Ultimele omagii aduse lui Ivan Patzaichin. Priveghiul are loc la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo

.

Ivan Patzaichin a murit duminică, 5 septembrie 2021. Trupul neînsuflețit al marelului campion a fost depus la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo, iar românii pot merge să își ia rămas-bun de la acesta. Regretatul canoist urmează să fie înmormântat la cimitirul Bellu din București.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist român, s-a stins din viață duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, după o lungă suferință. Marele campion era internat de trei luni la Spitalul „Elias', după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. În ultima vreme, starea lui de sănătate se agravase. Sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Clubul Dinamo, iar apropiații, dar și oamenii care l-au admirat pe marele campion, sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu  marelui canoist.


Toți cei care vor să meargă la priveghiul lui Ivan Patzaichin și să își ia rămas-bun de la marele campion sunt așteptați la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare, începând de luni, de la ora 12:00. Funeraliile cu onoruri militare se vor desfăşura, marţi, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo şi vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.


Citește și: Povestea de dragoste dintre Ivan Patzaichin și soția lui!S-au căsătorit la câteva luni de când s-au cunoscut și au fost împreună 46 de ani

Citește și: Ultimul mesaj al lui Ivan Patzaichin de pe patul de spital:„Totul este spre…’

Citește și: Ion Caramitru, ultimul interviu:„Descoperirea dragostei adevărate nu va dispărea în veci’

Citește și: Ion Caramitru a avut o căsnicie de 45 de ani cu Micaela Caracaș.Cum arată soția regretatului actor

Ultimele omagii aduse lui Ivan Patzaichin


Ivan Patzaichin ca fi înmormântat mâine, pe data de 7 septembrie. Regretatul canoist își va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu din Capitală. Marele sportiv va fi condus cu onoruri militare pe ultimul drum, fiind unul dintre cei mai valoroși sportivi pe care țara noastră i-a avut vreodată. Vă amintim că Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani.

Familia și apropiații revin cu detalii despre ceremonia de rămas bun pentru Ivan Patzaichin.Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face începând de azi, ora 12:00, la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo’, este mesajul publicat pe pagina de Facebook a campionului.


Legendarul canoist a fost cvadruplu medaliat
cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984. Din 1968,
Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit
performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o
serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza
că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa
nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur.  Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.


Klaus Iohannis: „Ne despărţim de doi dintre cei mai iubiţi români’

Ziua de 5 septembrie 2021 va rămâne veșnic în memoria românilor. La această dată, țara noastră a pierdut doi oameni de mare valoare: Ivan Patzaichin și Ion Caramitru. Preşedintele Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj după ce marele canoist și Ion Caramitru s-au stins din viață.


Ne despărţim de doi dintre cei mai iubiţi români. Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au luminat arenele sportive şi scenele pe care au urcat. Învingători şi strălucitori în sport şi teatru, Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru, prin dispariţia lor neaşteptată, ne lasă mai săraci, consolaţi doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea şi eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanţe familiilor şi celor dragi pentru pierderea suferită!’ a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.


Sursa Foto: captură de ecran Antena 3 și România TV, Facebook, Hepta