Vladimir Putin, în vizită la soldații ruși răniți, pentru prima dată după izbucnirea războiului: "Deci, vrei să îți servești patria?”

.

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat miercuri un spital în care se află soldați ruși răniți. Aceasta este prima astfel de vizită făcută trupelor sale în cele peste trei luni de la declanșarea războiului din Ucraina. Putin a purtat scurte conversații cu soldații răniți, pe care i-a întrebat dacă vor să-și servească patria în continuare și s-a interesat de soarta familiilor lor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!


Vladimir Putin a fost în vizită la soldații ruși răniți, pentru prima dată după izbucnirea războiului. Kremlinul a refuzat anterior în mod repetat să precizeze dacă Putin intenționează să viziteze soldații ruși de pe front sau din spitale, afirmând că un anunț în acest sens va fi făcut când „va veni momentul’.

Vladimir Putin, în vizită la soldații ruși răniți, pentru prima dată după izbucnirea războiului


Vladimir Putin a fost însoțit în vizita făcută la un spital din Moscova de către ministrul său al Apărării, Serghei Șoigu, potrivit hotnews.ro.

În imaginile difuzate de televiziunea rusă, Vladimir Putin apare într-un halat alb, purtând scurte dialoguri cu soldații.

Citește și: CRBL și Doru Răduță au fost trimiși din nou în Exil, la Survivor:„Bă, ești prost?

Citește și: De ce a plecat Cosmin Seleși de la ‘Te cunosc de undeva:Am zis gata, stop, până aici

Citește și: Cornel Palade, prima reacție după ce fiica lui a fost dată afară din casă, la Londra:Noi nu o ținem din banii noștri, căci nu ne permitem


Ce a discutat cu ei

Liderul de la Kremlin afişează o mină de om preocupat şi interesat de soarta soldaţilor aflaţi sub comanda sa. El dă mâna cu unul dintre „pacienţi’ şi se arată „curios’ de viaţa acestuia, întrebându-l dacă are copii. Bărbatul îi răspunde că are un băiat de nouă luni. „Va fi mândru de tatăl său’, adaugă Putin.


– Unde este familia ta?

– În Republica Kabardino-Balkară (republică autonomă situată în Caucazul de Nord – n.r.).

– Deci vrei să servești patria?

– Desigur.

– Atunci asta vei face.

– Mulțumesc.

– Soția și copiii mei sunt în Nijni Novgorod.

– Ții legătura cu ei?

– Da, domnule.

– Își fac griji pentru tine?

– Da, domnule.

– Ei bine, ai răbdare. Nu te-au vizitat până acum?

– Nu, domnule.

– Vor vedea asta și vor vedea că ești pe mâini bune.

Până acum, Moscova a recunoscut oficial 1.351 de militari morți în Ucraina și peste 3.800 de răniți. De cealaltă parte, ucrainenii susțin că au ucis aproape 30 de mii de soldați.


Putin nu va vizita și soldații ruși de pe front

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a precizat miercuri că Putin a avut mereu intenția să viziteze soldații ruși răniți dar că abia acum i s-a eliberat suficient calendarul pentru a-i permite acest lucru.


La jumătatea lunii martie Kremlinul declara însă că Putin nu intenționează să viziteze și soldații ruși de pe front și nu a anunțat până în prezent că președintele rus ar fi revenit între timp asupra deciziei.

Ultimul bilanț publicat miercuri de Ucraina afirmă că rușii au pierdut aproape 29.500 de militari de la declanșarea invaziei pe 24 februarie.