Tom Hardy – „Fratele” (mai frumos) al lui DiCaprio

 Florentina Liutic
.

După ce DiCaprio i-a mulțumit „fratelui său, Tom Hardy, în speech-ul de la Oscar, britani­cul a zâmbit larg, în semn de aprobare. Și chiar dacă n-a primit și el marele trofeu pen­tru rolul din „The Reve­nant, Hardy l-a surcla­sat pe Leo în topul celor mai sexy actori.

 

Tom Hardy este astăzi, pe val. Pe creasta lui, în punctul cel mai înalt și mai spectaculos, din care poate vedea panoramic întreg Hollywoodul, redu­tă aproape cucerită. Britanicul n-a fost în cărțile Academiei anul acesta, dar nominalizarea pentru Cel mai bun ac­tor în rol secundar („The Revenant), prima din carieră, a echivalat cu ad­miterea sa în rândul celor mai bine cotați actori ai momentului. De aici încolo, e clar o chestiune de (puțin?) timp, până când Hardy, comparat adesea cu Marlon Brando, va primi statueta și poate va avea norocul ca asta să i se întâmple ceva mai devreme decât „fratelui său mai mare.

 

În ultimele luni s-a vorbit intens de-spre complexitatea proiectului „The Revenant, o adevărată saga date fi­ind provocările aproape imposibile cu care s-a confruntat întreaga echipă, actori, producători, regizor, scenariști deopotrivă. Cu toate acestea, pentru Tom Hardy cel mai dificil rol, „din punct de vedere tehnic, ar fi cel din „Legend, fără a uita însă și „Mad Max: Fury Road sau chiar „The Dark Night Rises, pentru care a avut nevoie de pregătiri serioase înainte de începerea filmărilor. Cum Acade­mia preferă rolurile complexe, se prea poate ca într-una din edițiile viitoare ale Oscarurilor britanicul să ia fără prea mult protocol cea mai râvnită statuetă din industria cinematografiei.

 

SALVAREA UNUI TATĂ

Edward Thomas Hardy are el însuși toate datele unui personaj de film, o biografie complexă, ce începe în Lon­dra, în 1977, într-o familie de artiști. Mama sa, Anne, o pictoriță cu origini irlandeze, i-a insuflat fiului ei o aple­care către estetica artelor vizuale, iar tatăl, Edward „Chips Hardy, scrii­tor, i-a deschis apetitul pentru lectu­ră. Însă până să-și cultive calitățile, tânărul Hardy a forțat limitele legii și ale părinților săi, dovedindu-se ade­sea prea puțin atent la consecințele faptelor sale. „La 17 ani, am fost ares­tat împreună cu fiul unui diplomat, pentru că furasem Mercedes-ul tatălui său. Poliția ne-a văzut, ne-a tras pe dreapta în Kensington, însă marea problemă este că eu aveam un pistol la mine. A fost oribil, nici nu-mi dădeam seama cât de gravă este situația. În afară de asta, au fost dependențele de cocaină și alcool (a început să bea pe la 13 ani), îndelungate și epuizante, care au aruncat asupra familiei sale gânduri sumbre legate de viitorul lui Edward Thomas. Din același motiv s-a destrămat și prima căsătorie de 5 ani a lui Hardy cu producătorul Sarah Ward, care a decis să încheie socote­lile cu acest britanic măcinat de vicii. Decizia de a se interna la dezintoxi­care a venit după ce s-a prăbușit pe Compton Street și s-a trezit plin de sânge și vomă. După tratamentul recuperator, Tom Hardy n-a mai avut probleme cu nici una dintre substanțele care îl înlănțuiseră până nu demult. Din fericire, salvarea a venit odată cu nașterea primului său copil, un fiu pe care l-a avut cu iubita sa, Rachel Speed, eveniment care l-a ajutat să-și reconfigureze prioritățile și valorile în viață. „Sunt extrem de mândru că sunt tată. Vreau să fac tot ce îmi stă în putere pentru a-i fi alături oricând are nevoie de mine. În plus, de când îl am pe Louis Thomas simt că am un scop precis, o motivație clară pentru care trebuie să am mai multă grijă la felul în care îmi trăiesc viața. Am greșit foarte mult de-a lungul ani­lor, i-am făcut pe părinții mei să treacă prin clipe grele și să se îngrijoreze pen­tru mine, declara actorul.

 

DETERMINAREA UNUI OM CU VICII

La 19 ani, Tom Hardy a intrat în lu­mea modellingului, după ce a câștigat o competiție de tinere talente, însă aven­tura cu această industrie a fost scurtă și superficială. Britanicul și-a îndrep­tat atenția spre cursurile de actorie, pe care le-a abandonat însă după ce a fost distribuit în mini-seria TV „Band of Brothers, apoi în „Black Hawk Down și „Star Trek: Nemesis.

 

După ce a scăpat definitiv de dependențe, Hardy și-a canalizat toate re­sursele către actorie, dat fiind că „îmi doream în mod deosebit ca tata să fie mândru de mine. În plus, nu știam să fac altceva și în zona asta am găsit o disciplină despre care voiam să învăț cât mai multe. În anii care au urmat, ascensiunea britanicului a fost din ce în ce mai evidentă, iar concentrarea sa răsplătită prin roluri importante, în filme de top. „The Inheritance, „RocknRolla, „Legend (unde a avut un dublu rol excepțional), „Bronson, „Inception (cu Leonardo DiCaprio), „Warrior sau „The Dark Knight Rises au fost câteva dintre cele mai răsunătoare succese ale lui Hardy, care l-au adus în preajma celor mai bune nume de la Hollywood.

 

GANGSTA LOOK

Despre tatuajele sale, Tom Hardy spune că sunt simboluri care îi amin­tesc atât de trecutul său complicat, cât și de puterea de care a dat dovadă pentru a depăși tentațiile.

 

Spectaculoase au fost și transformă­rile fizice ale actorului. Cu mult efort susținut, dintr-un tânăr cu un trup fi­rav („Band of Brothers), Tom a de­venit unul dintre cei mai hot actori ai momentului. Probabil că punctul de cotitură a avut loc în 2008, când a jucat în „Bronson, rol pentru care a fost nevoie să-și crească masa muscu­lară prin antrenamente și alimentație foarte stricte, fără steroizi. Pentru „Warrior a avut nevoie de un fizic mai atletic, iar pentru rolul lui Bane („The Dark Knight Rises) a fost din nou nevoie de o creștere semnificativă a masei musculare (cu toate că look-ul musculos a fost completat și cu ajuto­rul costumelor).

 

În ciuda clișeului, se poate spune că în prezent Tom Hardy este în cea mai bună formă a sa de până acum. Nici prea prea, nici foarte foarte, pe scurt, un echilibru care reflectă calmul din viața sa personală. Din 2014 este că­sătorit cu actrița britanică Charlotte Riley, pe care a cunoscut-o în timpul filmărilor la „La răscruce de vânturi, și împreună cu care are un copil de numai câteva luni. Așadar, în acest moment, singurul motiv de dezechili­bru în viața lui Hardy ar fi nopțile ne­dormite sau colicii bebelușului.

 

CLAUDIA COJOCEA

Foto GULIVER, HEPTA, NORTHFOTO

 

socoteTom Hardy și soția lui, Charlotte Riley la a 88-a ediție a Premiilor OscarsocoteTom Hardy și soția lui, Charlotte Riley la a 88-a ediție a Premiilor Oscar

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton