Zelenski, un nou avertisment pentru armata rusă: "Vom lupta până ne vom recâştiga pământul"

.

Într-un nou mesaj publicat pe contul său de socializare, Volodimir Zelenski a transmis un avertisment pentru armata rusă, menționând că nu are de gând să capituleze. Președintele ucrainean spune că ucrainenii vor lupta până îşi vor „recâştiga pământul”.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


La două săptămâni de la începerea războiului, timp în care armata ucraineană a rezistat cu stoicism în fața atacurilor rușilor, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur pentru armata rusă, exprimându-și determinarea de a nu ceda în fața invadatorilor.

Zelenski, avertisment dur pentru armata rusă

În pofida aparatului de propagandă rus, care dădea războiul ca și câștigat, susținând că Volodimir Zelenski nu se mai află în Kiev, președintele Zelenski continuă să țină legătura cu milioanele de ucraineni și nu numai și prin intermediul social media. Într-o filmare publicată pe instagram cu puțin timp în urmă, Zelenski a transmis un nou avertisment pentru armata rusă, exprimându-și decizia de a nu ceda, la două săptămâni de la începerea războiului.


„Inamicul poate distruge zidurile caselor noastre, școlile, bisericile noastre. Ne poate distruge fabricile. Dar nu va ajunge niciodată la sufletul nostru, la inima noastră, la abilitatea noastră de a trăi liberi și de a lupta cu curaj', a scris președintele Ucrainei în descrierea postării.

Citește și: Zelenski retrage soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume

Citește și: Medicii din Rusia i-au cerut lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare, să oprească războiul cu Ucraina:„O mișcare politică inumană


Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

Citește și: Presa israeliană: Putin i-a făcut o ofertă finală lui Zelenski. Președintele ucrainean are de luat o decizie dificilă

Iată ce avertisment are Zelenski pentru armata rusă:

„Faptul că am rezistat timp de două săptămâni v-a arătat că nu ne vom preda, pentru că aceasta este casa noastră. Sunt familiile şi copiii noştri. Vom lupta până ne vom recâştiga pământul. Până când vom răspunde pe deplin pentru oamenii noștri uciși, pentru copiii noștri uciși', a declarat Zelenski în videoul postat pe contul său de Instagram.


„Încă vă puteţi salva dacă vă întoarceţi acasă'

Zelenski, un nou avertisment pentru armata rusă. Cu mai puţin de 24 de ore înaintea negocierilor dintre miniştrii de externe ai Rusiei şi Ucrainei, ce vor avea loc în Turcia, preşedintele Zelenski nu dă semne de capitulare. În filmarea postată în social media, acesta nu doar că își arată determinarea de a nu se preda, ci face și un un apel către soldații ruși, îndemnându-i să se întoarcă la casele lor, notează Antena3.



„Încă vă puteţi salva dacă vă întoarceţi acasă. Să nu vă încredeţi în comandanţii voştri care spun că încă mai aveţi o şansă în Ucraina. Doar închisoarea şi moartea vă aşteaptă aici, nimic altceva. Ne luaţi vieţile şi veţi plăti cu ale voastre. Ştim, avem interceptări în care comandanţii voştri înţeleg foarte bine totul', a mai spus Volodimir Zelenski.

De asemenea, Zelenski și-a exprimat dorinţa și dorința ca acest conflict care a dat tulburat toată omenirea să înceteze.


„Trebuie să oprim războiul, trebuie să ne întoarcem la pace!', a concluzionat preşedintele ucrainean.

Unde se află Zelenski

Presa propagandistă din Rusia a lansat recent zvonul că Volodimir Zelenski nu s-ar afla în Kiev, așa cum a declarat el, ci ar fi fugit la Liov sau la Brașov, în România. Zvonut a venit după ce Volodimir Zelenski a confirmat, printr-un mesaj video, că se află în Kiev, pentru a fi până la capăt alături de poporul său. Președintele Ucrainei s-a filmat în biroul său, de unde le-a trimis și un mesaj de încurajare urmăritorilor săi, ba chiar a detaliat adresa la care stă.


„Aceasta este Kievul de seară, oficiul nostru. Sunt acolo unde trebuie să fiu. Sunt în Kiev. Echipa mea este alături de mine. (…) Rămân la Kiev, pe strada Bankova.

Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. Voi rezista cât va fi necesar ca să câștigăm acest război, a declarat președintele Ucrainei.

Foto: Hepta, Profimedia, Instagram