Văduva lui Cornel Patrichi a venit din Italia ca să-i facă parastas de 7 ani regretatului coregraf: „O să împart mâncare de post și...” / EXCLUSIV

 Solomon Tatiana
.

Văduva lui Cornel Patrichi a venit din Italia ca să-i facă parastas de 7 ani regretatului coregraf. Balerina va împărți mâncare de post și va face sâmbătă și o slujbă la cimitir. Înainte de parastas, văduva regretatului dansator și coregraf a vizitat locurile copilăriei la Câmpia Turzii și la Cluj. A revăzut grădinița și școlile în care a studiat, dar a ajuns să aprindă o lumânare și la mormântul mamei sale. Într-un interviu pentru viva.ro, Cornelia Patrichi a dezvăluit cum a regăsit orașele copilăriei sale și cum va decurge parastasul.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Văduva lui Cornel Patrichi a venit din Italia ca să-i facă parastas de 7 ani regretatului coregraf! Văduva celebrului dansator și coregraf a venit special din Italia, pentru a-i da de pomană. Și pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, aceasta va împărți mâncare de post. Într-un interviu pentru viva.ro, balerina a declarat că pentru ea, ziua în care a murit regele dansului, este cea mai tristă zi pentru ea.

425134_10150633112354329_619430728_n425134_10150633112354329_619430728_n

Citește și: Văduva lui Cornel Patrichi, despre povestea de iubire dintre Mitică Popescu și Leopoldina Bălănuță: „Erau aproape ireali. M-a fascinat…' / EXCLUSIV

Citește și: Văduva lui Cornel Patrichi vine din Italia pentru a-i face parastasul de 7 ani regretatului coregraf: „O să ne lipsească la infinit' / EXCLUSIV

Citește și: Cum și-a ajutat Marcela Fota fiul să treacă peste moartea tatălui său: „Uitarea nu apare niciodată. Începi să trăiești cu situația în care te-a pus Dumnezeu' / EXCLUSIV

Citește și: A murit Tiberiu Ceia! Interpretul melodiei 'Frumoasă-i vecina noastră' era bolnav și a suferit luni în șir / EXCLUSIV

Văduva lui Cornel Patrichi a venit din Italia ca să-i facă parastas de 7 ani regretatului coregraf

Cornelia Patrichi a venit din Italia pentru a-i face parastas de 7 ani regelui dansului, Cornel Patrichi, care a murit pe data de 5 aprilie, la numai câteva zile după ce a împlinit 72 de ani. Pomana are loc sâmbătă, când celebra balerină va merge cu un preot la mormântul soțului ei. Și pentru că parastasul are loc în Postul mare al Paștelui, văduva regretatului dansator și coregraf va împărți mâncare de post.

'Am venit în țară să-i fac lui Cornel parastas de 7 ani. O să merg la cimitir și am chemat câteva persoane. Pentru pomană o să împart mâncare de post, pentru că ne aflăm în Postul Paștelui. Parastasul are loc sâmbătă, când ar fi fost ziua lui de naștere. Pentru mine este cea mai tristă zi', a declarat Cornelia Patrichi, pentru viva.ro.

Cornelia Patrichi a mers la grădinița unde a dansat pentru prima oară

Înainte de parastasul pentru Cornel Patrichi, văduva regretatului dansator și coregraf a ajuns pe urmele copilăriei la Câmpia Turzii și la Cluj. Cornelia Patrichi a vizitat grădinița din Câmpia Turzii, unde a dansat pentru prima dată la 5 ani, în cadrul unei serbări. La Cluj și-a vizitat sora și au făcut împreună o plimbare prin oraș. Tot atunci, fosta balerină a mers la mormântul mamei sale, pentru a-i aprinde o lumânare, pentru sufletul ei.

'Am fost pe urmele copilăriei mele… la Câmpia Turzii. A fost frig, vânt, dar am avut o bucurie imensă să revăd aceste locuri. Am băut palincă, am mâncat slănină, fasole bătută, murături. Am avut o zi de neuitat cu ghida personală', a mai spus Cornelia Patrichi.

Cornelia Patrichi: 'Am ajuns și la mormântul mamei mele'

La Cluj, Cornelia Patrichi a avut zile pline. A făcut o plimbare prin oraș și a vizitat ce și-a dorit, dar și-a făcut și toate poftele culinare cu preparate din zonă. Balerina a mâncat 'varză a la Cluj', minciunele, piure de castane, alături de sora sa, care a însoțit-o prin Cluj.

'Ieri la Cluj a fost și soare, dar a fost și rece, o vreme friguroasă cu vânt, dar faptul că am revăzut aceste locuri mi-au umplut sufletul de bucurie. Mi-am făcut toate poftele, cu varză a la Cluj, minciunele și piure de castane. M-am simțit extraordinar. Am ajuns și la mormântul mamei mele, să-i aprind o lumânare.', a mai declarat văduva lui Cornel Patrichi. Ea a revăzut și Căminul Cultural unde avea trupa de balet.

'De la Câmpia Turzii, la 9 ani am plecat la Cluj la Școala de Coregrafie, unde am stat în internatul acestei școli, timp de 9 ani, până la absolvire', a mărturisit Cornelia Patrichi.

Foto: Facebook, arhiva personală.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton