Te îngrijorează circulația sanguină la nivelul picioarelor? Când știi că este momentul să mergi la medic și care sunt pașii de urmat

.

Oricât de minoră ar părea îngrijorarea ta legată de o posibilă circulație sanguină la nivelul picioarelor, este de preferat să te liniștească un medic, decât să lași simptomele să se agraveze. Chiar dacă temerile tale sunt nejustificate din punctul altora de vedere, întotdeauna este mai bine să previi decât să tratezi! Cu cât primești un diagnostic și eventual tratament mai devreme, cu atât vei suferi mai puțin de efectele Bolii Venoase Cronice, în cazul în care se dovedește că este vorba despre așa ceva.

Pentru început, adresați-vă medicului de familie pentru un prim diagnostic, iar în funcție de specificul bolii dumneavoastră, acesta vă va trimite către specialistul competent pentru continuarea investigațiilor.


Vei primi întrebări legate de istoricul bolii, prezența varicelor, umflarea picioarelor, modificări ale pielii sau ulcerații ale pielii, precum și despre legătura cu posibile alte astfel de cazuri asemănătoare în familie.

După examinarea de rutină, dacă medicul consideră necesar, îți va recomandă o investigație Doppler pentru a putea observă prezența refluxului venos, dar și prezența unei obstrucții a venei.

Nu te speria, tehnica este non-invazivă și nu implică, așadar, nici o durere!


Ulterior, dacă este necesar, va urma un tratament ce vizează schimbarea stilului de viață, adică pierderea în kilograme până atingerea unei greutăți care nu mai implică presiune venoasă la nivelul picioarelor, reducerea statului prelungit în picioare și renunțarea la fumat.

Exerciţiile care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi previn varicele la nivelul picioarelor sunt de bun augur și pot fi efectuate acasă, chiar dacă nu aveți probleme. Cum spuneam, prevenția este foarte importantă!

Totodată, dacă este nevoie, se vor recomanda tratament medicamentos și anumite terapii menite să vă scape de problemă, poate chiar o intervenție chirurgicală.