Zelenski retrage soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume

.

Volodimir Zelenski a anunțat marți, 8 martie, că a decis să retragă soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume. Președintele Ucrainei vrea ca militarii să se alăture eforturilor de apărare a ţării împotriva ofensivei militare ruse.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Președintele Volodimir Zelenski a anunțat marț, 8 martie, că a decis să retragă soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume. Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) a postat pe contul său oficial de Telegram decretul prin care preşedintele ucrainean dispune această măsură.

Zelenski a decis să recheme forţele de menţinere a păcii din toate misiunile din lume. Scopul este de a participa la protecția suveranității și integrității teritoriale a statului’, scrie Rada Supremă a Ucrainei.


Citește și: Președintele Volodimir Zelenski a semnat cererea de aderare la UE, chiar în timpul negocierilor ruso-ucrainene

Citește și: Medicii din Rusia i-au cerut lui Vladimir Putin, printr-o scrisoare, să oprească războiul cu Ucraina:„O mișcare politică inumană

Citește și: Cine este Cosmin Preda de la Mireasa. A fost crescut de tată vitreg

Citește și: Ce restricții se ridică începând cu 9 martie. România a ieșit din starea de alertă!

Zelenski retrage soldaţii ucraineni din toate misiunile de menţinere a păcii din lume


Volodimir Zelenski retrage soldații ucraineni din toate misiunile de menținere a păcii din lume. Potrivit paginii de internet a Reprezentanţei permanente a Ucrainei la ONU, ţara contribuie la misiunile Naţiunilor Unite de menţinere a păcii din 1992, scrie Digi 24.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis să retragă trupele ucrainene de menţinere a păcii – militari cu pregătire înaltă – din toate misiunile din lume. Împreună cu echipamente (inclusiv elicoptere), ca să ne întărim armata pentru respingerea agresiunii ruse', a indicat pe pagina sa de Facebook adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale de la Kiev Andrii Sibiga.


Adjunctul şefului administraţiei prezidenţiale, Andrii Sibiga, spune că decretul a fost aprobat aprobat „în legătură cu agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei, cu scopul de a proteja suveranitatea și integritatea teritorială a statului’. De asemenea, acesta a postat și o fotografie cu decretul, menționând faptul că intră din vigoare din data publicării sale.


În prezent, ucrainenii participă la operaţiunile de menţinere a păcii ale căştilor albastre în şase zone fierbinţi din lume: în Republica Democratică Congo, în Sudanul de Sud, în Cipru, în Kosovo, în Abyei (între Sudan şi Sudanul de Sud) şi în Mali, notează EFE, notează Agerpres.

sursă foto- Profimedia, Facebook, Pixabay