Zelenski a confirmat că se află în Kiev și a spus și adresa: "Nu mă ascund"

 Oana Pantazi
.

În timp ce propaganda rusă sugerează că președintele Ucrainei este deja departe de țara sa, într-un mesaj video publicat ieri-seară pe rețelele de socializare, Zelenski a confirmat că se află în Kiev și, mai mult, a dezvăluit și adresa.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

În ciuda informațiilor răspândite de ruși, președintele Vladimir Zelenski a confirmat ieri-seară într-un mesaj video, că se află în Kiev, pentru a fi până la capăt alături de poporul său. În acest timp, potrivit celor mai recente date, trupele rusești se regrupează pentru a declanșa un asalt asupra Kievului.

Volodimir-Zelenski-7-2Volodimir-Zelenski-7-2

Președintele Zelenski se află în Kiev

Liderul ucrainean Volodimir Zelensky a confirmat, printr-un filmuleț pe rețelele de socializare, că se află în Kiev, demontând astfel știrile răspândite de aparatul de propagandă rusesc. Președintele Ucrainei s-a filmat în biroul său, de unde le-a transmis un mesaj de încurajare urmăritorilor săi.

„Aceasta este Kievul de seară, oficiul nostru. Sunt acolo unde trebuie să fiu. Sunt în Kiev. Echipa mea este alături de mine. (…) Rămân la Kiev, pe strada Bankova.

Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni. Voi rezista cât va fi necesar ca să câștigăm acest război', a declarat președintele Ucrainei.

„Nu ne temem de tancuri și de mitraliere”

„Luni seara. Știți, obișnuiam să spunem că lunea este o zi grea. Avem un război în țară, așa că fiecare zi e luni. Și acum ne-am obișnuit cu faptul că fiecare zi și fiecare noapte sunt așa..

Suntem toți aici, lucrăm toți. Fiecare este acolo unde trebuie să fie. Eu sunt în Kiev, echipa mea este cu mine. Apărarea teritorială este în teren. Militarii sunt pe poziții. Eroii noștri! Doctorii, salvatorii, cei care asigură transportul, diplomații, jurnaliștii. Cu toții. Suntem cu toții în război. Cu toții contribuim la victoria care cu siguranță va fi atinsă cu forța armelor și a armatei noastre. Cu forța cuvintelor noastre și a diplomației. Cu forța spiritului pe care și primul, și al doilea, și fiecare dintre noi îl are.

Uitați-vă la țara noastră astăzi! Chaplynka, Melitopol, Tokmak, Novotroitske și Kherson. Starobilsk. Peste tot oamenii s-au apărat, deși nu au arme acolo. Dar aceștia sunt oamenii noștri. (…) Au curaj, demnitate și de aici capacitatea de a ieși și de a spune: Sunt aici, este al meu și nu îl dau nimănui. Orașul meu, comunitatea mea, Ucraina mea”.

Citește și: A treia rundă de negocieri între Ucraina și Rusia s-a încheiat: „Am obținut câteva rezultate pozitive legate de…'

Citește și: SUA și aliații europeni se pregătesc să îl evacueze pe Zelenski din Kiev. El va conduce un guvern în exil, din Polonia

Citește și: Putin l-a avertizat pe Macron că își va atinge scopul în Ucraina „fie prin negociere, fie prin război’

Citește și: Anunțul Ministrului Apărării pentru rezerviștii din România, în contextul războiului ruso-ucrainean:’Suntem într-o situație de…’

Zelenski i-a numit „eroi” și pe cei care protestează în orașele ocupate. „Nu vom da înapoi”, notează TVR.

Președintele ucrainean a mai spus și că demonstrația de unitate din aceste zile „este ca un coșmar” pentru Rusia.. „Nu ne temem de tancuri și de mitraliere când lucrul principal este de partea noastră: adevărul”.

„Vom reconstrui totul”

Președintele a reamintit și de orașele puternic încercate în confruntare, printre care: Mariupol, Kharkiv, Chernihiv, Sumy, Odesa, Kiev, Mykolaiv, Zhytomyr, Korosten, Ovruch.

„Vom reconstrui totul”, a subliniat președintele.

Potrivit acestuia, armata ucraineană rămâne pe poziții, iar inamicul a suferit pierderi uriașe. „Apără, contraatacă. Dacă e necesar, se răzbună pentru fiecare rău, pentru fiecare rachetă sau bombă, pentru fiecare obiectiv civil distrus”.

Zelenski a vorbit și despre distrugerea unei fabrici de pâine din Makariv, regiunea Kiev,dar și a unei unei biserici construite în 1862 în regiunea Zhytomyr. „Pentru ce? Vechea fabrică de pâine. Gândiți-vă! Să tragi într-o fabrică de pâine. Ce fel de om face asta?”.

Președintele ucrainean a mențționat și faptul că rușii au așteptat cu tancuri, rachete și mine populația civilă care ar fi trebuit să treacă prin coridoarele umanitare.

„Au minat până și drumul pe care ar fi trebuit să se transporte mâncare și medicamente pentru oamenii și copiii din Mariupol”, a subliniat Zelenski.

La final, președintele Zelenski a confirmat că se află în Kiev, menționând că nu se ascunde și nu se teme de nimic.

Foto: Hepta, Profimedia, captură video

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton