Ce tradiție respectă Felicia Filip de Crăciun: „În fiecare an, ne botezăm bradul cu...”

.

Ce tradiție respectă Felicia Filip în Ajunul Crăciunului. Într-un interviu recent, soprana a dezvăluit cum se pregătește pentru sărbătorile de iarnă, mărturisind că următoarea perioadă și-a va dedica concertelor, spectacolelor și emisiunilor TV și radio. Aceasta a declarat că respectă tradițiile românești, așa că preparatele tradiționale, colindele și cadourile nu vor lipsi din casa artistei. Iată declarațiile acesteia!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!


Felicia Filip este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi din țară. Soprana a început studiile muzicale ca violonistă, iar, ulterior, a devenit studentă de canto la Academia de Muzică din București. După absolvire, aceasta s-a angajat ca solistă la Opera Națională Română, iar în anul 1991 și-a început cariera internațională. În prezent, Felicia Filip este director general al Operei Comice pentru Copii din București și conf. univ. dr. la Facultatea de Științe și Arte din cadrul Universității „Valahia’ din Târgoviște.


Ce tradiție respectă Felicia Filip în Ajunul Crăciunului. Solista a mărturisit că încheie anului 2022 cu foarte multe realizări profesionale. Când vine vorba despre regrete, artista a susținut că nu a putut onora toate invitațiile primite și a amintit situația dramatică din Ucraina.

Citește și: Soprana Felicia Filip, poveste dramatică de viață:'Dacă nu ar fi murit sora mea, probabil că eu nu aş fi existat!'


Citește și: Povestea de dragoste dintre Felicia Filip și soțul ei. S-au îndrăgostit în stația de autobuz și sunt căsătoriți de 29 de ani:„Am ştiut cum să ne înjumătăţim încercările’

Citește și: Ileana Sterp, în lacrimi, în fața fanilor:'Azi v-am dezvăluit un lucru mai intim. Sper să nu mă criticați'

Citește și: Bursucu se însoară! În sfârșit, i-a oferit inelul de logodnă iubitei sale:'Când te-a cerut, nimic nu mai contează'


Ce tradiție respectă Felicia Filip în Ajunul Crăciunului

În fiecare an, în ajunul Crăciunului, solista obișnuiește să „boteze’ bradul. Acesta a descris atmosfera din casa ei în această perioadă.

„Farmecul sărbătorilor este… să nu se schimbe! Așa facem în familie, eu și soțul meu, regizorul Cristian Mihailescu. Aceeași așteptare nerăbdătoare a Crăciunului, Postul creștinesc, speranța că va ninge, cadourile pe care le ascundem unul de celălalt pentru surpriza de Ajun, vizita prelungită din bucătărie, împodobitul pomului, timp în care cântăm neîncetat colinde și apoi „botezul’: în fiecare an ne botezăm bradul cu numele unui prieten’, a declarat artista, potrivit spectacola.ro.


„S-au aruncat pe scenă multe, foarte multe flori’

Întrebată despre cel mai frumos dar primit de Crăciun, artista a povestit o întâmplare care a avut loc la Neue Oper din Frankfurt. După ce și-a încheiat repertoriul, scena s-a umplut de buchete de flori, iar momentul a fost relatat într-un important cotidian german.

„Toate cadourile au însemnătatea lor. Greu de ales. Să vă povestesc despre unul dintre ele. Am cântat „Traviata’ în Ajunul Crăciunului la Neue Oper din Frankfurt. La final, de obicei, primeam buchete de flori. De data aceasta nu am primit buchete, ci s-au aruncat pe scenă multe, foarte multe flori. A doua zi marele cotidian Frankfurter Allgemeine Zeitung nota: „Felicia Filip a fost, literalmente, acoperită de flori!’ Am luat câteva și le-am pus sub bradul nostru de la hotel’, a declarat artista, potrivit sursei citate.


„Respectăm tradiția’

Felicia Filip a susținut că va petrece sărbătorile cu prietenii și cu familia. Soprana respectă tradițiile românești, așa că produsele tradiționale nu vor lipsi de pe masa de Crăciun, iar atmosfera va fi întreținută cu colinde.


„Nimic nu aș vrea să lipsească! Și din punct de vedere culinar, atât eu cât și Cristian, de Crăciun, respectăm tradiția. Toate specialitățile. Toate, toate, toate! Am o salată inventată de mine, binefăcătoare după atâtea specialități. Dar și o surpriză. Niște jumări mici și crocante, cât niște semințe de dovleac. Le pregătesc doar de Crăciun dar Cristian le amintește tot anul. Ajunul este o sărbătoare a intimității, deci sigur în doi. Avem atâtea să-i spunem lui Moș Crăciun!


Apoi îmi doresc o masă mare, cu familia, dar și cu prietenii noștri dragi, pe care îi socotim că fac parte tot din familie. Să ne facem cadouri, să cântăm colinde, să ne ospătam,  să fim veseli tare!’, a încheiat aceasta.

Sursa foto: Facebook