Victor Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore de DNA. Antrenorul e cercetat în dosarul măștilor neconforme livrate în spitalele MApN

 Dumitrache Laura
.

Victor Pițurcă a fost reținut în cursul nopții de DNA, fiind anchetat în cazul achiziționării de măști în perioada pandemiei. În același dosar este audiat și unul dintre șefii ROMARM. Faptele de care sunt acuzați inculpații ar fi avut loc în 2020.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Victor Pițurcă a fost reținut de DNA pentru 24 de ore. Antrenorul Victori Pițurcă este audiat de DNA, în dosarul măștilor achiziționate de MApN. Fostul fotbalist ar fi anchetat în legătură cu derularea unui contract de achiziție privind o cantitate mare de măști de către Ministerul Apărării Naționale.

victor piturcavictor piturca

În trecut, Victor Pițurcă a fost în atenția procurorilor DNA în cadrul investigației pentru rezilierea contractului dintre fostul selecționer al naționalei României și FRF. Mai mult, Pițurcă ar fi fost condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza.

Citește și: Cum arată Maria Pițurcă, soția lui Victor Pițurcă, la 62 de ani. Imagine rară cu cei doi copii ai săi

Citește și:Cum s-au cunoscut Vica Blochina și Victor Pițurcă. Au avut o relație timp de 16 ani, deși el era căsătorit

Citește și:A murit Lisa Loring, actrița care a interpretat-o pe Wednesday în Familia Addams. Cauza decesului: „A stat trei zile conectată la aparate”

Citește și:Paula Seling, prima apariție la TV cu fiica ei. Ce a spus Elena: „Mama contează cel mai mult. În unele momente…”

Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Victor Pițurcă, fostul selecționer al naționalei României, a fost reținut de procurorii DNA. În aceste momente, antrenorul este audiat în dosarul măștilor achiziționat de MApN. Pițurcă ar fi anchetat în legătură cu derularea unui contract de achiziție în legătură cu o cantitate mare de măști către Ministerul Apărării Naționale. Direcția Națională Anticorupție a emis un comunicat în care anunță că Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu au reținuti pentru 24 de ore.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 30 ianuarie 2023, a suspecților:

ȚUȚU GABRIEL, director general al CN Romarm SA, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:

– abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, 
– trafic de influență în formă continuată, 
– fals intelectual

Persoană fizică, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Persoana fizică vizată este fostul selecţioner Victor Piţurcă.

În  ordonanţa de reţinere se arată că, pe fondul pandemiei generate de virusul COVID – 19, în perioada 19 martie 2020 – 16 septembrie 2021, 'suspectul Ţuţu Gabriel, ar fi încheiat cu o asociere de firme din care făcea parte şi o societate controlată de cealaltă persoană cercetată în prezenta cauză, în condiţii dezavantajoase pentru compania pe care o conducea, două contracte de achiziţie publică (ce vizau cumpărarea a şapte utilaje neconforme de producere a măştilor de protecţie)', se arata în comunicat.

Pițurcă a fost reținut pentru 24 de ore de DNA

În 2020, generalul D.P. i-ar fi dat sarcină șefului farmaciilor din cadrul Direcției Medicale MApN, C.P. să găsească transport și fondurile necesare pentru achiziționarea echipamentelor medicale.

Conform prosport.ro, MApN nu dispunea de sumele respective, motiv pentru care a apelat la C.P. Acesta ar fi luat legătura cu italienii Riccardo și Andrea Barsanti pentru a le face legătura cu o firmă din China. Generalii MApN au găsit un furnizor chinez, iar după ce au realizat că nu au fonduri suficiente ar fi apelat la ajutorul lui Victor Pițurcă. Astfel, antrenorul ar fi finanțat echipamentele medicale prin intermediul firmei administrate de fiul său, Alexandru Pițurcă, care ar fi plătit transportul măștilor. Dosarul de la Parchetul Militar a ajuns la DNA, iar acum procurorii cercetează posibile fapte de corupție, dar și de evaziune fiscală comise de către generalii MApN.

Prima reacție a Cristine ICH după ce Victor Pițurcă a fost reținut de DNA

Cristina ICH a avut prima reacție după ce Victor Pițurcă a fost arestat de DNA. Vedeta a declarat că nu era la curent cu afacerile pe care fostul ei partener, Alex Pițurcă, le avea. Cu toate astea, influencerița a mărturisit că este alături de întreaga familiei Pițurcă. 'Nu am nimic de comentat despre lucruri de genul ăsta (afacerile fostului său partener de viață, Alex Pițurcă, n. red.). Sunt cu copilul la munte. Mă întorc în țară și nu știu nimic. Nu sunt în măsură să comentez.Eu sunt alături de Alex, îl iubesc și… nu există! Îi sunt alături orice ar fi, indiferent ce ar păți', a spus Cristina Ich pentru fanatik.ro.

Victor Pițurcă, condamnat cu suspendare în Dosarul Valiza

În 2013, Victor Pițurcă a fost condamant cu suspendare în Dosarul Valiza. În același dosar, finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a fost condamant la 3 ani de închisoare cu executare. Conform rechizitoriului, în 11 mai 2006, Becali i-ar fi promis fiecărui jucător al clubului Gloria 1922 Bistrița sume de bani cuprinse între 5.000 și 10.000 de euro. Aceștia trebuiau să își îndeplinească atribuțiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă. Ulterior, Pițurcă a primit un an de închisoare cu suspendare.

Sursa foto: Facebook

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton