Viorica Dăncilă, pusă în dificultate de matematică! Candidata la Prezidențiale nu a știut cum se calculează aria cercului

 Oana Pantazi
.

Cursa pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale se apropie de final, iar lupta dintre cei doi candidați devine tot mai acerbă, chiar dacă nu a avut loc o confruntare față în față. Ieri, Viorica Dăncilă a mai bifat o gafă, de data asta în domeniul ei de competență!

În doar câteva zile vom afla cine va fi președintele României pentru următorii 5 ani și, probabil pentru prima oară după mult timp, electoratul este total lipsit de entuziasm în privința opțiunilor de vot, respectiv Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. În timp ce fostul prim-ministru se erijează într-o salvatoare a românilor, făcând promisiuni fără substanță, actualul președinte rămâne la fel de rezervat și de distant față de cei care l-au ales. Pe scurt, la aceste alegeri, cetățenii vor avea de ales între răul cel mai mic…

„Credeţi-mă că aş fi putut să vă răspund şi în engleză”

Cum nu a fost posibilă o confruntare face to face, cei doi candidați au fost supuși în paralel tirului întrebărilor jurnaliștilor – unul la Palatul Parlamentului, celălalt în Aula Bibliotecii Centrale Universitare Carol I. Deși a avut un discurs mult mai legat ca de obicei, Viorica Dăncilă tot a gafat în cele din urmă, fostul prim-ministru dovedind că are lacune nu doar la limba română, ci și la matematică! Solicitată să răspundă la întrebările jurnaliștilor în alte limbi, Viorica Dăncilă a replicat imediat:

„Ne adresăm românilor. Merkel (n.red. Angela Merkel, cancelarul german) în toate deplasările cu şefii de guvern vorbeşte în germană, să nu ducem o dezbatere în derizoriu. Avem datoria ca în România să fim mândri de limba noastră. Voi răspunde şi în engleză, dar avem o dezbatere şi toţi trebuie să audă răspunsurile. Credeţi-mă că aş fi putut să vă răspund şi în engleză'.

„Credeţi-mă că ştiu. Sunt inginer”

După ce s-a eschivat în privința limbilor străine, Viorica Dăncilă a fost supusă unui test la care ar fi știut răspunsul orice elev de școală generală – întrebată cum se calculează aria cercului, fostul prim-ministru, de profesie inginer, a gafat din nou: „Raza la pătrat”, fiind corectată ulterior de jurnalista care i-a adresat întrebarea: „Este Pi înmulţit cu raza la pătrat”.

Din nefericire pentru ea, Viorica Dăncilă nu a reușit să depășească momentul cu eleganță, ci a simțit nevoia să se justifice în fața jurnaliștilor prezenți la Palatul Parlamentului: „Vă invit să vă alăturaţi şi să vedem cine ştie mai multă matematică. Credeţi-mă că ştiu. Sunt inginer, inginerii fac până în anul 3 matematică. Am terminat cu media 9”.

De partea cealaltă parte, informat de către jurnaliști cu privire la gafa Vioricăi Dăncilă, Klaus Iohannis s-a amuzat, neuitând să puncteze, de altfel, și importanța cunoașterii unei limbi străine… Faptul că președintele a refuzat confruntarea cu contracanditata sa transmite mai degrabă un semn de nesiguranță și de lipsă de implicare, iar asta i-a crescut mult acțiunile Vioricăi Dăncilă pe palierul votanților nehotărâți.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton