Topul salariilor vedetelor din România. Iată cine încasează sume uriașe lunar!

.

Salariile unor vedete de televiziune cum ar fi Andreea Esca, Andra, Cătălin Măruță sau Andreea Mantea au suscitat întotdeauna curiozitate în rândul fanilor. Deși de multe ori exagerate de imaginația colectivă, acestea se dovedesc, câteodată, mai mari decât ne-am imagina. Iată cât câștigă vedetele autohtone!

De ani de zile, probabil cel mai comentat subiect, un leitmotiv al tuturor discuțiilor despre veniturile uriașe, este, fără doar și poate, salariul Andreei Esca, devenit, între timp, subiect de glume chiar pentru vedetă. Evident, Andreea a negat de fiecare dată zvonurile cu privire la faimosul ei salariu, care nu ar fi deloc atât de mare pe cât se spune. Cu toate acestea, prezentatoarea știrilor PRO TV este, cu siguranță, într-un binemeritat top 3 al vedetelor cel mai bine plătite. Iată care sunt norocoșii!


Andreea Esca

Salutul ei celebru, „Bună seara România, bună seara București, PRO TV te salută!’, probabil cel mai cunoscut din toate timpurile, ca și cei aproape 25 de ani de carieră, o îndreptățesc pe Andreea Esca să aibă un salariu de măsură – dat atât de celebritate, cât și de fidelitatea față de același post de televiziune. Deși s-a zvonit că ar câștiga în jur de 46.000 de euro lunar, se pare că această sumă este departe de adevăr. Una mult mai „modestă', de neimaginat pentru oamenii de rând, însă mult mai aproape de adevăr, este suma de 5.000 de euro, care ar fi salariul lunar al Andreei. Mai mult, vedeta are și venituri colaterale, din contractele de imagine, dar și din alte business-uri pe care le are.


Andra și Cătălin Măruță, cel mai bogat cuplu de vedete

Și Cătălin Măruță se numără printre veteranii din PRO TV, așadar este de așteptat ca moderatorul emișiunii ce îi poartă numele să aibă un salariu mare. Conform libertatea.ro, Cătălin Măruță ar câștiga 15.000 de euro lunar pentru emisiunea pe care o prezintă, deși unele zvonuri  spun că salariul acestuia s-ar fi diminuat după ce emisiunea a fost mutată din prime time. În plus, la salariul lunar, Măruță mai adaugă o sumă importantă, provenită din prezentarea unor evenimente private, pentru care mai câștigă în jur de 2.000 de euro.


Cât despre Andra, soția prezentatorului câștigă și mai bine. Ca jurat la emisiunea Românii au talent, cântăreața ar primi între 8 și 10.000 de euro, iar pentru Vocea României junior, unde de asemenea este jurat, o sumă similară. Iar dacă la asta adăugăm faptul că andra mai face și reclame, că tarifele artistei pentru un concert se ridică la 6.000 de euro și că a atins recordul de a fi plătită cu 1.000 de lei pe minut la o cântare, ne putem face o idee despre veniturile familiei Măruță, care, la ora actuală, este cea mai bogată familie de artiști din România.


Delia – cel mai bine plătită cântăreață

După ce, ani de zile, Inna a deținut supremația în topul artiștilor cel mai bine plătiți din showbizul autohton, iată că aceasta a fost surclasată de Delia, care cere 90.000 de euro pentru un concert. Asta în condițiile în care Inna, care de-a lungul timpului s-a clasat pe locul 1 în topurile muzicale din 11 țări, cu o avere de 2 milioane de euro, se numără printre cele mai bogate vedete de la noi…

Antonia

Antonia a adunat o sumă considerabilă nu numai de pe urma concertelor suținute – doar în 2013 a câștigat 500.000 de euro – ci și ca urmare a contractelor publicitare, cel mai recent și de lungă durată fiind cel cu Vodafone. De asemenea, artista este, de ani buni, și imaginea Avon, afacere care îi rotunjește conturile cu 100.000 de euro, dar și a unui brand orădean de încălțăminte, de unde mai câștigă 20.000 de euro. Mai mult, acum câțiva ani, ca jurată a emisiunii Kid Sing, artista a primit în jur de 25.000 de euro pe sezon.


Ștefan Bănică

Ștefan Bănică este nu numai unul dintre cei mai longevivi artiști autohtoni, ci și unul dintre cei mai bine plătiți, acesta încasând în jur de 10.000 de euro pentru un concert. Cât despre faimoasele sale concerte de Crăciun, devenite deja tradiție, artistul a ținut nu mai puțin de 50 de spectacole în 12 ani, doar acum cinci ani acesta câștigând, la final de an, peste 1 milion de lei. Dacă la asta mai adăugăm și emisiunile de televiziune la care este jurat (unde câștigă mii bune de euro), serialul de la Antena 1 unde joacă, remunerația de la teatru și drepturile de autor pe care le încasează în nume personal, dar și în numele tatălui său, imaginea este completă.


Andreea Mantea

Cu siguranță, Andreea Mantea este o vedetă cu foarte puțin timp liber, dar lipsa acestuia este compensată din plin pe plan material. Andreea face parte din familia Kanal D de aproape 10 ani și, probabil, una dintre cele mai copleșitoare perioade pentru ea a fost cea în care a fost coprezentatoare la Wowbiz, o emisiune de noapte. Salariul lunar pe care l-a primit vedeta, care s-ar fi ridicat la 8.000 de euro, a meritat cu prisosință „deranjul'… Evident, Andreei nu i-a fost ușor nici să se mute în Turcia alături de fiul ei, David, unde s-au filmat episoade ale reality show-ului Puterea dragostei, pe care îl prezintă acum, dar cu siguranță compensațiile materiale au fost și de data aceasta pe măsură.


Mircea Badea

Mulți au fost curioși să afle cât primește Mircea Badea, prezentatorul emisiunii În gura presei, care este prezent la miezul nopții pe micile ecrane, spre deliciul insomniacilor. Deși nu a spus niciodată direct cât câștigă, vedeta s-a „dat de gol', anul trecut, postând pe Instagram dovada că plătește către statul român 8.911  lunar doar TVA-ul. La un simplu calcul, rezultă că Mircea Badea câștigă în jur de 40.000 de lei net lunar, o sumă pe care cei mai mulți români nu o câștigă nici măcar anual…