Yamato, cel mai popular concurent de la Exatlon

.

Yamato Zaharia, multiplu campion național, european și mondial la Kempo,  a intrat  în concurs ca, în cea de-a doua ediție a Exatlon, hotărât să câștige pentru echipa Faimosilor. Fairplayul  care îl caracterizează pe tânărul sportiv a fost remarcat atât de coechipieri, cât și de rivalii din echipa Războinicilor.


Pe un traseu foarte greu, cu un final îndelung disputat care presupunea foarte multă îndemânare, Alin Andronic și  tânărul luptător de Kempo au reușit să aducă fiecare câte două puncte  pentru echipele din care fac parte. La finalul cursei, Yamato Zaharia și-a îndreptat gândurile către cei dragi de acasă și a dezvăluit ce l-a ajutat cel mai mult să își adjudece punctele.


 Yamato și Alin – demonstrație de fairplay

 Este un traseu greu, mă bucur că am adus cele 2 puncte, m-a ajutat că am fost în vacanță cu familia și am jucat bowling„, i-a împărtășit atletul lui Cosmin Cernat la finalul competiției. Războinicul Alin Andronic a recunoscut că traseul a fost foarte dificil și că Yamato Zaharia este un adversar redutabil. „Îl apreciez foarte mult, este un sportiv foarte bun, un caracter frumos și un  atlet cu mult fairplay„, a spus Alin Andronic despre Yamato, dovedind, la rândul sau, corectitudine în timpul jocului și nu numai.


Ambiţia, antrenamentele dure şi dorința de a câștigă fac parte din ADN-ul tânărului luptător de Kempo. Yamato a crescut înconjurat de medaliile părinților săi. Tatăl sau, Amatto Zaharia, este multiplu campion european și mondial la Kempo, Maestru Emerit al Sportului și cel care îl antrenează de pe vremea cannd Yamato era doar un copil . Mama, Sanda Zaharia, este prima femeie campioană mondială din istoria Kempo-ului, antrenor emerit, arbitru prodigios şi mama de campioni, Yamato având încă doi frați care urmează cu succes o carieră sportivă.