Top 10 cele mai celebre pisici din lume

.

Astază este ziua internațională a pisicilor, ocazie cu care am realizat un top al celor mai celebre pisici din lume. Simpaticele feline sunt urmărite și apreciate de milioane de oameni, iar unele dintre acestea au apărut chiar și pe copertele marilor reviste.

Grumpy Cat ( @realgrumpycat ) –  Pe numele ei adevărat Tadar Sauce, această pisică morocănoasă a făcut înconjurul internetului cu expresia sa inedită. A apărut în nenumărate emisiuni ale televiziunilor americane, a vizitat şi redacţiile Times, pentru o şedinţă foto, şi Forbes, pentru un interviu, şi a apărut pe coperta Wall Street Journal şi  a New York Magazine. Se pare că pare că suferă de o formă bizară de nanism, care constă în dezvoltarea insuficientă a membrelor şi a altor structuri ale organismului ce determină modificări ale expresiilor. Pagina sa ofcială de Facebook are peste 8 milioane de aprecieri, iar pe Instagram este urmărită de  2,3 milioane de persoane.


Lil BUB ( @iamlilbub ) este un tomberonez celebru din America. Înfățișarea sa este unică dar are la bază, din păcate o problemă medicală. Lil Bub stă tot timpul cu limbuţa scoasă din cauza unei mutaţii genetice şi a unei boli rare a sistemului osos, însă asta nu l-a împiedicat să aibă peste 3 milioane de aprecieri pe Facebook și 1, 6 milioane de urmăritori pe Instagram.

Maru – este un motan jucăuş din Japonia care adoră să se bage în cutii goale, pungi şi tot ce mai prinde prin casă. Pe canalul de YouTube are peste 500.000 abonati, iar filmulețele cu el au sute de mii de vizualizari. Nu este de mirare că în primăvara acestui an a obținut o adevărată performanță: Certificatul Guinness World Records pentru cel mai urmărit animal pe Youtube.


Nala ( @nala_cat ) – este o pisică siameză cu ochii albaștrii care a reușit să cucerească inimile tuturor. Are chiar și un site cu articole imprimate cu cu ea și milioane de urmăritori pe rețelele de socializare:  2,5 milioane pe Facebook și 3,4 milioane pe Instagram.

Bob – nu este o pisică obișnuită. Motanul a fost adoptat de James Bowen, un bărbat rămas pe drumuri, căruia i-a schimbat viața radical. Împreună au început să facă spectacole în stradă, iar de aici până la atingerea succesului nu a mai fost decât un pas. Ulterior, James a scris şi o carte care a devenit bestseller „A Street Cat Named Bob', în 2016 fiind și ecranizată.


Hamilton The Hipster Cat  ( @hamilton_the_hipster_cat )  sau motanul purtător de mustaţă este îndrăgit de aproape 800 de mii de urmăritori pe Instagram.

Choupette Lagerfeld ( @choupettesdiary ) este nimeni alta decât pisica celebrului designer Karl Lagerfeld. A apărut pe copertele celor mai prestigioase reviste, are contracte de milioane euro și chiar și o carte biografică: „Choupette – the Enchanted Life of a Fashion Cat’, scris de Patrick Mauriès şi Jean Christophe Napias, ce include incluse o serie de fotografii realizate de Lagerfeld, precum şi detalii despre viaţa şi preferinţele culinare ale pisicii. Se pare că felina are propriile menajere și chiar propriul iPad. De asemenea, Choupette ia masa de fiecare dată alături de stăpânul ei.


Omar the Maine Coon ( @omar_mainecoon ) –  are trei ani, măsoară 1,20 metri, de trei ori mărimea unei pisici normale, și o greutate de 14 kilograme, practic, greutatea unui câine de talie medie, așa că nu este de mirare că deține un certificat Guinness World Records pentru cea mai lungă pisică din lume.

Cooper: Photographer Cat – este un motan din Marea Britanie cu înclinații artistice. Mai exact, simpatica felină iubește fotografia, instantaneele făcute de el fiind apreciate de aproape 1 milion de persoane pe Facebook. Așa a ajuns motanul Cooper să aibă propria expoziție de fotografie, în 2009, la Muzeul Naturii din Chicago, urmată apoi de mai multe evenimente de acest gen.


Scarface   – este o pisică adoptată de pe stardă, iar datorită figurii sale înfricoșătoare a devenit celebră în toată lumea. A apărut chiar și pe coperta revistei britanice Your Cat.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Știai că cele mai populare rase de pisici sunt cea persană, main coon și siameză?Afla si alte curiozitati despre pisici

Citește și:

Ce animale de companie au vedetele de la noi

Vedetele apelează la terapia cu animale

Starurile și animalele lor de companie