În această toamnă Antena 1 aduce în România cel mai aşteptat cooking show, „Hells Kitchen – Iadul Bucătarilor', care pune la bătaie 80.000 de euro – cel mai mare premiu oferit de un cooking show din România – şi şansa de a obţine un contract la un restaurant de top din Bucureşti.
Vedetele pasionate de gătit îşi amintesc ce boacăne au făcut de-a lungul timpului în bucătărie şi de ce întâmplări „infernale' au avut parte.
Jojo (Antena 1, SRC)
„Eu am avut ocazia să-i cunosc pe cei trei chefi, Florin, Cătălin şi Sorin. Mărturisesc că până la întâlnirea cu ei am încercat de foarte multe ori reţeta de moelleux au chocolat şi am petrecut clipe terifiante în bucătărie pentru că trebuie respectat întocmai timpul pentru fiecare etapă de preparare. Am făcut zeci de astfel de prăjituri şi aproape că mi-am distrus cuptorul. Nu mai spun că la un moment dat am schimbat un singur ingredient, iar rezultatul a fost dezastruos. O altă întâmplare haioasă legată de bucătărie s-a petrecut la un team building la care am participat împreună cu colegii de la Serviciul Român de Comedie. Eu trebuia să pregătesc o panna cotta, iar ingredientele necesită să fie amestecate la rece, pe pat de gheaţă. Şi cum nu aveam nici o pungă cu gheaţă, am intrat, la propriu, în cutia congelatorului, cu castronul în braţe, ca să pot amesteca ingredientele. Toni a izbucnit în râs când m-a văzut şi mi-a spus că nu o să uite toată viaţa această imagine a mea. Și ghiciţi ce? Nici panna cotta nu mi-a ieşit.'
Gina Pistol (Antena 1, SRC)
„Mi s-a întâmplat să pun prea mult piper în mâncare. Fierbinte fiind, nu-mi dădeam seama cât de piperată era. Am aflat abia după ce a început să se răcească. Mâncare n-am ars. În schimb, am ars un prosop cu care încercam să iau o oală de pe foc. Prosopul ardea şi eu tot ce puteam să fac era să ma uit la el cum arde şi să-mi spun: „nenicăăăăă, arde ca-n filme!'
Anca Lungu (Antena 1, Observator 19 de week-end)
Nu am avut accidente grave în bucătărie, nici măcar când eram un copil. Mă refer la accidente din care să fi suferit fizic. Mi s-a întâmplat recent ca din neatenţie să-mi fac un semn pe mână. Îmi amintesc şi acum că eram cu o zi înainte de Paşte, pregăteam friptura de miel şi m-am atins cu mâna de cuptorul încins. Uite că în felul acesta îmi aduc aminte de ziua respectivă, pentru că mi-a rămas un semn drăguţ pe mână. Ţin minte că au mai fost reţete din cartea de bucate a mamei care erau prea complicate pentru vârsta mea şi nici eu nu stăpâneam prea bine tehnicile de bucătărie, aşa că, după ce le-am încercat, nici măcar nu am putut să le gust, pentru că a trebuit să le arunc la gunoi, recunosc şi asta.'
Alina Puşcaş (Antena 1, Te cunosc de undeva)
Ard mereu oala în care fac mămăligă. Nu a existat dată să fac mămăligă şi să nu o ard. Recunosc că am la activ câteva aruncate, dar eu tot nu mă las. O să fac mămăligă până când o să-mi iasă.'