Cine este Joe Biden, contracandidatul lui Trump, la președinția SUA. Mai multe tragedii i-au marcat viața

.

Trei tragedii i-au zdruncinat viața lui Joe Biden, contracandidatul lui Trump la președinția SUA. După pierderea a trei oameni dragi, Biden a găsit puterea de a merge mai departe și acum vrea să-i ia locul lui Donald Trump ca președinte al Americii.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

În vârstă de 76 de ani, Joe Biden a mai candidat de două ori până acum la învestitură în vederea alegerilor prezidenţiale, în 1988 şi în 2008. Deși campania sa pentru președinție în 2008 nu a luat amploare, Obama l-a ales apoi să îi fie vicepreședinte. 


Astfel, după 36 de ani petrecuți ca senator de Delaware, Joe Biden a ocupat funcția de vicepreședinte al SUA pe timpul mandatelor lui Barack Obama. În această perioadă, s-a ocupat intens de problemele economice și de relațiile internaționale. În 2017, Obama i-a oferit lui Biden Medalia Prezidențială a Libertății pentru serviciile sale.


Tragediile din viața lui Joe Biden

În 1966, Joe Biden s-a căsătorit cu Neilia Hunter, iar cei doi au avut împreună trei copii. Însă o tragedie a zdruncinat viața lui Biden, a cărui carieră era atunci pe o pantă ascendentă: soția sa și fiică în vârstă de 13 ani au murit în urma unui accident de mașină, în drumul spre cumpărăturile de Crăciun. Cei doi fii, Beau și Hunter, au fost internați în spital în urma impactului, potrivit life.ro, însă au reușit să supraviețuiască, în ciuda rănilor grave.


Joe Biden a reușit să treacă peste această dramă uriașă, iar în 1977 s-a căsătorit din nou, cu o profesoară, Jill Jacobs, cu care are o fiică.

Citește și: Detalii dureroase din trecutul lui Donald Trump au ieșit la iveală odată cu moartea fratelui său. Ce dramă ascunde președintele Americii

În anul 2015, democratul Joe Biden și-a pierdut și unul dintre fii fiul, pe Beau Biden, la vârsta de 46 de ani. Acesta a murit după o bătălie lungă cu cancerul la creier. El a fost operat în anul 2013, intervenția fiind una de succes, dar, din păcate, boala necruțătoare a revenit în vara anului 2015 și l-a învins.


„Beau Biden a fost, simplu, cel mai bun om pe care fiecare dintre noi l-a cunoscut', a declara Joe Biden la acea vreme.

Joe Biden a fost acuzat de hărțuire sexuală

În mai anul acesta, democratul Joe Biden a fost implicat într-un scandal sexual fără precedent. Politicianul s-a apărat public, dezmințind toate acuzațiile care îi sunt aduse de către fosta lui asistentă.


Joe Biden, fost vicepreședinte al SUA în anii 90, a fost acuzat de asistenta sa că ar fi fost agresată sexual de acesta în urmă cu 20 de ani.

„Nu este adevărat. Spun fără echivoc că nu s-a întâmplat vreodată şi nu s-a întâmplat. (…) Când fac un pas în faţă, ar trebui ascultate, nu reduse la tăcere. Relatările lor ar trebui să facă subiectul unei anchete adecvate. Presa responsabilă ar trebui să examineze şi să evalueze toate nepotrivirile din povestea ei, care s-a schimbat în mod repetat’, a mai spus Biden în emisiunea Morning Joe.


Citește și: Cine ar fi încercat să-l otrăvească pe Trump. Plicuri cu otrava au mai fost trimise și altor persoane

Tara Reade a lucrat pentru o scurtă perioadă ca asistentă a fostului vicepreședinte în anii 1990. Aceasta a susținut că în ultimele săptămâni, Joe Biden ar fi hărțuit-o sexual și chiar ar fi și agresat-o. Aceste incidente reprobabile ar fi avut loc în anul 1993, citează spynews.ro.

Fostul vicepreședinte este cunoscut pentru gesturile sale tandre’,
fiind văzut sărutând femei pe cap sau atingându-le nepotrivit pe umeri.
Biden spune că nu și-a dat seama de ipactul gesturilor sale și a promis
să fie mai atent pe viitor, fără să își ceară scuze.