Traian Băsescu, primele declarații după condamnarea Elenei Udrea: „Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit”

 Miniosu Alexandra
.

Traian Băsescu a făcut primele declarații după condamnarea Elenei Udrea. Blondina va trebui să stea șase ani după gratii, după decizia luată de instanța supremă pe 7 aprilie 2022. Fostul președinte al României a susținut că fosta politiciană a fost condamnată „nu pe probe' și că aceasta „nu a dus niciun leu acasă'. Iată ce a mai spus acesta!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Vineri seară, Traian Băsescu a făcut primele declarații după condamnarea Elenei Udrea. Fostul președinte al țării a susținut la România TV că iubita lui Adrian Alexandrov a fost condamnată „nu pe probe', informează News.ro. De asemenea, acesta a mai spus că fosta politiciană „nu a dus niciun leu acasă'.

elena-udrea-iubit-2-2elena-udrea-iubit-2-2

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare, în dosarul Gala Bute. Decizia a fost luată pe data de 7 aprilie 2022, de instanța supremă. În urma acestei hotărâri, fostul președinte Traian Băsescu a avut ceva de spus. Acesta a susținut că iubita lui Adrian Alexandrov a fost condamnată „nu pe probe'.

Citește și: Adrian Alexandrov, prima reacție pe Facebook după arestarea iubitei lui, Elena Udrea, în Bulgaria:”O rază de soare”

Citește și: Primele imagini cu Elena Udrea încătușată, în Bulgaria.Când va fi judecată

Citește și: Iulia Albu, declarații neașteptate despre Loredana Groza:”Decât ipocrizia totală a unor parașute…”

Citește și: Andreea Mantea a aflat cauza problemelor de sănătate:”Mă umflu toată și mă umplu de pete și de bube!”

Traian Băsescu, primele declarații după condamnarea Elenei Udrea

Așadar, Traian Băsescu e de părere că Elena Udrea a fost condamnată la închisoare „nu pe probe'. În același timp, fostul președinte a mai spus că blondina nu ar fi dus niciun ban acasă și că nu și-ar fi însușit niciun leu.

„Nu pe probe (merge la închisoare Elena Udrea – n.r.). Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea! Un leu. Degeaba mă întrebaţi pe mine, că eu o să vă spun că Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă', a declarat Traian Băsescu.

„Nu e nimic nou sub soare'

În cadrul intervenției telefonice, Traian Băsescu a comentat și acuzațiile potrivit cărora Elena Udrea ar fi primit mita pentru a duce bani la fostul Partid Democrat Liberal.

„Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă care spune foarte clar că banii primiţi ilegal pentru campanii se confiscă. Nu vorbeşte de puşcărie.

Deci dacă discutăm de finanţări de campanii, avem o lege a finanţării campaniilor, pe care nimeni nu vrea să o respecte. Ăsta-i răspunsul meu, nu am altul, pentru că atâta timp cât nu sunt duşi acasă, sunt bani care au fost utilizaţi pentru campanie. A fost o finanţare ilegală, ea se confiscă şi cel care a finanţat este amendat cu suma pe care a dat-o, sau partidul, depinde dacă partidul nu a luat declaraţie scrisă de la cel care a finanţat campania.

Nu e nimic nou sub soare. O groază de lichele spun că au dat bani ca să ajungă la mine. Vedeţi Căpăţână, vedeţi care a vrut să scape după ce a furat bani şi i-a dus acasă, a fost simplu să spună, i-am dat bani lui Udrea ca să ajungă la Băsescu. Arătaţi-mi un singur om, un singur om care poate să spună că mi-a dat mie un leu', a continuat fostul oficial.

Elena Udrea a plecat din țară înainte ca instanța să dea verdictul

Pe 7 aprilie, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute’, după ce a fost găsită vinovată pentru luare de mită și abuz în serviciu. Pe vremea când ea ocupa funcția de ministru al turismului și dezvoltării, blondina ar fi primit un milion de euro mită de la mai mulți oameni de afaceri pentru a le mijloci contracte cu statul.

Elena Udrea a plecat din România joi dimineață, înainte ca instanța să dea verdictul condamnării la închisoare. Aceasta a părăsit țara prin vama Giurgiu, într-o mașină în care s-ar fi aflat și un prieten de familie. Blondina a fost dată în urmărire generală. Ulterior, ea a fost prinsă la Kulata, în vreme ce s-ar fi îndreptat către Grecia. În prezent, ea se află în Bulgaria.

Sursă foto: Facebook, Instagram

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton