Zelenski, președintele Ucrainei, a jucat rolul unui președinte care apără țara împotriva Rusiei. Este actor de meserie

 Dumba Gabriela
.

Înainte să fie președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a fost actor, iar unul dintre rolurile sale cunoscute a fost acela al unui președinte care apără țara împotriva Rusiei. Între timp, filmul a devenit realitate, iar Zelenski îndeplinește acest „rol” în cea de-a cincea zi de război Rusia – Ucraina.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la putere după ce a jucat într-un serial de succes ucrainean Servant of the People, o satiră politică ce a debutat în 2015 și a durat trei sezoane. Satira „Slujitorul poporului' este produs de compania de producție Kvartal 95, creată însuși de Volodimir Zelenski. Firma lui Zelenski pune accent pe divertisment și produce filme, desene animate și spectacole de comedie pentru televiziune.

Ukrainian President Volodymyr Zelensky visits LatviaUkrainian President Volodymyr Zelensky visits Latvia

Acesta spune povestea „tiradei împotriva corupției guvernamentale’ a unui profesor de istorie, care devine virală, personajul lui Zelenski, Vasil Petrovici Holoborodko, trecând în curând pe scaunul președintelui. În 2018, Zelensky și-a anunțat candidatura la președinte și a câștigat un sprijin copleșitor pentru biletul său anti-establishment, anunță DailyMail.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost actor de comedie. A jucat rolul președintelui care apără țara de Rusia

Născut în Kryvyi Rih, o regiune de limbă rusă din sud-estul Ucrainei, Zelenski a studiat pentru a obține o diplomă în drept la Universitatea Națională Economică din Kiev, urmând apoi cursurile de comedie. A creat compania de producție Kvartal 95, realizând filme, desene animate și emisiuni TV.

Volodimir Zelenski este cel de-al șaselea președinte al Ucrainei, fostul actor de comedie reușind să ocupe cea mai înaltă funcție în stat la alegerile prezindențiale din 2019, când l-a învins pe oponentul său Petro Poroșenko.

Înainte de a deveni președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că nu fusese implicat în politică.

„Nu am fost implicat niciodată în politică, provin dintr-o lume curată, lumea televiziunii şi a filmelor. Oamenii înţeleg că nu fac promisiuni pentru ca apoi să-mi cer scuze. Ei (susţinătorii, n.r.) se identifică cu mine fiindcă sunt deschis, sufăr, mă enervez. Nu-mi ascund emoţiile în faţa camerelor, nu încerc să par diferit', susținea Zelenski înainte să fie ales președinte.

Citește și: Care este cea mai mare slăbiciune a lui Vladimir Putin:„Dacă suntem dispuşi să o folosim…’

Citește și: Prima Doamnă Olena Zelenski, după mesajul emoționant postat de președintele Ucrainei:'Noi suntem armata'

Zelenski a promis, în campania electorală, pacea cu Rusia

După ce a câștigat alegerile cu 73,2% din voturi, el a fost văzut de ucraineni drept un „străin politic’, impunându-se ca o figură anti-establishment și anticorupție. Lider național destul de tânăr, el a folosit întotdeauna rețelele sociale pentru a comunica cu poporul Ucrainei.

În cadrul campaniei sale prezidențiale, el a promis, de asemenea, că va pune capăt conflictului cu Rusia și va comunica cu președintele Vladimir Putin, citează elle.ro. Cu toate acestea, Zelenski s-a confruntat de atunci cu tensiuni uriașe cu Rusia, care au dus la conflictul ce a izbucnit acum câteva zile.

Zelenski, președintele Ucrainei, este căsătorit de aproape 20 de ani și are doi copii

Volodimir Zelenski are 44 de ani și a absolvit Dreptul la Universitatea de Economie din Kiev. Din anul 2003, Volodimir Zelenski este căsătorit cu Olena, femeia care i-a dăruit doi copii, Aleksandra Zelenskaya și Kiril Zelenskiy.

Prima Doamnă a Ucrainei s-a născut în orașul în Kryvyi Rih, pe data de 16 februarie 1978. Deși au fost colegi de clasă în școala generală, Volodimir Zelenski și Olena s-au cunoscut mult mai târziu, pe vremea când cei doi erau studenți. Soția președintelui Ucrainei este arhitect și scenarist, de meserie.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton