Titi Aur, despre accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu: ”Mașina este o armă, ucide. Fata asta nu mai e om toată viața...”

 Calin Maria Bianca
.

Titi Aur, despre accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu. Toată lumea știe faptul că în weekend-ul care tocmai a trecut, Monica Odagiu a fost implicată într-un accident rutier mortal. Din nefericire, tânărul de 35 de ani nu a mai putut fi salvat, după ce corpul său a intrat direct sub roțile mașinii conduse de către îndrăgita artista. Imediat după tragedie, multe persoane și-au dat cu părerea despre ceea ce s-a întâmplat, însă recent, expertul în conducere defensivă, Titi Aur, a analizat imaginile și a vorbit despre întâmplarea tulburătoare. Putea sau nu actrița să evite accidentul mortal?

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Monica Odagiu este în stare de șoc, asta după ce un tânăr de 35 de ani din București a apărut brusc în fața mașinii condusă de ea, chiar zilele trecute. Din nefericire, a făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita tragedia. A fost testată cu etilotestul, dar și pentru a se vedea dacă a consumat droguri, însă amebele rezultate au fost negative. Mulți susțin că tânărul a premeditat totul pentru a se sinucide, pe când ceilalți sunt de părere că i s-a făcut rău.

12038736_820614644702766_7866067258560330217_o12038736_820614644702766_7866067258560330217_o

Ei bine, părerile sunt împărțite în aceste momente. Recent, Titi Aur, multiplu campion național la raliuri, dar și proprietar al celei mai renumite școli de conducere defensivă din România, a analizat imaginile și a vorbit pe larg despre acest caz șocant. Printre primele declarații a ținut neapărat să precizeze faptul că este șocat de faptul că românii rămân campioni la numărul de morți pe șosele.

Citește și: Ce se întâmplă cu spectacolele în care joacă Monica Odagiu, după accidentul mortal. Cosmin Seleși: „Doamne ferește! Nu pot…'

Citește și: Cristian Tudor Popescu, după ce a văzut imaginile cu accidentul în care este implicată Monica Odagiu: „Tânărul s-a dus spre moarte”

Citește și: Ce se întâmplă în această seară la Chefi la Cuțite. Jurații gătesc legați la ochi: „Sper să pot aprinde…'

Citește și: Paștele ortodox și Paștele catolic, în aceeași zi. Reacția BOR: „Un ideal dezirabil, așa cum este firesc…”

Titi Aur a analizat accidentul mortal în care a fost implicată Monica Odagiu

Titi Aur a analizat foarte bine imaginile apărute pe Internet de la fața locului, unde s-a petrecut accidentul tulburător. La fel ca multe alte persoane publice care au observat cum s-au desfășurat lucrurile, și Titi Aur este de părere că tânărul de 35 de ani a vurt să se sinucidă. Totuși, când a venit vorba despre viteza cu care conducea Monica Odagiu a fost reținut, explicțnd că totul va fi determinat de către experți. Privind reacția actriței, acesta susține că a făcut tot ce trebuie, iar acest accident mortal nu putea fi evitat în acel moment nici dacă la volan era un expert.

'Am văzut imaginile, le-am analizat cu atenţie. Senzaţia mea este că a fost un gest sinucigaş din partea acelui tânăr. Se demonstrează încă o dată că maşina este o armă, că maşina ucide. Eu nu vreau să mă pronunţ, viteza maşinii va fi determinată de experţi. A avut reacţia corectă, a frânat şi a tras de volan. Dacă gestul tânărului a fost sinucigaş, în anumite situaţii, oricâtă experienţă ai avea, oricât de bun pilot ai fii, nu poţi evita. Nu spun că aşa a fost, experţii trebuie să-şi spună cuvântul. Noi judecăm doar din punct de vedere al conducerii defensive, nu din puncte de vedere juridic' a spus expertul în conducere defensivă Titi Aur, pentru RomâniaTV. 

Titi Aur: 'Există posibilitatea ca ea să fi condus cu gândul la cine știe ce rol sau spectacol'

Titi Aur nu s-a oprit cu șirul declarațiilor despre accidentul care ține primele pagini ale ziarelor, ci a continuat. Acesta a atras atenția tuturor șoferilor prin declarațiile pe care le-a făcut, explicând că mașina poate ucide în orice moment, astfel că gândurile șoferilor trebuie să fie numai și numai la drum, nu la altceva. De asemenea, a țintu să precizeze inclusiv faptul că poate Monic Odagiu a condus cu gțndul la vreun spectacol sau rol, astfel că pune pe lista și lipsa ei de concentrare la drum.

Există foarte mare probabilitatea ca ea să fi condus cu gândul la cine știe ce rol, ce spectacol, la filmări. Una este șoferul care merge foarte atent la ce se petrece pe stradă și alta e când vorbim despre șoferii din diferite categorii sociale care au creierul în altă parte. (…)

O fată tânără, talentată, în loc să-și vadă de carieră, a omorât un om în putere, de 35 ani. Chiar dacă acum legea îi spune ia-ți înapoi permisul, nu ești vinovată, nu pățești nimic, fata asta nu mai e om toată viața. Undeva pe creier e ideea că a omorât un om, trauma a rămas. Nenorocirea s-a întâmplat. Ea va suporta însă rigorile legii.

Unde avem circulație multă, există și risc de accidente. Sunt anumite locuri care parcă sunt predestinate, nu neapărat că e cu ghinion sau că trebuie să punem cruce mare, ci sunt anumite condiții care favorizează accidentul, poate lipsa de vizibilitate din anumite puncte, poate obișnuința celor de la volan care trec pe acolo și cred că nu li se poate întâmpla nimic rău.

De multe ori, într-un loc cu multă vizibilitate se întâmplă mai multe accidente, pentru că toți participanții la trafic se consideră a fi în siguranță, așa spune subconștientul. Ajung la punctul acela sensibil, de aceea se fac în toată lumea cursuri de conducere defensivă, care e echivalentul protecției muncii, în diferite meserii, ca în cazul minerilor, cărora le reamintești că nu trebuie să aprindă bricheta, că s-ar putea să explodeze mina, deși el știe treaba asta, dar tu îi reamintești la protecția muncii.

Așa e și la șoferi, trebuie să le reamintești, din când în când, că o tragedie se poate întâmpla oricând, oriunde, nu doar în zone periculoase, cu polei, sau pe Transfăgărășan, când e ceață densă. Se poate întâmpla atunci când te simți mai în siguranță. De aceea, trebuie o educare a populației, a șoferilor și a pietonilor, stăm rău la acest capitol', a declarat Titi Aur, exclusiv pentru Impact.ro.

Titi Aur: „Nu știu ce pedeapsă riscă după acest accident. Apar foarte multe elemente'

Referitor la pedeapsa pe care Monica Odagiu o poate avea după accidentul mortal în care este implicată, Titi Aur a mărturisit că este greu de spus aceste lucruri acum, asta fiindcă totul trebuie analizat din numeroase puncte de vedere. În primul rând, trebuie să se afle viteza cu care conducea, iar mai apoi intervin mai multe aspecte de la locul incidentului.Mai mult decât atât, a declarat că indifente de pedeapsa pe care o să o primească îndrăgita actriță, este clar că la mijloc o să se confrunte ani de zile cu o traumă fiindcă a omorât un om.

„Nu știu ce pedeapsă riscă actrița după acest accident. Apar foarte multe elemente. Se va face o expertiză tehnică. Dacă avea chiar și un pic peste 50 km/h, din acel moment devine culpă comună, iar dacă era în zona unei treceri de pietoni e mai delicat. Șoferii nu prea țin cont că la trecerea de pietoni trebuie, de fapt, să ai maximum 30 km/h. În plus, trebuie să ieși perfect la expertiza tehnică, să frâneze și față și spate, plus anvelopele, dacă nu e perfectă e culpă comună.

Omul zice: „Ei mai dau eu banii la service!'. Dar nu uitați că fiecare mic detaliu aparent neimportant contează mult la dosar. E important ca procurorul și judecătorul să țină cont de fiecare detaliu din expertiza tehnică, ce viteză avea mașina în acel moment, starea tehnică a mașinii, dacă șoferul a făcut vreun gest, ca să evite acel bărbat, chiar dacă el era băut și a sărit sinucigaș în fața mașinii. Dacă ieși perfect în toate, atunci nu pățești nimic.

Dar asta după ani lungi de judecată, de stat fără permis auto. E o traumă, oricum, că ai omorât un om, e un chin de ani de zile de procese, chiar dacă nu vei fi sancționat deloc. Poți fi însă semisancționat, acele pedepse cu suspendare sau amendă penală sau ce mai e', a continuat Titi Aur pentru sursa menționată.

Sursă foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton