Viorica Dăncilă candidează la Președinție. Cum a ajuns o simplă profesoară din Videle cea mai controversată femeie din România!

.

I se spune Veorica sau Vasilica-Viorica, în bătaie de joc, e ironizată, e permanent subiect de glume, sesiuni de stand-up și caricaturi, dar, oricât de mare ar fi corul contestatarilor săi, evidența nu poate fi contestată – Viorica Dăncilă este premierul României și candidata oficială a PSD la Președinția României. Iată cum a devenit o profesoară din Videle primul-ministru al României!

De câte ori apare la televizor Viorica Dancila, paginile virtuale ale consumatorilor de Facebook se umplu imediat de comentarii ironice, de cele mai multe ori justificate, la adresa prim-ministrului României, iar lucrul acesta nu se întâmplă din cauză că populația masculină ar fi misogină, ci din cauza bâlbelor, a agramatismelor și a gafelor în serie pe care le-a emis de-a lungul timpului aceasta. Gafe care, de când Viorica Dăncilă a scăpat de sub tutela lui Dragnea și i-a luat locul la președinția partidului, s-au diminuat. Iar la cum stau lucrurile, nu ne-ar mira dacă am avea în România și primul președinte femeie. Iată însă cum s-a petrecut incredibila ascensiune a Vioricăi Dăncilă!


Primul-ministru al României s-a născut pe 16 decembrie 1963, în Roșiorii de Vede, și nu a fost un copil prea fericit. Asta și fiindcă părinții ei, ambii cu meserii modeste – mama era țesătoare la fabrica de postavuri Dorobanțul, iar tatăl, plutonier major în Armată -, au divorțat de tineri. Viorica Dăncilă a început Liceul Mihai Viteazul din Ploiești și a terminat 12 clase la Liceul Energetic, după care a absolvit A absolvit Facultatea Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la IPG Ploiești, în 1988. Douăzeci de ani mai târziu, primul-ministru a obținut și masterul Spațiul Public European, la SNSPA București…


 

Din Videle la Bruxelles!

Puțină lume știe că actualul prim-ministru al României a fost o perioadă profesoară la Liceul Industrial din Videle, iar din 1997 până în 2009 a fost inginer la Petrom, tot în Videle. Cum a reușit să scape din anonimatul unui orășel de provincie? Politica! În 1996 a intrat în PSD, iar în 2018, președinta organizație de femei PSD din videle – trecută anterior prin mai multe funcții, „comitete și comiții', inclusiv prin două mandate de europarlamentar, a devenit primul ministru al României, iar acum are șanse reale la Președinția României. Dacă viața profesională și politică a Vioricăi Dăncilă a fost spectaculoasă, viața personală este și ea demnă de un scenariu de telenovelă, pentru că primul-ministru a devenit mamă la doar 26 de ani, însă prin… adopție!


Viorica Dăncilă a adoptat un copil când avea doar 26 de ani

Venit pe lume la maternitatea din Videle, Victor provenea dintr-o familie săracă, cu șapte copii, mama sa naturală fiind nevoită să îl dea spre adopție din cauza condițiilor precare. Vorica Dăncilă avea doar 26 de ani când a devenit mama adoptivă a lui Victor, la acel moment activând ca profesoară la un grup industrial din Videle. Conform Bugetul, Victor Florin Dăncilă a absolvit Grupul Școlar Tehnic Videle în anul 2008. El a promovat Examenul de Bacalaureat, cu media 9,62. La Limba și literatura română, la proba scrisă, a obținut nota 9,6, în timp ce la oral a luat 10. Ulterior, și-a continuat studiile la Universitatea Ecologică din București.


În 2018, fiul premierului Viorica Dăncilă s-a angajat consilier la Curtea de Conturi la o săptămână după ce mama acestuia a ajuns premier, după cum a relevat Newsweek. De curând, a mai făcut un pas înainte în carieră, ajungând consilierul președintelui Curții de Conturi, Mihai Busuioc. Înainte de asta, Victor Dăncilă a lucrat la OMV Petrom SA, în calitate de specialist în probleme de mediu.

Din 2016, Victor este căsătorit cu Elena, chiar dacă în prezent se speculează că cei doi ar fi divorțat din cauză că anumite bunuri comune nu mai figurează ca fiind pe numele amândurora.


Cătălin Botezatu, cuvinte de laudă pentru Viorica Dăncilă

Un alt capitol la care Viorica Dăncilă a punctat decisiv în ultima vreme este moda. După ce a fost criticată intens pentru aparițiile sale inițiale, primul-ministru se pare că a apelat la sfaturile unor profesioniști, iar rezultatele s-au văzut. Cătălin Botezatu poate fi extrem de dur când vine vorba de a comenta stilul diverselor personalități, însă, în mod neașteptat, la adresa Vioricăi Dăncilă a avut numai cuvinte de laudă. Premierul României a fost criticat în repetate rânduri pentru aparițiile sale, de la vestimentație până la machiaj și mai ales coafură, însă celebrul designer apreciază stilul celei mai controversate femei din peisajul politic actual.


Categoric este o schimbare radicală în apariţia premierului. Şi-a asumat din punct de vedere vestimentar această poziţie şi eu de la o apariţie la alta am remarcat foarte multă elegantă. Poartă foarte multe costume cu două piese la care pune puţine accesorii (…) şi ceea ce e important e că mereu are grijă  să treacă şi pe la coafor (…) Nu am niciun sfat să îi dau, să o ţină tot aşa., a comentat CătălinBotezatu la o emisiune tv despre Viorica Dăncilă, care, din câte se pare, este fan Chanel. Recent, prim-ministrul României a apărut într-un costum accesorizat cu o broșă Chanel al cărei preț depășește lejer 500 de euro.