Președintele Vladimir Putin se teme că o persoană din cercul său de apropiați l-ar putea otrăvi. Jurnalistul american Craig Copetas a publicat un articol în The Daily Beast și spune că liderul de la Kremlin și-ar fi înlocuit întregul personal de la Kremlin, adică 1.000 de oameni.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Vladimir Putin se teme că va fi otrăvit de o persoană din cercul său de apropiați, potrivit informațiilor obținute de jurnalistul american Craig Copetas de la surse din serviciile de spionaj. Conducătorul Rusiei și-ar fi înlocuit tot personalul de la Kremlin, adică 1.000 de oameni, și pune pe cineva să îi încerce mâncarea înainte de a mânca el.
„Spălătorese, secretare, bucătari – o întreagă garnitură nouă de oameni. Evaluarea comunităţii de informaţii este că Putin este speriat’, susţine Copetas.
Citește și: Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin criminal de război, pentru prima dată.Reacția dură din partea Moscovei
Citește și: De ce Octavian Strunilă și Oana Botez au semnat contract prenupțial:’S-au liniștit apele’
Citește și: Ovidiu Komornyik, dezvăluire surprinzătoare despre Angela Similea:Ea nu mai vrea să cânte!
Vladimir Putin se teme că va fi otrăvit
Unul dintre generalii care erau consideraţi apropiaţi ai liderului de la Kremlin a fost arestat şi este interogat acum de FSB. Totuși, se pare că nici în FSB conducătorul nu pare să aibă deplină încredere, mai ales după ce s-a dovedit că operaţiunea din Ucraina nu merge cum erau planurile iniţiale.
Doi şefi ai FSB, Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, au fost în arestați la domiciliu, a anunţat de curând un jurnalist rus de investigaţii, specializat în anchete despre serviciile secrete şi de spionaj ale Federaţiei Ruse. Conform altor surse, armata ar da vina pe serviciile de spionaj pentru că, în momentul în care a planificat invadarea Ucrainei, nu a avut informaţii corecte despre rezistenţa pe care ar putea s-o întâmpine în teren din partea ucrainenilor.
De asemenea, liderul de la Kremlin a apărut joi și i-a denunțat pe rușii care s-au opus războiului cu Ucraina.
Mai mulţi oponenţi de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviţi de-a lungul anilor. Jurnalistul Craig Copetas mai amintește că această metodă este cea preferată de asasinare a serviciilor secrete. Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în anul 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viaţă după otrăvirea cu neurotoxina noviciok, iar în 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, a supravieţuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.
În ultima perioadă, ideea de asasinare a lui Vladimir Putin a fost din în ce în ce mai menționată. La începutul lunii martie, senatorul republica Lindsey Graham a scris pe Twitter că și-ar dori ca lumea să scape de liderul de la Kremlin.
„Trebuie să se ocupe de el poporul rus. Nu cer să invadăm Rusia pentru a-l elimina. Nu cer să trimitem forțe terestre americane în Ucraina pentru a lupta cu armata rusă. Cer poporului rus să se ridice și să pună capăt acestei domnii a terorii. Cred că lumii îi este mai bine fără Putin, cu cât mai repede cu atât mai bine, și nu-mi pasă cum o facem’, a spus Graham.
sursă foto- Hepta