu cât relația dintre el și Ionuț, fratele mai mare, lăsa de dorit. Desigur, contau și diferența de 8 ani dintre ei doi și preocupările total diferite. La rândul său tată de băieți, Tudor Chirilă spune că are temeri în privința felului în care își educă fiii și că încearcă să nu plece din start de la premisa că este un părinte bun.


Tudor Chirilă, despre greșelile pe care le fac părinții în educația copiilor

Actorul a mărturisit că pentru el este extrem de important să aibă o relație bună cu cei doi băieți ai lui și că nu-și dorește sub nicio formă să-i descurajeze cu personalitatea lui. Chiar dacă Tudor Chirilă are o relație incredibilă cu mama lui, Iarina Demian, cei doi colaborând perfect inclusiv pe plan profesional, în ceea ce-i privește pe copiii lui actorul nu pornește de la premisa că este tatăl perfect.

Citește și: Ce relație are actrița Iarina Demian cu fiul ei, Tudor Chirilă:„Chiar dacă avem puncte de vedere diferite… / EXCLUSIV

Citește și: De ce nu vrea Tudor Chirilă bonă pentru copii:’Nu sunt bun la chestia asta’

Citește și: Florin Piersic, despre întâlnirea cu Picasso, care i-a marcat viața. Ce urare i-a făcut pictorul: „Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso, după 20 de ani, pentru că, între timp, a plecat într-o stea…' / EXCLUSIV


„Frica asta mă însoțește permanent. Cred că eforturile noastre în spre a fi niște părinți mai buni sunt mai conștiente decât eforturile alor noștri. Ai noștri plecau de la ideea clară că sunt niște părinți buni, că tot ce fac, ei fac pentru noi, fără să îi mai intereseze dacă ne afectează într-un fel pozitiv sau negativ. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Cred că asta este valabil pentru orice părinte, mai puțin pentru cazurile exagerate cu bătăi, droguri ș.a.m.d.


De foarte multe ori cădem. Pentru mine e un must să am o relație cu ei în care lor să nu le fie frică de mine, de personalitatea mea. Cred că să ridici tonul e echivalent cu o palmă. Vezi cum un copil de 6-7 ani se sperie când ridici tonul. De fiecare dată încerc să îmi cer scuze, pentru că chiar cred că e important să nu apăsăm copiii cu o falsă iluzie că noi suntem niște statui de nedărâmat. După aceea cu asta o să se lupte ei, cu statuile astea pe care o să încerce să le dărâme în viața lor. Cred că și eu am încercat să dărâm statuia tatălui și a mamei’, a actorul pentru sursa citată.


Tudor Chirilă: „E o generație care crește cu părinții în weekend'

Actorul a constatat cu tristețe că, în ziua de azi, copiii își văd părinții tot mai puțin, iar timpul pe care aceștia reușesc să-l petreacă împreună e tot mai limitat. Și astfel, pe tot parcursul săptămânii, copiii stau mai mult cu colegii și cu personalul din mediul școlar decât cu familia.


„Familia asta mi-a permis să fac toate tâmpeniile. Câtă încredere dăm noi copiilor noștri? Mai mult, câtă încredere dă școala, sistemul de educație copiilor noștri? Care stau de luni până vineri mai mult cu alții decât cu noi. Adică pleacă de acasă și 8 ore nu-i mai vezi. Copiii noștri sunt niște corporatiști, niște bugetari, niște angajați de mici.

Ți-l ia de acasă de la 9 și se întoarce acasă la 4 obosit, la 6 e avioane și la 8 jumătate trebuie să își facă un duș. Mai sunt 4 ore pe care poți să ți le petreci cu copilul, asta dacă părintele ajunge acasă la 4. Sunt părinți care nu își permit luxul acesta. E o generație care crește cu părinții în weekend și cele două ore, dacă ajungi acasă la 6. Responsabilitatea școlii să te facă să ai încredere în tine este uriașă', a mai spus Tudor Chirilă.