Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin: "Demnitatea noastră nu va salva vieți"

.

Președintele Vladimir Zelenski a spus duminică, 20 martie, că este pregătit să negocieze cu Vladimir Putin, la mai bine de trei săptămâni de la izbucnirea războiului. Totodată, conducătorul Ucrainei a ținut să avertizeze că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, lupta dintre cele două state ar duce la un al Treilea Război Mondial.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!


Duminică, 20 martie, președintele Ucrainei a declarat că este pregătit să negocieze cu Vladimir Putin. De asemenea, a subliniat faptul că fără negocieri nu se va încheia acest război. Însă, Zelenski a ținut să avertizeze că, dacă orice tentativă de negociere eșuează, lupta dintre cele două state ar duce la un al Treilea Război Mondial.

Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război’, a declarat Zelenski, într-un interviu pentru CNN.


Citește și: Zelenski cere o întâlnire cu Putin, pentru a pune capăt conflictului:Se pot face compromisuri, dar nu trebuie să fie o trădare a țării mele

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, a transmis o scrisoare deschisă întregii lumi:’Acest război este purtat împotriva populației civile’

Citește și: Antonia, primele detalii despre nunta cu Alex Velea:„Vom face un…

Citește și: Cum a reacționat Laura Cosoi, după ce a văzut o fotografie cu fiica Ginei Pistol și a lui Smiley.Gestul i-a uimit pe fani!


Zelenski este pregătit pentru o întâlnire cu Vladimir Putin

În cadrul interviului oferit pentru CNN, Volodomir Zelenski a mai declarat că trebuie să profite de această șansă pentru a opri focul asupra Ucrainei. Cele trei săptămâni, în care au murit sute de oameni, iar mii au plecat imediat din țară, l-a făcut pe conducător să ia o decizie.

Dacă există doar 1% șansă ca noi să oprim acest război, cred că trebuie să profităm de această șansă. Trebuie să facem asta. Vă pot spune despre rezultatul acestor negocieri. În orice caz, pierdem zilnic oameni, oameni nevinovați pe teren’, a mai spus Volodimir Zelenski.


Totodată, a mai ținut să sublineze faptul că, dacă aceste încercări eșuează, înseamnă că aceasta este al Treila Război Mondial.

Dar, din păcate, demnitatea noastră nu va salva vieți. Deci, cred că trebuie să folosim orice format, orice șansă pentru a avea o posibilitate de negociere, posibilitate de a vorbi cu Putin. Dar dacă aceste încercări eșuează, asta ar însemna că acesta este al Treilea Război Mondial’, a mai spus Zelenski.


Când a fost întrebat despre cererile Rusiei, inclusiv ca ei să recunoască că Crimeea face parte din Rusia, că Luhank și Donețk sunt republici independente și garanția că Ucraina nu va fi niciodată membră a NATO, președintele Ucrinei a spus că „există compromisuri pentru care nu putem fi pregătiți ca stat independent’.

„Orice compromisuri legate de integritatea noastră teritorială și suveranitatea noastră, iar poporul ucrainean a vorbit despre asta, nu i-au întâmpinat pe soldații ruși cu un buchet de flori, i-au întâmpinat cu curaj, cu arme în mâini’, a mai spus președintele ucrainean.

sursă foto- Profimedia, Hepta , Facebook