Zelenski, revoltat după ce i s-a cerut să cedeze teritoriul în schimbul păcii: "Indiferent de ceea ce face statul rus..."

.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat, marţi, că negocierile de pace cu Rusia ar trebui să vizeze crearea de graniţe de-a lungul „liniei de contact' în Donbas.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Miercuri, în ultimul mesaj video postat pe reţelele de socializare, Zelenski a vorbit despre declarațiile lui Kissinger, care se pare că l-au deranjat destul de tare.

„Indiferent de ceea ce face statul rus, există cineva care spune: «Să luăm în considerare interesele sale». Anul acesta, la Davos, s-a auzit din nou. În ciuda miilor de rachete ruseşti care lovesc Ucraina. În ciuda faptului că zeci de mii de ucraineni au fost ucişi. În ciuda a ceea ce s-a întâmplat la Bucha şi Mariupol. În ciuda oraşelor distruse. Şi în ciuda „lagărelor de filtrare’ construite de statul rus, în care se ucide, se torturează, se violează şi se umileşte ca pe bandă rulantă. Rusia a făcut toate acestea în Europa. Totuși, la Davos, domnul Kissinger apare din trecutul îndepărtat și spune că o bucată din Ucraina ar trebui să fie dată Rusiei'.’, a spus Zelenski.


Citește și: Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, prima apariție publică de la începutul războiului. Cum s-au afișat la funeraliile fostului preşedinte al Ucrainei

Citește și: Olena Zelenski nu și-a mai văzut soțul de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina: „L-am văzut la televizor și pe înregistrările video ale discursurilor

Citește și: Tily Niculae a fost voluntar la punctul de frontieră Isaccea:„Trei zile am stat zi şi noapte acolo

Citește și: Roxana Ciuhulescu, dezamăgită de atitudinea lui CRBL, la Survivor:A scos la iveală ce era cel mai rău…


Zelenski, revoltat după ce i s-a cerut să cedeze teritoriul în schimbul păcii

Totodată, președintele Ucrainei a mai comparat opiniile lui Kissinger cu tentativele de conciliere a Germaniei naziste în 1938, scrie Antena3.

„Aparent, calendarul domnului Kissinger nu este 2022, ci 1938 și a crezut că vorbește cu publicul, nu în Davos, ci în ceea ce era Munchenul pe atunci. Apropo, în anul adevăratul an 1938, când familia domnului Kissinger fugea din Germania nazistă, el avea 15 ani', a mai spus președintele Ucrainei.


Volodimir Zelenski i-a mai numit pe cei care sfătuiesc Ucraina să cedeze în fața Rusiei ‘marii geo-politicieni care nu vor întotdeauna să-i vadă pe oamenii obișnuiți. 

„Ucraineni de rând. Milioane dintre cei care trăiesc efectiv pe teritoriul care li se propune să fie cedat în schimbul iluziei păcii. Trebuie să-i vezi mereu pe oameni', a subliniat președintele ucrainean.


Henry Kissinger, fost secretar de stat între 1973 și 1977, sub președinții Richard Nixon și Gerald Ford, a vorbit prin legătură video la Forumul de la Davos: „Negocierile trebuie să înceapă în următoarele două luni, înainte apariția de revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință. În mod ideal, linia de demarcație (între Ucraina și Rusia) ar trebui să fie o revenire la status quo ante – la situația dinainte de război', sugerând ca Ucraina să renunțe la o mare parte din Donbas și Crimeea.


Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar fi despre libertatea Ucrainei, ci un nou război împotriva Rusiei însăşi’, a mai declarat Kissinger.

sursă foto- Arhivă VIVA!, Captură de ecran