Testamentul Prințului Philip va rămâne secret cel puțin 90 de ani. Care este motivul

 Dumba Gabriela
.

Testamentul prinţului consort Philip, duce de Edinburgh, soțul reginei Elizabeth va rămâne secret cel puţin 90 de ani, pentru a proteja demnitatea reginei, a decis Înalta Curte din Londra.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Există o convenţie veche de  peste 100 de ani ca, după moartea unui membru de rang înalt al familiei regale, să fie cerut curţii de justiţie să sigileze testamentul acestuia. Ceea ce înseamnă că, spre deosebire de majoritatea testamentelor, documentul nu va fi făcut public.

britains-prince-harry-queen-elizabeth-1britains-prince-harry-queen-elizabeth-1

De ce testamentul Prințului Philip va rămâne secret cel puțin 90 de ani

Peste 90 de ani, va exista un proces privat în care va fi decisă desigilarea lui.

Pentru a respecta o convenţie care datează din 1910, Andrew McFarlane, preşedintele secţiunii pentru dreptul familiei de la Înalta Curte, a declarat că a fost de acord ca testamentul prinţului Philip să fie sigilat şi 'să nu fie făcută și nici păstrată la dosar nicio copie a testamentului', citează Antena 3.

Judecătorul a decis totodată în favoarea cererii de a 'exclude valoarea proprietăţii de la executarea testamentului'.

Judecătorul a precizat că nu a văzut testamentul prinţului Philip şi că nici nu ştie ce conţine acesta, în afară de data executării şi identitatea executorului desemnat.

Primul membru al familiei regale al cărui testament a fost sigiliat, a fost prințul Francis de Teck, fratele mai tânăr al reginei Mary, care a murit în 1910. Judecătorul este este custodele unui seif care conţine mai mult de 30 de plicuri, fiecare cuprinzând testamentul sigilat al unui membru decedat din familia regală. 

Cele mai recent dintre ele sunt cele ale Reginei Mamă şi ale prinţesei Margaret, sora reginei Elizabeth II, care au murit în 2002.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip au aniversat 73 de ani de căsnicie! Fotografia celei mai triste aniversări

Citește și: A murit Prințul Filip, soțul Reginei Elisabeta. Avea 99 de ani

Citește și: Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

Ce avere a lăsat Prințul Philip moștenitorilor săi

Prințul Philip, decedat pe 9 aprilie 2021 la vârsta de 99 de ani, a lăsat în urmă o avere considerabil mai mică decât soția lui, Regina Elisabeta a II-a.

Ducele de Edinburgh a adunat de-a lungul vieții doar 25 de milioane de euro, în timp ce suverana Marii Britanii are o avere de nu mai puțin de 500 de milioane de euro.

Prințul Philip a adunat o parte din această avere din alocația anuală primită de la Parlament – de peste 400.000 de euro – pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar Prințul consort a primit-o până în 2017, când a renunţat la funcţiile sale.

Regina, în schimb, are o avere de 500 de milioane de euro. Suverana Marii Britanii a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster. Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. conform estimărilor, valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar suverana primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

Acestor venituri anuale li se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, dar şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

 
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton