Tudor Chirilă laudă o anchetă din Libertatea privind schema de ajutor: „E bine să se știe lucrurile astea”

.

Solistul trupei „Vama', Tudor Chirilă, a criticat, din nou, lipsa compensațiilor pentru artiști în perioada restricțiilor luate din cauza pandemiei de COVID-19. 

Nu este prima dată când celebrul artist vine în apărarea celor care fac parte din industria culturală și care au suferit din cauza lipsei ajutoarelor financiare. Prin urmare, solistul trupei „Vama’ nu știe dacă sectorul industriei de spectacol va mai rezista ca până acum, fără compensații.


Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții’, cu Gojira, Tudor Chirilă i-a criticat aspru pe politicieni: „Cîțu și Orban au fost doi mincinoși: unul care a spus că vrea să rezolve problema cu schema de ajutor de stat, iar celălalt care a spus că va acorda ajutor și nu s-a întâmplat nimic. E bine să se știe lucrurile astea, există fondurile SURE, de trei miliarde din care 1 miliard nu a fost cheltuit. Este și o anchetă în Libertatea, iar răspunsul de ce nu s-au cheltuit banii ca să ajuți pe cei care nu primiseră ajutor a fost ca să nu crească deficitul bugetar’, a explicat artistul.


Artistul, despre dezinformările din pandemia de COVID-19

Celebrul artist a explicat la podcast că nu crede în teorii ale conspirației: „eu cred că autoritățile din România sunt atât de imbecile și de cretine încât nu sunt capabile de niciun plan, nici unul diabolic și nici unul pozitiv. Îți trebuie, în primul rând, inteligență și viziune strategică ca să transformi un moment pandemic într-unul care să-i constrângă pe oameni. Nu cred în teoria conspirației pentru că, pur și simplu, ăștia care ne conduc nu sunt în stare, nu pot să conspire la nimic’, a povestit cântărețul.


Mai mult decât atât, Tudor Chirilă crede că fiecare dintre noi este vinovat, într-o oarecare măsură, pentru că a lăsat să acceadă la putere niște corupți și niște incompetenți: „instituțiile sunt pline de oameni care nu fac nimic, asta e o problemă foarte mare. Asta nu înseamnă că poporul român nu are resurse’, a mai continuat solistul trupei „Vama’.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.