ULTIMA DORINŢĂ a lui Aurelian Preda. Cântăreţul de muzică populară şi-a făcut testamentul pe patul de moarte, în Viena

.

Aurelian Preda a murit, la sfârşitul lui septembrie 2016, într-o clinică privată din Viena, după o luptă de şapte ani cu un cancer nemilos. Pe patul de moarte, cu câteva ore înainte să se stingă, artistul de muzică populară a purtat o discuţie cu un notar pentru a-şi definitiva testamentul.

Destinul nu a fost blând cu Aurelian Preda, regretatul interpret de muzică populară și realizator de emisiuni, care a murit în urmă cu trei ani. Când avea 12 ani, tatăl său a murit şi Aurelian Preda a fost nevoit să lucreze ca vânzător la un aprozar pentru a se putea întreține la școală. Și-a dorit să devină preot, însă a renunțat la acest gând după ce a fost descurajat de o profesoară în clasa a VIII-a.


În urmă cu câţiva ani, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu anevrism cerebral și s-a aflat în moarte clinică, medicii nemaiacordându-i șanse de supraviețuire. În 2010, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer de colon pentru vindecarea căruia a trecut prin patru operații.

„În urmă cu câţiva ani, când medicii mi-au pus un diagnostic crunt, anevrism cerebral, şi mi-au spus că nu mai am nicio şansă, tot ce am putut face a fost să cred şi să sper. Iar Dumnezeu m-a ajutat. Faptul că am intrat în moarte clinică m-a făcut să-mi schimb complet viaţa şi să am o nouă viziune asupra ei’, declara Aurelian Preda acum câţiva ani.


În 2010, Aurelian Preda a fost diagnosticat cu cancer și a suferit cinci operaţii pe colon.

În ciuda celor patru intervenții chirurgicale la cap, Aurelian Preda părea  reușise în sfârșit să învingă cancerul, însă, după o perioada de acalmie, maladia i s-a extins în organism, la organele interne.

Şi-a dorit foarte mult să trăiască şi a sperat că medicii din Austria vor reuşi să-l salveze, dar inevitabilul s-a produs şi pe 27 septembrie 2016, artistul a murit.

Ultimele vorbe ale lui Aurelian Preda


Înainte să-şi dea ultima suflare, Aurelian Preda şi-a pregătit testamentul  şi a definitivat totul cu un notar din Viena şi i-a lăsat totul fiicei sale, Ana Maria Rosa.

Mai jos, puteţi citi dialogul pe care Aurelian Preda l-a avut pe patul de spital cu notarul din Viena. De asemenea, prietenul său, George Craioveanu, a precizat la Acces Direct că dialogul a avut loc pe internet şi cu un notar din România.

„Testamentul va fi pe numele fiicei mele, Preda Ana Maria Rosa, supravegheată de sora mea, Timiş Cati Dorina.


Supravegheată de cine?

Sora mea.

Cum o cheamă?

Timiş Cati Dorina.

Aşa.

Cui să-i rămână testamentul?

Anei Maria.

Şi mai cum?

Ana Maria Rosa Preda.

Preda. Ana Maria Rosa Preda.

Da.

Aşa.

Şi va avea grijă de ea (n.r. cântăreţul acuzat) până la 18 ani.

De ea.

Da.

Asta este dorinţa ta.

Da.

Altceva?

Altceva nu vreau nimic. Sănătate. (n.r. Aurelian Preda zâmbeşte)

Să-i transmiţi un mesaj cuiva?

Nu.

Nu doreşti nimănui să-i transmiţi un mesaj?

Nu. Îi iubesc pe toţi. (n.r. Aurelian Preda zâmbeşte)


Îi iubeşti pe toţi', este titrajul dialogului dintre Aurelian Preda şi notar.