Vladimir Putin, filmat în timp ce "tremură incontrolabil". Teorii privind bolile și starea de sănătate a președintelui Rusiei

.

Vladimir Putin a fost filmat în timp ce „tremură incontrolabil”, zilele trecute. Această situație amplifică discuțiile legate de starea de sănătate a președintelui Rusiei. Imaginile în care Vladimir Putin „tremură incontrolabil” nu fac decât să alimenteze zvonurile despre starea sa precară de sănătate.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Vladimir Putin a alimentat zvonurile despre starea precară de sănătate, după ce a fost văzut când își mușca buzele, mișca degetele într-un mod ciudat și părea nesigur. Imaginile vin după ce, la ultima lui întâlnire oficială, a strâns puternic marginea mesei și spătarul scaunului, de parcă încerca să rămână liniștit în timp ce era măcinat de dureri.

Vladimir Putin, filmat în timp ce „tremură incontrolabil'


Într-un clip video postat pe Twitter, mâinile lui Vladimir Putin tremură violent, în timp ce acesta se pregătește să-l întâmpine pe președintele din Belarus, Alexandru Lukashenko.

Arătând fragil și nesigur pe el, Putin – despre care se spune că are Parkinson sau cancer în fază terminală – își ține mâna tremurândă pentru a-l saluta cum se cuvinte pe Lukashenko.

Nici genunchii nu par să-l țină pe Vladimir Putin, iar acest lucru este vizibil în timp ce pășește spre omologul său ca să-l îmbrățișeze.


Imaginile au fost urmărite de mai bine de un milion de ori pe Twitter.

Ce boli ar avea Vladimir Putin. Recent, a fost filmat în timp ce ‘tremură incontrolabil’

Întâlnirea de zilele trecute cu ministrul său apărării, Serghei Şoigu, care a anunţat capturarea lui Mariupol, a făcut parte din scenariul care prevedea celebrarea unei victorii, oricare ar fi, pentru un 9 mai viitor, când se desfăşoară anual petrecerea Victoriei. A fost o ocazie solemnă.


Dar Putin avea caracteristici foarte diferite de cele atribuite comandantului şef al unei armate triumfătoare. Iar analiştii continuă să îi observe reacţiile.

Putin nu stă sprijinit de masă, ci pare să se strecoare într-un fotoliu, parcă ar încerca să mărească distanţa dintre el şi interlocutor. Mâinile nu sunt plasate în mod normal pe suprafaţa mesei, ci se apucă de ambele părţi. Şi aici se pare că vrea să o împingă de la sine, aşa cum au subliniat mulţi observatori. Cuvintele lui sunt şi ele seci, esenţiale, potrivit Mediafax.


Citește și: Ce s-a întâmplat cu fetița care a cântat Let it Go, într-un buncăr, în timpul bombardamentelor din Kiev

Citește și: De ce a plâns Maria Ciobanu la prima petrecere de la întoarcerea în România:Îi mulțumesc lui Dumnezeu că…

Citește și: Explozii în regiunea separatistă Transnistria. Prima reacție a Kremlinului:’Știrile care vin de acolo sunt îngrijorătoare’

O temă s-a concentrat asupra posibilelor probleme ale coloanei vertebrale („din cauza unor leziuni sportive anterioare sau chiar a unui neoplasm al măduvei spinării, ale cărui simptome ar fi compatibile cu unele dificultăţi de mers şi anumite nelinişti posturale’) şi pe boala Parkinson („care ar explica la rândul său anumite modificări cinetice, „rigiditatea’ menţionată de Macron şi alţii, încetinirea răspunsului cognitiv şi amplitudinea redusă a oscilaţiei mâinii drepte faţă de cea stângă’.


Cum a fost filmat Vladimir Putin de Paște

Și imaginile surprinse cu Vladimir Putin, de Paște, au stârnit discuții. În noaptea de Înviere, președintele Rusiei a părut iritat, în timp ce se afla la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova alături de primarul orașului, Serghei Sobyanin.


Scurte înregistrări TV au arătat câteva semne evidente ale tremuratului adesea asociat cu boala Parkinson. Ba mai mult, Putin părea să se miște inconfortabil, scoțând limba și mușcându-și buzele.

El a privit, de asemenea, în sus, în tavan și în jos, la podea, în timpul liturghiei conduse de patriarhul Kirill. La un moment dat, președintele a fost văzut când făcea semnul crucii, însă nu oricum. Liderul de la Kremlin își controla cu greu mișcarea.

El nu a ținut niciun discurs și s-a rezumat doar la „Cu adevărat a Înviat’, relatează Reuters.