Yves Saint Laurent a murit

 Revista VIVA
.
Celebrul designer francez Yves Saint Laurent a murit duminica seara la Paris, la varsta de 71 de ani, din cauza unei tumori la creier.

A disparut astfel una dintre cele mai mari figuri ale modei acestui secol, cunoscut in lumea intreaga dupa initialele „YSL'.

Letita Casta, Yves Saint Laurent

Omul de afaceri Pierre Berge, alaturi de care a inaltat imperiul YSL, a precizat ca designerul a suferit de o tumoare la creier, fiind foarte bolnav in ultimul an.

Asistentul lui Christian Dior in tinerete, Yves Saint Laurent nu avea decat 21 de ani cand maestrul sau a decedat, succedandu-i la conducerea casei Dior.

In 1966 crea primul smoking pentru femei, piesa care s-a regasit ulterior sub diverse interpretari in colectiile sale, devenind astfel reprezentativa pentru designerul francez.

A imbracat numeroase celebritati de la Grace de Monaco la actrita Catherine Deneuve despre care Saint Laurent marturisea ca o considera extraordinara, creandu-i tinutele incepand cu filmul „Belle du jour' in regia lui Luis Bunuel.

Pasionat de teatru, opera si literatura, mare admirator al lui Proust, Yves Saint Laurent a fost un designer care a indraznit sa inoveze, dandu-le o libertate nesperata femeilor anilor 60 prin democratizarea purtarii pantalonului.

Creatiile sale au revolutionat garderoba feminina, rochiile in culori electrizante, colectiile inspirate din cultura africana, marocana, chineza sau baletul rusesc devenind rapid repere in moda secolului XX.

Foto: www.hepta.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton