Cum s-a schimbat viața campioanei Ana Porgras, după ce a renunțat la gimnastică: "Eram complet derutată și..." / Câți bani primește de la stat

.

Ana Porgras a fost campioană mondială la bârnă în 2010, dar doi ani mai târziu a renunțat la gimnastică din cauza accidentărilor. Viața ei s-a schimbat radical, însă drumul nu a fost ușor și Ana Porgras spune că s-a simțit debulosolată pentru că nu știa să facă nimic altceva. Lucrurile s-au așezat, însă, și Ana este acum foarte fericită cu viața pe care o are.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


În octombrie 2010, la Rotterdam, Ana Porgras obținea aurul la bârnă, dar a ratat Olimpiada de la Londra 2012 printr-o decizie pripită și a pus punct carierei cu numai șapte luni înainte de JO, răpusă de accidentări. Schimbările care au apărut în viața ei nu au fost ușor de dus, însă Ana Porgras este fericită acum cu viața pe care o are în prezent.

Cum s-a schimbat viața campioanei Ana Porgras imediat după ce a renunțat la gimnastică


„Nu mai puteam nici fizic, nici psihic, corpul meu spunea că nu mai poate. Regret că m-am lăsat atunci, că m-am retras în momentul ală. Daca aș putea să dau timpul inapoi, probabil aș mai sta un pic să ajung la Olimpiadă„, a povestit Ana Porgras acum ceva timp.

Într-un interviu acordat recent pentru GSP, Ana Porgras a explicat ce s-a întâmplat cu corpul ei, imediat după ce s-a lăsat: 

„Ca sportivă, aveam în jur de 41-42 de kilograme, dar ajunsesem pe la vreo 58 la scurt timp după ce am spus adio gimnasticii. Nici nu mai aveam curaj să mă urc pe cântar. Acum am 57 de kilograme, așezate însă altfel pe trup și mă simt foarte OK.


Eram complet derutată, parcă veneam de pe altă planetă. Nu știam încotro să apuc, fiindcă nu mă pricepeam la absolut nimic în afară de gimnastică, de care nu voiam să mai aud, măcar o perioadă. Trăiam un sentiment de inutilitate„, a declarat Ana Porgras.

Citește și: Ce se întâmpla, de fapt, atunci când Anamaria Prodan și Reghe îi cereau bani Ionelei Prodan:„Făcea gălăgie


Citește și: Câți bani câștigă Cătălin Crișan din drepturile de autor, după 35 de ani de muzică: „Am primit…

Citește și: Mihai Bobonete, totul despre cariera de stand-upper:„Am schimbat și vieți în bine prin ceea ce fac/ EXCLUSIV

Cu ce s-a ocupat Ana Porgras după ce a renunțat la gimastică și câți bani primește de la stat

Pe lângă medalia de aur la bârnă la Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică din 2010, Ana Porgras a mai câștigat un bronz la ediția din 2009, la paralele inegale, iar la Campionatele Europene de la Birmingham 2010 a luat medalia de bronz cu echipa.


Așadar, toată viața ei înseamna sport. Nu avusese niciodată timp pentru nimic altceva până atunci, dar nevoia te învață.

Mă tot întrebam ce să fac cu viața mea și așa am ajuns să mă îndrept spre cosmetică, fiindcă e un domeniu care m-a atras dintotdeauna. 

Am început să învăț din diferite experiențe și să iau ce e mai bun de la fiecare om cu care am interacționat. Iar mama m-a sprijinit cel mai mult și m-a încurajat.

Mă mai uit uneori la filmulețe cu exercițiile mele ca gimnastă și mă încearcă un sentiment de nostalgie. Sunt mândră de ceea ce am realizat în acest sport. Am avut ceva bănuți puși deoparte când m-am retras din activitate. A venit și renta viageră, care m-a ajutat enorm. Acum primesc în jur de o mie de euro pe lună’, a mai declarat Ana Porgras pentru gsp.ro.


Ulterior, Ana Porgras s-a mutat la Brașov și a deschis un salon de înfrumusețare.

„Fac tot ce ține de unghiuțue: cu gel, semipermante. Exclusiv pentru femei. E o pasiune! Ideea e că nu o fac pentru bani în mod special! Este o activitate care mă calmează, mă liniștește. După ce m-am retras, am fost o perioadă în Brașov.


Sora mea era deja acolo și veneam în vizită tot timpul. M-am îndrăgostit de orașul asta. Mi se pare cel mai frumos oraș din România’, spunea Ana Porgras acum doi ani.