Totul despre nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle

.

Ne mai despart doar câteva ore de cea mai așteptată nuntă a anului, dar și cel mai mediatizat eveniment, iar atât invitații, cât și publicul spectator așteaptă cu nerăbdare să îi vadă pe cei doi. La fel și noi, de aceea vă prezentăm totul despre nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle!

Odată invitațiile trimise și nunta stabilită în cele mai mici detalii, acum lumea așteaptă cu nerăbdare ceremonia, dar și apariția celor doi miri și, în special, pe cea a lui Meghan, care se presupune că va avea o rochie spectaculoasă. Capitalul de simpatie pe care l-a adunat viitoarea soție a Prințului Harry este unul incredibil, cu atât mai mult cu cât englezii sunt de felul lor destul de conservatori. Cu toate acestea, Meghan a fost primită cu brațele deschise de britanici, în pofida faptului că are un bagaj’ destul de greu de acceptat mai ales într-o familie regală – este actriță, are cu trei ani mai mult decât Harry, a mai fost măritată o dată și, în plus, provine dintr-o familie birasiala, mama ei fiind de culoare. În timp ce străzile sunt pline de turiști, de gură-cască, de mii de fani ai celor doi miri, pariorii ridică bursa speculând culoarea pălăriei pe care o va purta Regina Elisabeta a II-a la eveniment, cea care, de altfel, se spune, a și subvenționat nunta nepotului ei preferat. Între timp, Meghan și Harry se pregătesc pentru cea mai importantă zi a vieții lor, care are avanpremiera în această seară, când va avea loc un dineu la care sunt invitate 200 de persoane. Iată totul despre nunta dintre Prințul Harry și Meghan Markle!


Lista de oaspeți

Deși Harry și Meghan au fost destul de discreți în privința dezvăluirii numelor invitaților, iată că s-au aflat deja câteva informații! În timp ce Forțele armate britanice vor veghea la buna desfășurare a evenimentului, la care vor participa 1.200 de oameni din public, printre invitații cuplului regal se vor afla cei trei frați ai Prințesei Diana – Lady Sarah McCorquodale, Lady Jane Fellowes și Charles Edward Maurice Spencer – Priyanka Chopra, buna prietenă a lui Meghan, dar și mama ei, Doria Ragland. Printre oaspeții așteptați la eveniment se numără și Victoria Beckham, Elton John și Millie Mackintosh. De asemenea, se speculează că ar fi primit o invitație și Chelsy Davy, fosta iubită a lui Harry…


Recepția

La fel ca și la nunta dintre Prințul William și Kate Middleton, Harry și Meghan vor avea parte de două petreceri, ceea ce înseamnă că vor purta outfituri diferite pentru cele două ceremonii. Va avea loc o recepție la St. Georges Hall, dată în onoarea cuplului, la care va participa un număr restrâns de oaspeți, iar apoi, Prințul Charles va găzdui o recepție privată, în cursul serii, pentru prietenii apropiați și membrii familiei.

Divertismentul

De la Ed Sheeran până la Spice Girls, care, din greșeală, au confirmat că vor performa la nunta dintre Harry și Meghan, se zvonește că o mulțime de artiști celebri vor cânta la petrecere, însă secretul a fost păstrat cu sfințenie, până acum. Se bănuiește însă că Sir Elton John se va afla printre cei care-și vor aduce omagiul mâine seară.


Cine o va conduce pe Meghan la altar

În ultimele zile, scandalurile create de frații vitregi ai actriței, Samantha și Thomas Markle Jr., au creat multă rumoare, atât în rândul familiei regale, cât și printre oamenii de rând. Cei doi, din dorința de a primi atenție, și-au denigrat sora în presă, așadar, din nefericire pentru ei, nu au fost invitați la nuntă. Până în urmă cu o săptămâna însă, rămăsese stabilit că cel care o va conduce pe Meghan la altar va fi tatăl ei, însă Thomas Markle a fost supus unei operații pe cord, iar planul a căzut. S-a luat în considerare posibilitatea ca actrița să fie condusă la altar de către mama ei, Doria Ragland, însă, în cele din urmă, s-a luat decizia ca onoarea să-i revină Prințului Charles, tatăl Prințului Harry.


Domnișoarele de onoare

Deși s-a speculat că Meghan își va alege domnișoarele de onoare dintre prietenele ei, s-a hotărât ca rolul acesta să fie îndeplinit de copii, conform anunțului făcut de Palatul Kensington. Drept urmare, copiii Prințului William și ai lui Kate Middleton, George și Charlotte, vor fi page boy (cel însărcinat cu aducerea verighetelor) și, respectiv, domnișoară de onoare, Meghan și Harry urmând să aibă șase micuțe domnișoare de onoare și patru băieței în rolul de page boy. Cavalerul de onoare al Prințului Harry va fi chiar fratele său, Prințul William.


Programul nunții regale

Vineri seară
Viitoarea mireasă va petrece seara de dinaintea nunții alături de mama ei, Doria Ragland, la Hotelul Cliveden House, aflat în apropierea Castelului Windsor, în timp ce Prinții Harry și William vor înnopta la Hotelul Coworth Park.

Sâmbătă
Ora 8.00
Pe peluza Castelului Windsor vor începe să sosească cei 1.200 de invitați ai publicului larg.

Ora 8.30-10.00
Între aceste ore, își vor face apariția cei 600 de invitați care vor participa la nunta regală. Aceștia vor sosi în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, iar apoi vor merge pe jos până la capelă.
Ora 10.20
Conform programului, la această oră vor începe să sosească membrii familiei regale, care vor intra în capelă prin Poartă Galileii. Tot atunci, Meghan va părăsi hotelul alături de mama ei și vor străbate promenada Long Walk cu mașina până la castel. Acesta este și cel mai așteptat moment, deoarece spectatorii aflați pe traseu vor avea ocazia să o vadă pe actriță îmbrăcată în rochia de mireasă.

Ora 10.30
Prinţii Harry şi William vor sosi la capelă, se presupune că pe jos, și se vor opri să salute publicul, dar și membrii unei asociații de caritate care au fost invitați să participe la eveniment din afara capelei. Ultima dintre invitații din familie care va ajunge la capelă va fi Regina Angliei, Elisabeta a II-a. Apoi, va sosi și automobilul din care vor coborî Doria Ragland și Meghan Markle, care va fi condusă spre altar de către viitorul ei socru.
Ora 11.00
Ceremonia religioasă va fi condusă de către David Conner, diacon de Windsor, în timp ce Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia ceremonia în timpul căreia cei doi miri vor depune  jurămintele de credinţă. Discursul de la finalul slujbei religioase va fi ținut de către episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale.

Ora 12.00
Ceremonia religioasă
va lua sfârșit, iar tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali (reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate) adunaţi în faţa capelei. Între timp, membrii familiei regale se vor reuni în fața intrării West Steps, în timp ce invitații se vor poziționa de-a lungul aleii centrale, pentru a-i felicita pe tinerii căsătoriți, care vor pleca apoi de la capela St. George cu trăsura. Aceștia vor traversa localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, pentru a saluta mulțimea, parcurgând promenada Long Walk într-o plimbare ce va dura în jur de 25 de minute.
Ora 12.25
Între timp, invitații care au participat la ceremonia din capela vor ajunge pe jos la recepția organizată la St. George Hall, în Castelul Windsor, iar Meghan și Harry li se vor alătura după plimbarea cu trăsura pe parcursul căreia vor saluta mulțimea.
Ora 18.00
Meghan și Harry vor părăsi Castelul Windsor pentru a participa la recepția organizată în cinstea lor la Frogmore House, petrecere la care au fost invitate 200 de persoane.


(Orele menționate corespund fusului orar GMT, fiind aproximative.)

Foto: Hepta, Istagram