Valentin Uritescu a fost înmormântat. Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

 Miniosu Alexandra
.

Valentin Uritescu a fost înmormântat astăzi, 20 iunie 2022. Regretatul actor a fost condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați. Cu ochii în lacrimi, aceștia i-au adus maestrului un ultim omagiu pentru tot ce a însemnat omul Valentin Uritescu, cel care le-a adus multor generații zâmbetul pe buze prin rolurile sale. Iată care a fost ultima lui dorință!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Astăzi, 20 iunie 2022, este zi de doliu în familia lui Valentin Uritescu, căci maestrul a fost înmormântat. Regretatul artist a fost condus pe ultimul drum de rude și câțiva apropiați. Marele actor s-a stins din viață vineri seară, la scurt timp după ce împlinise 81 de ani. Nimeni nu și-ar fi imaginat că aceasta a fost ultima lui aniversare.

valentin-uritescu-1valentin-uritescu-1

Valentin Uritescu a murit vineri, 17 iunie. Împlinise 81 de ani cu doar câteva zile în urmă, pe 4 iunie. Maestrul suferea de mai mulți ani cu o boală degenerativă. Pe data de 11 mai, el fusese internat într-o clinică privată. În ultima perioadă, acesta a trăit, după alegerea lui, într-un centru medical în care a avut parte de îngrijire de specialitate.

Citește și: Valentin Uritescu a murit!Ce este Sindromul Extrapiramidal, boala de care suferea încă de la 33 de ani

Citește și: Soția lui Valentin Uritescu, primele declarații după ce actorul a fost internat:„I s-a întâmplat acest necaz. Sunt foarte îngrijorată'

Citește și: Ana, sora Danielei Crudu, s-a căsătorit în Italia.Primele imagini de la nuntă

Citește și: De ce a izbucnit Andreea Berecleanu în lacrimi, la nunta lui Adrian Oianu:”Vă vom fi alături mereu”

Valentin Uritescu a fost înmormântat

Valentin Uritescu a fost înmormântat astăzi, în jurul orei 13:00. Sicriul cu trupul lui neînsuflețit fusese dupus duminică seara la capela cimitirului. La priveghi au participat doar soția și câteva rude. Familia maestrului au ales ca actorul să-și doarmă somnul de veci la Cimitirul Sf. Gheorghe din orașul Pantelimon. În total, la slujbă au participat cinci preoți, iar circa 40 de persoane, printre care familia și prietenii, l-au condus pe ultimul drum.

Familia lui Valentin Uritescu a decis să-l înmormânteze în orașul Pantelimon deoarece rudele lui locuiesc aproape și pot ajunge mai ușor la cimitir. De altfel, maestrul și-a petrecut ultimii ani din viață la centrul de îngrijire Sf. Sava tot din Pantelimon.

Care a fost ultima lui dorință

Soția lui Valentin Uritescu, Valeria, a stat tot timpul la căpătâiul lui. Alături de ea au fost și fiul lor, Bogdan, dar și soția lui și câțiva prieteni și vecini care l-au apreciat pe actor. Văduva maestrului i-a transmis și un ultim mesaj, scriind următorul text pe coroana de flori: „Drum lin'. Conform impact.ro, familia i-a respectat ultima dorință a artistului, aceea de a nu fi îngropat în cavou, ci direct coșciugul în pământ, la fel ca părinții și bunicii săi.

Cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu lui Valentin Uritescu și-au adus aminte de filmele sale și de umorul său rar întâlnit. Cu toate că a fost unul dintre cei mai iubiți actori din țară, înmormântarea lui a avut loc într-un cadru restrâns. Sursa citată scrie că mulți au pus acest lucru pe seama faptului că tot astăzi, 20 iunie, are loc și înmormântarea actorului Alexandru Lulescu. Cel din urmă a murit vineri, la 90 de ani.

Regretatul actor, condus pe ultimul drum doar de rude și de câțiva apropiați

Pe 11 mai, Valentin Uritescu a fost dus la o clinică privată, după ce starea lui de sănătate se înrăutățise. Cu toate acestea, după cum a povestit soția lui, Valeria, de ziua lui de naștere, acesta era mai bine și stabilizat.

Maestrul Valentin Uritescu suferea de o boală degenerativă, ce afectează sistemul nervos, de la 33 de ani. Afecțiunea e asemănătoare cu Parkinson. Îndrăgitul actor era internat de mai mult timp într-un centru de îngrijire modern, însă, pe 11 mai, i se făcuse rău, motiv pentru care a fost dus la o clinică privată.

De ce boală suferea maestrul

Acum ceva timp, Valentin Uritescu mărturisea că a fost diagnosticat cu sindrom extrapiramidal, o maladie asemănătoare cu Parkinson. Afecțiunea lui se manifesta prin mișcări involuntare și necontrolate la nivelul membrelor și capului. Regretatul artist povestea atunci prin ce chin a fost nevoit să treacă și că, la un moment dat, s-a gândit să-și pună capăt zilelor.

„Timp de doi ani şi ceva am umblat pe la toţi doctorii. Am început cu un medic din Piatra Neamţ. Ai Sindrom Extrapiramidal. Am venit acasă, m-am uitat în Dicţionarul Sănătăţii şi m-am îngrozit: o boală teribilă, degenerativă. Am stat 10 zile internat şi medicul mi-a spus: Nu-i chiar Parkinson, dar e cam pe-acolo!

Luam un medicament care are nişte reacţii secundare teribile. Îmi venea să mă sinucid. Când mergeam pe stradă şi vedeam un camion, îmi venea să intru în el. M-am dus la Icoana Maicii Domnului, am îngenuncheat şi am plâns.

Apoi, am ridicat privirea către icoana lui Iisus Hristos: Doamne, te rog ajută-mă, mai dă-mi cinci ani, să văd ce se alege din mine! Şi mi-a dat treizeci şi ceva de ani!', mărturisea, mai demult, Valentin Uritescu.

Sursă foto: Arhivă viva, captură video, Impact

Vezi şi de ce aprindem lumânări la cimitir!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton