Un copil ucrainean de 9 ani ajuns în România și-a pierdut ambii părinți: „Nu am mamă, nu am tată, nu mai am nici țară”

 Miniosu Alexandra
.

Povestea dramatică a lui Sașa Reznicenko, un refugiat ucrainean de 9 ani ajuns în România, a cutremurat întreg mapamondul. Băiețelul și-a pierdut ambii părinți. Rămas fără mamă și tată, dar și fără țară, micuțul nu-și mai poate stăpâni lacrimile. Speră totuși că, într-o zi, totul va fi bine și că se va întoarce în Ucraina, deși în țara natală nu-l mai așteaptă nimeni.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Sașa Reznicenko, un refugiat ucrainean de 9 ani ajuns în România, și-a pierdut ambii părinți. Povestea lui a impresionat mii de oameni din toate colțurile lumii, după ce drama lui a devenit virală. Micuțul, care se află acum în Prahova, poartă o mare durere în suflet, la o vârstă atât de fragedă. El nu poate să înțeleagă de ce, peste noapte, a rămas fără mamă și fără tată, într-un război cumplit.

Sasa-Reznicenko-1Sasa-Reznicenko-1

Sașa Reznicenko se numără printre miile de refugiați ucrainiei ajunși în țara noastră. Băiețelul blond, cu chip angelic și ochi albaștri, a fugit din calea focului pentru a-și salva viața. Acesta a plecat împreună cu alții copii orfani din regiunea Odessa, din partea de Sud a Ucrainei. Ulterior, el a ajuns în Prahova, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare' din Băicoi.

Citește și: Presa rusă de propagandă se folosește de celebra prezicătoare Baba Vanga:”S-a descoperit data la care se va termina războiul”

Citește și: Un jurnalist american a fost ucis lângă Kiev, după ce forțele ruse au deschis focul asupra mașinii în care se afla:„Era împușcat în gât'

Citește și: De ce a confiscat Poliția 1,6 milioane de dolari de la o familie de ucraineni, în Vama Albița.Ce bunuri de valoare mai aveau la ei

Citește și: Klaus Iohannis a vorbit la telefon cu Volodimir Zelenski:„L-am asigurat de…'

Sașa Reznicenko, un refugiat ucrainean de 9 ani ajuns în România, și-a pierdut ambii părinți

Micuțul se gândește în permanență la părinții lui, care, din păcate, au murit. Cu chipul brăzdat de lacrimi, el a oferit un interviu de-a dreptul cutremurător. Spune că nu mai are nici mamă, nici tată și nici țară. Cu toate acestea, speră că, într-o zi, totul va reveni la normal și că se va întoarce în Ucraina, deși acolo nu-l mai așteaptă nimeni…

„Nu am mamă, nu am tată, pentru că au murit. Acum, nu mai am nici țară', a povestit Sașa Reznicenko pentru CNN.

„Nu am mamă și tată…'

Sașa Reznicenko a acordat primul interviu pentru reporterii CNN. Nu înțelege de ce dreptul la copilărie i-a fost răpit brusc. El și alți copii au ajuns în sistemul de protecție al DGASPC Prahova, fugind doar cu un bagaj într-o altă țară, loc în care nu mai sunt traumatizați de război și de sunetele înfiorătoare ale sirenelor.

„Nu am mamă și tată… Este război în Ucraina, așa că directorul școlii de la noi a decis să ne aducă aici. Am stat în mai multe locuri și știu că e important să ascult de profesorii mei și să mă comport cum trebuie', a mai spus el.

„I se citește suferința pe chip'

Treptat, Sașa Reznicenko și ceilalți copii orfani au început să zâmbească din nou, la Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare'. Directorul adjunct DGASPC Prahova a povestit că micuțul e un copil foarte vorbăreț. Suferința i se citește pe chip, însă, cu toate astea, crede că, într-o zi, totul va reveni la normal. Vrea să se întoarcă în Ucraina, deși nu mai are cui să-i spună „mamă' și „tată', iar în țara natală nu-l mai așteaptă nimeni.

„E un copil tare vorbăreț. I se citește suferința pe chip, dar are încredere că, într-o zi, totul va fi bine, din nou. Că se va întoarce în Ucraina, chiar dacă acolo nu îl așteaptă nimeni. Dar e țara lui și, în ciuda faptului că are doar 9 ani, realizează că viitorul său și casa lui acolo sunt.

În situația lui Sașa sunt alte zeci de copii ajunși în grija noastră. E o mare răspundere, iar emoțional ei au nevoie de mult sprijin. Când au ajuns în Prahova, tot ce făceau era să imite sunetul alarmelor, bombelor și gloanțelor. Acum și-au mai revenit. Nu știm cât vor rămâne aici, dar important este că sunt în siguranță', a declarat Mihaela Șindilă, director adjunct DGASPC Prahova, conform observatorlulph.ro.

Sursă foto: CNN, Hepta, Profimedia Images

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton