Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului în școală: „Au fost niște lucruri care pe mine m-au afectat foarte tare” / EXCLUSIV

.

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului în școală. Tânărul are 18 ani și spune că victoria de pe scena Eurovision îi aduce multă responsabilitate și îl motivează. Artistul va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2023 cu piesa D.G.T. (Off and on)'. El și-a mai încercat norocul la Vocea României și la X Factor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!


Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului în școală. Theodor Andrei este câștigătorul competiției naționale Eurovision 2023. Tânărul a făcut o mărturisire cutremurătoare în cadrul conferinței de presă de duminică, 12 februarie, de la sediul TVR. Artistul a dezvăluit că în copilărie a fost agresat la școală. Theodor Andrei va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2023 cu piesa D.G.T. (Off and on)’.

Citește și: Laurențiu Niculescu și Ilinca Băcilă sunt prezentatorii Selecției Naționale Eurovision 2023


Citește și: Mihai Trăistariu refuză să mai participe la Eurovision, la 16 ani de la succesul Tornero: „Am primit 40 de melodii, dar…'

Citește și: Cum gestionează Andreea Ibacka diferența de vârstă dintre ea și Cabral: „Am fost colegă de generală cu Artemis, sora lui. Există momente în care simțim diferit’ / EXCLUSIV

Citește și: Ce a învățat Valentina Fătu de la regretatele actrițe Stela Popescu și Cristina Stamate: ‘Sfaturile lor despre teatru erau date cu atâta delicatețe și…’ / EXCLUSIV


Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a fost victima bullying-ului în școală

Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, este fericit că a câștigat Selecția Națională a competiției, dar spune că acest lucru i-a adus și multă responsabilitate. Artistul reprezintă România la competiția internațională Eurovision de la Liverpool, din luna mai. El și-a mai încercat norocul în concursuri precum Vocea României și X Factor.


Cele mai mari emoții le-am avut seară, atunci când se anunța podiumul, clar. Nu am crezut niciodată că momentul acela, în care ne strângem toată echipa de braț, o să fie atât de tensionat. Noi, înainte de fiecare spectacol, pentru că, oamenii pe care i-am avut pe scenă sunt colegii mei din trupa de teatru, avem un soi de exercițiu. Avem un moment în care ne închidem ochii, ne punem într-un cerc și ne strângem pumnii pe rând, făcând un soi de impuls așa, un traseu circular‘, a declarat Theodor Andrei, pentru viva.ro.


Theodor Andrei: „Nu mi-a venit să cred când am văzut că sunt pe locul 1 în clasament!

Theodor Andrei spune că nu i-a venit să creadă câ a ieșit pe locul 1 în clasament. Artistul spune că a ales vestimentațiile în funcție de ideile lui, dar a ținut cont și de sfaturile stilistei TVR, Rodica Pucă.

Tabietul acesta al nostru asta emană o energie în tot grupul. Și funcționează spectacolul, creând o energie mult mai bună în grup, să nu fie atmosfera dispersată între noi. Ne-am strâns atât de puternic atunci când se anunțau numele… Ne strângeam acolo de mâini și, după fiecare număr, ne strângeam și mai tare. Și eram mai închistați așa, ca și postură. Nu mi-a venit să cred când am văzut că sunt pe locul 1 în clasament’, a declarat Theodor Andrei, pentru viva.ro.


Vestimentațiile sale au fost alese în funcție de ideile lui, dar s-a sfătuit și cu Rodica Pucă, stilista TVR.

Ținutele au fost ideile mele, dar le-am discutat și cu stilista TVR, doamna Rodica Pucă’, a dezvăluit Thedor Andrei.

Ce motto are Theodor Andrei

La conferința de presă de la TVR de duminică, 12 februarie, Theodor Andrei a fost întrebat care sunt atuurile muzicii sale. Tânărul este de părere că personalitatea lui este cel mai mare atuu al său. În plus, consideră că muzica sa nu a mai fost pe scena Eurovision Song Contest.


Atuul principal cred că este personalitatea. Cred că este o muzică cum nu a mai fost la eurovision și cu atât mai mult, nu a fost din partea țării noastre. Piesa aceasta, pe care atât de mulți au votat-o aseară – piesa mea ‘Degete’ -, pune în scenă o problematică foarte validă. Este vorba de un război între rațiune și instinct. Poți să o iei ca pe o dispută permanentă între siguranță și pasiune. Poate să fie exact ideea aceea de rău necesar pe plan amoros, în care te întorci la nesfârșit la ceva, la care știi și tu că te distruge încet‘, ne-a mai spus el.


„În dragoste se cade, ca și în război’

Theodor Andrei spune că sloganul pe care și l-a ales este vechi și aparține lui John Lenon. Mai mult, tânărul s-a născut în aceeași zi în care a venit pe lume și regretatul cântăreț britanic de la trupa The Beatles.

Făcând o paralelă între războiul acesta, într-o relație de genul acesta și situația actuală din lume, am considerat și că mesajul pe care mi l-am pus pe piept este unul extraordinar de potrivit. Mai ales că, în dragoste se cade ca și în război. Și pentru că mai cred că e cazul să fie un motto. Unul care să fie un adevărat semnal de alarmă, să ridice niște semne de întrebare, să pună pe gânduri lumea. Pentru că ‘make love nature’ este exact ceea ce este nevoie la momentul acesta, chit că este un slogan atât de vechi. Culmea, este un slogan al lui John Lenon, care este născut pe 9 octombrie ca și mine. Dar nu acesta e motivul principal pentru care am ales să îl pun, am zis că e o chestie interesantă’, a mai spus Theodor Andrei.


„Sunt destul de atent să nu greșesc ceva’

Reprezentantul României la Eurovision 2023, Theodor Andrei spune că în cazul în care ar fi câștigat o astfel de competiție când era mai mic ar fi spus că victoria aceasta i se cuvine. La 18 ani, tânărul spune că rezultatul este pentru el o responsabilitate.

Sincer, cred că dacă era când eram mai mic, ziceam că e o victorie cuvenită. Dar acum, nu că aș fi eu cea mai matură persoană la 18 ani, dar cred că sunt în punctul în care o văd mai mult ca pe o responsabilitate. Ceea ce și este. Pentru că eu, în momentul acesta, răspund pentru încrederea pe care și-au pus-o în momentul acesta oamenii care ne-au votat aseară. Eu răspund, cel puțin la Liverpool, de tot. Tot ce se va întâmpla la momentul acela va fi asociat direct, atât cu TVR, care e sprijinul nostru principal, cât și cu mine.

Eu, dacă fac o gafă, nu e bine. E drept că sunt destul de atent să nu greșesc ceva, chiar și acum când îmi aleg cuvintele, încerc să fiu cât de natural. Asta e cea mai corectă soluție față de toată lumea. Nici eu nu mă dezamăgesc pe mine, încercând să par altceva sau să creez un personaj fals. Și nici nu mint pe nimeni. Și adevărul este că e momentul pentru ceva diferit la eurovision’, a mai spus Theodor Andrei.

Artistul a vorbit și despre ideea din spatele show-ului de la Eurovision

Theodor Andrei a vorbit la conferința de presă și despre ideea din spatele show-ului, pe care l-a realizat la Selecția Națională a competiției Eurovision România, pe care a câștigat-o sâmbătă seară.

M-am ferit în timpul drumului către această finală să divulg ce o să se întâmple și acum e atât de satisfăcător că pot să povestesc. Eu am povestit și în interviuri că vreau să fac ceva metaforic, ceva care să treacă de bariera aceasta a ecranului. Să nu fie doar un alt dans la Eurovision, o altă piesă, un alt decor ingenios. Am vrut să fac ceva care să treacă de bariera ecranului și să ajungă mai mult ca o poveste.

Am încercat să îmbin toate lumile artistice în trei minute, ceea ce este dificil. Dar, dacă te uiți atent care e melodia, care nu e ușoară, poți să te uiți și vezi dansul, care e făcut de echipa mea de dansatori-niște oameni minunați… Și este și zona aceasta teatrală, pe care am realizat-o cu echipa mea. Și cei de aici de la TVR au fost foarte receptivi și mă bucur, pentru că nu știu ce mă făceam dacă nu le plăceau ideile mele’, a mai declarat Theodor Andrei.

Theodor Andrei: ‘Am fost câțiva ani, în școală, victima bullying-ului’

Artistul este dezbrăcat de două ori pe scenă, mai întâi de dansatoare, apoi de dansatori. Tânărul spune că în mesajul său este vorba de un război și nu neapărat numai cel al dragostei, întrucât, spune el, oamenii sunt răi. Acesta și-a amintit că în copilărie, la școală, a fost agresat.

Se poate redevea un moment, sunt câteva aspecte importante, două dezbrăcări, în momentul cu ‘Degete’. Cele două fete mă dezbracă de cămașă, apoi cei doi băieți. Un alt semnal de alarmă. Nu e vorba doar de războiul dragostei și de războiul între noi. Pentru că noi suntem răi între noi. Eu am fost câțiva ani, în școală, victima bullying-ului și nu o zic ca să mă victimizeze și mai tare… Au fost niște lucruri care pe mine m-au afectat foarte tare. Spun neironic. De aceea, am scris și un musical, care sper să aibă în curând premiera, Aripile jos’, a mai declarat Theodor Andrei, după ce a câștigat Selecția Națională Eurovision.

Cine este Theodor Andrei

Reprezentantul României la Eurovision 2023 a împlinit 18 ani și este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor.  A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii compuse. În anul 2022, a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa Artist’ (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul FRAGIL’. De asemenea, deține Marele Trofeu al Festivalului Mihaela Runceanu’ 2022 și Marele Trofeu al Festivalului Alexandria Pop Fest’ 2022. Este semifinalist al primului sezon Vocea României Junior (2017) și concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020).

Artistul va reprezenta România la Eurovision Song Contest, organizat la Liverpool, Marea Britanie, în luna mai. Semifinalelevor avea loc pe 9 şi 11 mai şi finala pe 13 mai 2022. România va intra în concurs joi, 11 mai, în prima parte din a doua semifinală.

Foto: VIVA; Facebook.