Zelenski, schimbare de strategie: "Suntem pregătiți să purtăm negocieri cu Rusia, atât timp cât nu este prea târziu"

.

Este a 78-a zi de război în Ucraina, iar Volodimir Zelenski declară că răbdarea Kievului se epuizează în ceea ce privește purtarea de negocieri cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase care arată atrocitățile comise de armata rusă. Președintele ucrainean spune însă că țara sa este pregătită de negocieri… până nu este prea târziu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Războiul din Ucraina face tot mai multe victime, iar președintele Volodimir Zelenski menționează că „suntem pregătiți să purtăm negocieri cu Rusia, atât timp cât nu este prea târziu'. Într-un discurs adresat studenților francezi, acesta a vorbit despre necesitatea de a purta negocieri cu Rusia, având în vedere dovezile tot mai numeroase care arată atrocitățile comise de armata rusă, relatează CNN.

Zelenski: „Suntem pregătiți să purtăm negocieri cu Rusia'


Într-un discurs online în care s-a adresat studenților francezi de la Universitatea Sciences Po din Paris, președintele Volodimir Zelenski a vorbit despre necesitatea purtării de negocieri cu Rusia, dezvăluind însă că Kievul își pierde răbdarea, în urma atrocităților comise de armata rusă în Ucraina.

„Suntem pregătiţi să purtăm aceste negocieri, aceste discuţii, atât timp cât nu este prea târziu. Cu fiecare nou Bucha, cu fiecare nou Mariupol, cu fiecare nou oraş în care există zeci de morţi, cazuri de viol, cu fiecare nouă atrocitate, dispar dorinţa şi posibilitatea de a negocia, precum şi posibilitatea de a rezolva această problemă într-o manieră diplomatică’, a spus Zelenski, menționând că este convins de faptul că Kievul va câştiga războiul şi va recupera toate teritoriile care aparţin Ucrainei.


El a vorbit din nou și despre necesitatea ca Ucraina să adere la Uniunea Europeană, făcând apel la paşi semnificativi pentru a include Ucraina în această uniune, potrivit Digi24. 


„Ucraina nu va face decât să întărească alte state, armata noastră şi-a demonstrat capacităţile. Poporul nostru şi-a dovedit capacitatea’, a mai spus președintele ucrainean.

„A fost o greşeală că NATO nu a făcut loc Ucrainei mai devreme'


În același discurs, preşedintele Ucrainei a vorbit despre relaţia ţării sale cu UE şi NATO și despre incertitudinea în care se află ţara sa cu privire la aderarea la Uniunea Europeană, arată Agerpres

„Ucraina este o ţară europeană de drept care respectă ţările Uniunii Europene şi doreşte acelaşi respect. A invita Ucraina într-o comunitate politică europeană şi, în acelaşi timp, a o ţine la distanţă este ca şi cum ai fi invitat la o cină în familie, fără a ţi se oferi un scaun', a spus Zelenski. 


„Nu putem sta într-o incertitudine continuă. Ar fi ca într-un cuplu, care trăieşte împreună de ani de zile, iar unul îi promite celuilalt că se vor căsători. Toate acestea nu sunt decât o promisiune şi intervine incertitudinea', a mai spus președintele Ucrainean.  

Nu în ultimul rând, Zelenski a subliniat faptul că războiul nu ar fi existat dacă Ucraina ar fi făcut parte din NATO înainte de 24 februarie. „A fost o greşeală că NATO nu a făcut loc Ucrainei mai devreme', a conchis el.